Jelenlegi hely

A média hatása a gyermekekre és fiatalokra

Nemzetközi konferencia Balatonalmádiban.

Nemzetközi médiakonferenciát rendez szeptember 29. és október 1. között a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) A média hatása a gyermekekre és fiatalokra címmel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával.

A konferencia lehetőséget biztosít a szakembereknek annak megvitatására, hogy miként befolyásolják a számítógépes játékok, a mobiltelefonok, az elektronikus és nyomtatott médiumok a gyermekek és fiatalok fejlődését, kiemelt téma a közösségi média-műveltség lesz. A tanácskozáson neves szakemberek tartanak 15 perces előadásokat tapasztalataikról, kutatásaikról - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) az MTI-vel.

Mobilt használó gyerekek

A rendezvény kerekasztal-beszélgetéseknek is helyet ad a Ki lehet példakép? és A pozitív hírek is hírek témában, valamint a magyarországi Safer Internet Plus (SIP) program idén is fontos szerephez jut. A projekt célja, az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban, az internet és az új online technológiák használatának - különösen a gyermekek számára - biztonságosabbá tétele, a jogellenes, valamint az internethasználók által nem igényelt tartalom elleni küzdelem hatékonyságának biztosítása és a tudatosság növelése.

A konferencia kiemelt célja a friss kutatások ismertetése, a kérdéskör interdiszciplináris megközelítésének erősítése. Az eseményen elhangzott előadásokat és kutatási anyagokat a szervezők könyv formájában is megjelentetik.

 

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Ugrás az oldal tetejére