Jelenlegi hely

Kádárné Szántó Nikolett, az "Év női példaképe Baranyában" pályázat döntőse

KATTINTS IDE A SZAVAZÁSHOZ!

Foglalkozás, szakmai sikerek

Közgazdászként, 5 nyelvvizsgával anno 24 évesen úgy éreztem enyém a világ és vár rám a karrier.

Bár sosem éreztem kényelmesen magam a mókuskerékben, a pénzhajhász világban, ahol mindenki csak a saját hasznát keresi.

Gyermekeim születése után hamar világossá vált számomra, hogy nem ez az én utam. Kisfiam autizmus diagnózisa utat mutatott egy olyan élet irányába, amiben megtalálhattam önmagam.

Ez nem egy egyszerű út, azonban segít abban, hogy még ha sokszor fáradtan is, de mindennap azzal a tudattal kelhessek és feküdhessek, hogy ma is valami nagyon hasznosat, értékeset tettem, hogy ma is valakinek segítettem.

Mert a világnak már nem több sikeres, hanem több segítséget nyújtó és szeretetet közvetítő emberre és csapatra van szüksége.

Én egy ilyen csapatnak vagyok a vezetője és ezt tartom jelenleg a legnagyobb szakmai sikernek életemben.

A „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület elnöke és vezetőjeként és a Pécsi AOSZ Info-Pont Iroda munkatársaként arra törekszem a mindennapi munkám során, hogy az autizmusban érintett családokat minden olyan területen, amiben segítségre szorulnak, abban segítsem őket.

Tanulok és tanítok, támogatnak és támogatok, beszélgetek és segítek és hiszek abban az alapvető emberi jóságban, ami egymás megsegítése és megértése révén mindenkiben benne rejlik.

Nem tartom magam alapvetően altruista embernek, ha megkérdezné valaki mit csinálok, egyszerűen csak azt válaszolnám, hogy azt ami helyes!

Család

Első ránézésre mi is egy átlagos család vagyunk, egy apuka, egy anyuka és 2 fiúgyermek, semmi különös.

Számunkra ez a természetes, lényegében nem is vagyunk mások, mint bármely más kétgyermekes család, tulajdonképpen nekünk ez a mindennapi. Nincs is ebben semmi különleges.

Akik ismernek minket, vagy bárki, aki kérdezi tudja, hogy sosem volt egyszerű életünk, egyik nehézség a másik után ért minket. Mind a két gyermekünk 11 éves Balázs és 8 éves Magor is 1-es típusú cukorbeteg.

Mindez már talán önmagában is elég lenne, azonban a kálváriánk gyermekeinkkel nem itt kezdődtek. Balázs kisfiúnkkal már születése előtt és azóta is folyamatos kihívás elé állít minket az élet, amely 9 hónapos korában átesett csontvelő transzplantációjával kezdődött, majd 2 évesen diagnosztizált autizmusával folytatódott.

Időközben kisebb gyermekünknél egy 10 hónapon át tartó hólyag leállásával is szembe kellett néznünk.

A sok nehézség a házasságunkon is rajta hagyta bélyegét, párkapcsolatunk is megsínylette.

Minden nehézséget azonban közös erővel oldunk meg, a szeretet, ami összetart minket olyan erős, ami minden nehézségen átsegít minket.

Igen, mondhatom, hogy bár az élet folyamatos próbatétele ellenére, amiből mindig tanulunk és fejlődünk, közös erővel teremtjük meg azt a mindennapi boldogságot, ami segít abban, hogy ne csak túléljünk, hanem a nehézségeink ellenére igazán éljünk is, mert abban kell tudni boldognak lenni, amit kaptunk!

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

A családi életem és a munkám során a legnagyobb kihívás számomra pontosan egy olyan dolog, ami azt gondolom, nagyon sok karriert építő vagy dolgozó Anya számára ugyanaz, az idő és az energia.

Sokszor érzem azt, hogy egyszerre legalább 3 ember munkáját végzem és a multitaskingot valami olyan szintre kell emelnem az életem során, amire talán nincs is megfelelő szó vagy kifejezés.

De szerintem ezzel nem vagyok egyedül. A sok feladat és napi szerep, amiben benne vagyok nem csak fárasztó, de a koncentráció és tudatosság nagyon magas szintjét követeli meg, pontos logisztikával, amire nem elég sokszor 24 óra, így tudatosan szelektálok és állítok fel fontossági sorrendeket.

A 2 gyermek és háztartás mellett, egy párkapcsolatban, egy civil szervezet vezetőjeként, és egy országos hálózat irodai munkatársaként is önmagában már elég sok feladattal nézek szembe, ami mellett az évek óta tartó folyamatos tanulás, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia szakán is sok időmet és energiámat elviszi.

Természetesen mindezt egyedül nem lennék képes véghez vinni, támogatás nélkül, akármilyen ügyesen is csinálnám.

A családunkban nagyon fontos, hogy segítjük egymást, így feladataim elvégzésében állandó támogatást kapok gyermekeim édesapjától és páromtól, és szüleitől, anyukámtól, akik nélkül nem tudnám ilyen sikeresen végezni a mindennapokat.

A mentális feltöltődés is nagyom fontos, amit a futásban és a családi utazásokban találok meg.

SZAVAZZ AZ ÉV NŐI PÉLDAKÉPÉRE ITT!

Az „Év női példaképe” pályázattal már negyedik éve olyan Baranya megyei nőket szeretnénk bemutatni és elismerni, akik a munkában és a családi életben is ügyesen megállják a helyüket és elmondják: ők hogyan csinálják!

A zsűri az összes benyújtott pályázatból hatot juttatott a döntőbe, a döntősökre szavazni február 25-től március 3-ig lehet, így végső soron a közönség dönti el, hogy ki lesz 2022-ben az Év női példaképe Baranyában.

Egy szavazó 24 óránként 1 szavazatot adhat le.

Eredményhirdetés 2022. március 8-án, Nőnapon.

Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Őszi kreatívkodások

Őszi kreatívkodások

A következő hetekre még jó időt mondanak - használjátok ki a jó időt termések gyűjtésére, hogy a hűvösebb, esősebb őszi napokon aztán együtt alkothassatok!
Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ugrás az oldal tetejére