Jelenlegi hely

Babás-Mamás avagy Instant életképek a babás hétköznapokról! Futóbicikli avagy az első élmény, amiről lemaradtam

Ott hagytam abba, hogy minden a legnagyobb rendben volt az első órákban.

Azután Ronika felébredt, és torkaszakadtából üvölteni kezdett. Apa hiába rohant, és vette fel, a kisbaba még nem ismerte, nem nyugodott meg tőle. Még jobban sírt, Apa hozta be a szobába hozzánk a vörös fejű, sikítozó csomagot, amitől Viki vélhetően frászt kapott. Úgy elkezdett ő is sírni, hogy sikerült túlüvöltenie a bébit. Főleg, amikor látta, hogy átveszem és magamhoz ölelem, úgy, ahogy őt szoktam. Mama és Apa hasztalanul vigasztalta, megállíthatatlanul folytak a könnyei, még akkor is, amikor a kicsi már kezdett megnyugodni.

Jó, mondom ki a végszót, kapja meg a bicajt. Ugyanis Mama és Papa vettek neki egy futóbiciklit, hogy majd akkor kapja meg, ha a tesó megszületik, hogy legyen, ami elterelje a figyelmét. Azzal a szöveggel, hogy ezt a hugi hozta neki. Úgy terveztük, hogy majd ha alszik Ronika, akkor együtt kimegyünk, és odaadjuk.

Nos, nem így történt. Ez volt az első, de nyilván nem az utolsó alkalom, amikor a Pici miatt lemaradtam a Kicsi életének fontos eseményéről.
Csak az ablakból néztem, karomon a jóllakott, alvó babával, ahogy Viki bukósisakban fut az új bicajával, és vigyorogva csengeti a kiscsengőt. Az arcán felhőtlen öröm látszik, ahogy a kis lámpát kapcsolgatja. A piros cangán a kis katica matricák teljesen elbűvölték.

Na, ekkor kezdtem bőgni, megadva magam a tomboló hormonoknak. Végtelenül csalódott voltam, amiért lemaradtam az átadás pillanatáról.
Amúgy meg tanácsadó cikkek ide-oda, Viki nem fogta, hogy a tesótól van a bicaj, hiszen Mama adta neki oda, a baba a környéken sem volt.

Arra a kérdésre, hogy “Kitől kaptad ezt a szép biciklit?” következetesen azt a választ adta, hogy “Mamától meg Papától”.

Letettem a babát, kimentem az udvarra, és ő örömmel mutatta a védőfelszerelést és a bicajt. Vele örültem, szerencsére nem vette észre a mosolygás közben kibuggyanó könnyeimet. Férjem igen, kérdő tekintetére legyintettem: “Csak a hormonok!”

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Új Rumini kötetek- nem csak rajongóknak!

Rumini sokak kedvence: mutatjuk a sorozat részeit!

Nem kérdés, hogy a nagyovis és kisiskolás korosztály körében az egyik legnépszerűbb olvasnivaló a Rumini. Van, aki már önállóan olvassa, van, aki esti meseként hallgatja a tengerész egér izgalmas kalandjait. Sőt van, aki így is, úgy is! :) 
Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére