Jelenlegi hely

Madarak és ősmaradványok a Természettudományi Múzeumban

Szemet gyönyörködtető madárfotókat csodálhatnak meg a látogatók a JPM Természettudományi Osztályán február végéig, majd előreláthatóan március végén nyílik meg ugyanott a Kövekbe rejtett múlt című – ősmaradványokat bemutató – kiállítás.

A Természettudományi Múzeum kiállítótermében jelenleg az év díjnyertes madárfotói mellett madárvédelem és téli madárvilág témájú kiállítás tekinthető meg. A madarak mellett néhány ragadozó emlős – a kisebbek kedvenc farkasa és az aranysakál – ismét közelről megcsodálható. A téli tematikájú és időszaki tárlatunkhoz kapcsolódó foglalkozásaink március 10-éig választhatóak. Utóbbiakhoz az alsós korosztály számára a farsang alkalmából állatos álarckészítő kézművesség is kérhető.

A Madarak földön-égen című időszakos kiállításban rejtvény, feladatlap és interaktív feladatok várják a csoportokat, melyek segítségével akár a múzeumi vezetéstől függetlenedve is élvezetessé tehető a látogatás. A szervezők kérik, hogy önálló látogatásukat lehetőség szerint előre egyeztessék a múzeumpedagógus kollégákkal.

Előreláthatóan március végén nyílik meg a Kövekbe rejtett múlt című kiállítás a Mecsek és környéke ősmaradványairól, melyhez szintén kacsolódnak majd foglalkozások, kicsik és nagyok számára egyaránt.

Állandó és kitelepülő foglalkozások

A Természettudományi Osztály továbbra is szervez állandó, egész évben elérhető foglalkozásokat is, ezekről az érdeklődők a www.jpm.hu oldalon tájékozódhatnak.

Kevesebb ráfordítható idő és anyagi forrás esetén a látogatók szakmai szempontú, közérthető kalauzolást, tárlatvezetést is egyeztethetnek a foglalkozásoknál kedvezőbb áron.

A Természettudományi Osztály több foglalkozást „házhoz visz”: a téli és tavaszi hónapokban egyaránt elérhető Nagyvárosi dzsungel című foglalkozás természetvédelmi szempontok alapján, a résztvevők bevonásával mutatja be a táplálék vagy búvóhely reményében városba húzódó állatfajok alkalmazkodását az emberi környezethez.

A Térképpel a Mecsekben, térképpel a városban – kétrészes (osztálytermi és udvari) foglalkozásból álló sorozat elemei külön is választhatóak. Jól kiegészíti a 4. évfolyamos környezetismeret órák tájékozódással kapcsolatos ismereteit.

Márciusban a Víz Világnapja alkalmából a vízi élővilág vizsgálatát célzó, áprilisban a Föld Napjához kapcsolódóan a fenntartható táplálkozási szokásokat interaktív formában elemző  foglalkozásokat tartanak az alsós és felsős korosztálynak.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Ugrás az oldal tetejére