Jelenlegi hely

„TERMÉSZETTUDOMÁNYOS OKTATÁS MEGÚJÍTÁSA A PÉCSI LEŐWEY KLÁRA GIMNÁZIUMBAN” ELNEVEZÉSŰ TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0010 PROJEKT

A projekt a Széchenyi 2020 program keretein belül, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban a természettudományok tanításának elsődleges célja az általános műveltséghez tartozó korszerű világkép kialakítása. A természeti jelenségek közös megfigyeléséből, kísérleti tapasztalatokból kiindulva juttatjuk el tanítványainkat az átfogó összefüggések, törvényszerűségek felismerésére. A diákok megismerik a természet szépségét és a természettudományi ismeretek hasznosságát. Megmutatjuk a fiataloknak, hogy a korszerű természettudományos műveltség a sokszínű egyetemes emberi kultúra kiemelkedően fontos része. Tanulóink látják, hogy ezek az ismeretek alapozzák meg a műszaki-, orvosi-, és természettudományokat, valamint lehetővé teszik a technikai fejlődést, közvetlenül szolgálva ezzel az emberiség életminőségének javítását.

A pályázati forrás segítségével a laboratóriumba korszerű, a kor követelményeinek megfelelően IKT-eszközök, új kémiai, fizikai és biológia kísérleti eszközök, vegyszerek kerültek, amely nagyon megkönnyíti a tehetséggondozó munkát. A labor lehetőséget ad arra, hogy a diákjaink kísérletezzenek, méréseket végezzenek, s a különböző eszközökkel, műszerekkel való munka elősegíti a természet törvényeinek jobb megismerését, megértését.

A projekt keretében tananyagfejlesztés is zajlott: kémiából, fizikából és biológiából 7. osztálytól 12. osztályig készültek tanulókísérleteket tartalmazó munkafüzetek, a középiskolások számára közép- és emelt szinten is. A tanulói munkafüzetek használatát tanári segédkönyvek segítik.

A laborban tevékenykedő diákok számára példaként iskolánk volt tanulóját, Szabó Attilát állítottuk, aki számos nemzetközi eredményével vitte hírül világszerte a magyar fizikaoktatás színvonalát. Szabó Attila 2009 és 2013 között volt iskolánk diákja. Minden hazai fizikaversenyt megnyert. Végzős diákként 4 tantárgyból jutott az OKTV döntőkön a dobogóra: matematikából és fizikából 1., informatikából 2., kémiából 3. helyezést ért el. Matematikai Diákolimpián ezüstérmet szerzett. A Nemzetközi Fizikai Diákolimpián három alkalommal képviselte Magyarországot. Tizedikes korában ezüstérmet kapott, majd kétszer abszolút elsőként, aranyéremmel tért haza. A nemzetközi diákolimpiák történetében Szabó Attila ért el elsőként ilyen sikert.

 

A gimnázium képzéskínálata

Az emelt szintű természettudományos osztály képzése két csoportból áll: az egyik matematika–fizika, a másik kémia–biológia orientációjú.

 

Emelt szintű matematika–fizika képzés

Négy éven keresztül emelt óraszámú oktatás fizikából, matematikából. Műszaki, természettudományos stb. pályákra felkészítő csoport.

Az értelmi, logikai feladatok megoldása mellett, a tanulók az iskola korszerű laboratóriumában jártasságot szereznek a kísérleti munkában is.

A képzés fontos része a továbbtanulást megalapozó feladat és problémamegoldás képességének elmélyítése.

Első idegen nyelvként heti 4 órában választható nyelvek: haladó angol, vagy haladó német.

Második idegen nyelvként heti 3 órában (kellő számú jelentkező esetén) választható nyelvek: angol, német, francia, olasz, spanyol.

 

Emelt szintű biológia–kémia képzés

Négy éven keresztül emelt óraszámú oktatás biológiából, kémiából.

Orvosi, gyógyszerész, vegyész, természettudományos stb. pályákra felkészítő csoport.

A természettudományos tantárgyakban fontos szerepet kapnak a kísérletezés során szerzett információk, tapasztalatok.

A csoportokban, illetve egyénileg végzett gyakorlatok során gyűjtött megfigyeléseket értelmezve a tanulók tanári vezetéssel, saját maguk fejlesztik tudásukat. Kialakul bennük az önálló ismeretszerzés iránt igény, és az önálló ismeretszerzés képessége, amelyet felsőfokú tanulmányaik során gyümölcsözően kamatoztathatnak majd.

Első idegen nyelvként heti 4 órában választható nyelvek: haladó angol, vagy haladó német.

Második idegen nyelvként heti 3 órában (kellő számú jelentkező esetén) választható nyelvek: angol, német, francia, olasz, spanyol.

 

További képzési lehetőségek:

Országos Arany János Tehetséggondozó Program osztálya
Általános tantervű képzés emelt óraszámú középhaladó angol nyelvvel
Általános tantervű képzés emelt óraszámú középhaladó német nyelvvel/ Német nemzetiségi kétnyelvű képzés
Magyar–francia két tanítási nyelvű képzés

 

Várjuk az élet értelmét és titkait kutató, kíváncsi, tanulni vágyókat a Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban! 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Új Rumini kötetek- nem csak rajongóknak!

Rumini sokak kedvence: mutatjuk a sorozat részeit!

Nem kérdés, hogy a nagyovis és kisiskolás korosztály körében az egyik legnépszerűbb olvasnivaló a Rumini. Van, aki már önállóan olvassa, van, aki esti meseként hallgatja a tengerész egér izgalmas kalandjait. Sőt van, aki így is, úgy is! :) 
Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére