Jelenlegi hely

Több mint 250 ingyenes programmal indul a Zsolnay Kert projekt!

Zsolnay Kert – közösségek a Zsolnay Negyedben címmel ingyenes programsorozatot indít a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., melynek keretében a közösségépítésben és a tartalmas kikapcsolódásban vállal aktív szerepet. A 266 ingyenes program októbertől 18 hónapon át zajlik a
Zsolnay Kulturális Negyedben. A projekt bruttó 10 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

A program célja, hogy új, innovatív szakkörökön, ismeretterjesztő előadásokon és az összefogáson alapuló klubfoglalkozásokon, kulturális rendezvényeken keresztül szélesebb célcsoportok elérésével minden korosztályt, és eltérő élethelyzetű pécsi polgárt megszólíthassanak, valamint új közösségekbe vezethessék őket.

- Régen ott voltak például a fonók, a bridzs klubok, de mára egyre ritkább, hogy rendszeresen összejárjanak az emberek. Ezt a korabeli „klubéletet” szeretnénk feleleveníteni és újra divatba hozni Pécsen – mondta el Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője.

A Zsolnay Kert projekt programjain lesznek ismeretterjesztő előadások változatos témákról, például zenehallgatásról, a Zsolnay családról, Pécs történetéről, a babáknak zenéről, természetről. Tartanak kreatív foglalkozásokat, amelyeken különböző készségfejlesztő játékokkal, társasokkal vagy akár a legmodernebb tudományos LUX vagy BBC micro:bit készletekkel is játszhatnak a résztvevők. A húsvéti időszakban több foglalkozás és program várja az ünnepkörhöz kapcsolódva a pécsieket. A kézműves foglalkozásokat tekintve tartanak kézimunka, gyöngyfűző, origami és kerámia szakkört, de lesz hímestojás díszítő és digitalizáló klub is. Igazi különlegességnek ígérkezik a Szenior tánc, amely az idősebb korosztály testi, lelki, mentális és közösségi jóllétére is pozitívan kíván hatni.

A Zsolnay Kert projekt a Széchenyi 2020 Területi-és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül, a Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösség szervezése a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című felhívásba illeszkedik, és az Európai Szociális Alap támogatásával valósul meg. (TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2018-00024) A programok a Pécsi Helyi Akciócsoport támogatásával valósulnak meg.

A projektről bővebb információt a https://www.zsolnaynegyed.hu/zsolnaykert oldalon olvashatnak.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
3 laktató leves akár 30 perc alatt?

3 laktató leves akár 30 perc alatt?

Több kardinális problémával szembesülhet napi szinten egy anyuka, ha a "mit együnk ma?" téma kerül szóba. Az első a „gyorsan valami meleget, laktatót” kérdése. A másik inkább a tálaláskor merül fel: a „már megint ez van? Tegnap is ezt ettük!” – felháborodott gyermekhangon szinkronizálva. Erre a két kérdéskörre alakult ki nálunk ez a „3az1ben” megoldás.
A legrövidebb éjszaka - Szent Iván-éj

A legrövidebb éjszaka – Szent Iván-éj

Idén június 21-én lesz az év leghosszabb napja, vagyis a legrövidebb éjszakája, melyet a hagyomány szerint Szent Iván-éjnek neveznek. A nyári napforduló ünnepe a kereszténységet megelőző korokból ered. A világ minden táján örömtüzeket gyújtanak, ami mutatja a fény és a világosság győzelmét a sötétség és a halál felett, ekkor kezdődik a csillagászati nyár is. A szerelem, szenvedély, a termékenység, örök megújulás és a megtisztulás varázslatos éjszakája is ez.
Ugrás az oldal tetejére