Jelenlegi hely

Milyen szárítógépet vásároljunk idén?

A szárítógép az egyik legdrágább háztartási berendezés, ezért természetes, ha sok háztartásban nem egyszerű a döntés, hogy szükséges-e. Másrészről igen fontos, ha otthonunkban a ruhák teregetésére nincs lehetőség, vagy ha nagy bosszúságot okoznak a szobában szanaszét száradó ruhák, illetve, ha sokat kell mosnunk.

Szárítógép kapacitása, mérete

A kapacitás fontos a szárítógép kiválasztásakor. Annak érdekében, hogy ruháink jól száradjanak és legyen elég helyük a szárítógépnek nagyobbnak kell lennie, mint a mosógépünk. Vásárlás előtt alaposan fontoljuk meg, hogy hova fogjuk helyezni majd a szárítógépet az otthonunkban. Ha már kinéztük a helyét, mérjük le, nehogy később kellemetlen meglepetés érjen! Az olyan esetben, ha elöltöltős mosógépünk van, akkor a szárítógép (pl.: Whirpool, Sharp vagy Samsung modelljei) helytakarékosság szempontjából akár ennek tetején is elhelyezhető. Ilyenkor érdemes figyelni arra, hogy a méretek megfelelőek legyenek, illetve az sem hátrány, ha színben szintén egyezik a két háztartási gép.

További jellemzők és szolgáltatások

Digitális kijelző: A csúcskategóriás modellek (pl.: Electrolux, Whirpool) általában digitális kijelzőket tartalmaznak, így könnyű irányítani a ciklust és figyelni a szárítás előrehaladását. Jelzőlámpa jelzi a ciklus hátralévő idejét, és az egység még sípolhat is, miután a munkamenet befejeződött. Néhány digitális kijelző memóriabeállítással rendelkezik, így könnyedén kiválaszthatjuk a leggyakoribb szárítási programot.

Energiahatékonyság: A korábbi „A” besorolást, a napokban felváltotta a „B” ennek lényege, hogy így pénzt takaríthatunk meg. Az energiatakarékos gépek továbbá szélesebb hőmérsékleti spektrummal rendelkeznek, így alacsonyabb hőmérsékletet választhatunk az energiaköltségek csökkentése érdekében. Nagyobb centrifugálási ciklus pedig -, akár 1800 fordulat / perc, - felesleges vizet ürít a ruhákból, így kevesebb idő telik el a szárítóban.

WI-FI-kompatibilitás: A vezetéknélküli hálózat segítségével az okostelefonunkról irányíthatjuk például a betöltés elindítását és szüneteltetését, valamint értesítést kapunk, amikor a ciklus befejeződött. Adataink védelmében viszont csak jelszóval védett hálózatot használjunk!

Öntisztítás: az öntisztító ciklusok megkönnyítik a gép karbantartását, mert nem kell manuálisan tisztítani a szárítógépet.

Precíz szárítás minden töltethez: A SmartSense rendszer – leginkább az Electrolux típusain figyelhető meg – az egyes darabok páratartalmát érzékeli az adott töltetben. Ez azt jelenti, hogy minden ruhadarab egyenletesen szárad és nem melegszik túl az abszolút precíz szárítás eléréséhez. A SensiCare rendszer pedig minden töltetnél a nedvességtartalomhoz állítja a szárítás időtartamát.

A Candy modelleknél beszélhetünk az úgynevezett Easy Case rendszerről, amely lehetővé teszi a szárítási folyamat során keletkező víz speciális tartályban való összegyűjtését, amelyet nagyon egyszerűen ki lehet üríteni. Mindezek mellett bármikor ellenőrizhetjük a begyűjtött víz szintjét.

Mennyire fontos a garancia?

A szárítógép tulajdonságainak újításai jelentősen megnövelték a készülék költségeit, de a garanciák a gyártótól függően általában egy-két év alatt változatlanok maradtak. Ha magasabb árfekvésű modellt vásárolunk, megéri tehát megfontolni az eladó kiterjesztett garanciáját az új szárítóra, igaz a legtöbb esetben további költséget jelent, viszont meghibásodás esetén a javítás nagyon gyorsan történik. A legtöbb online shop előre jelzi, vagy a termék mellett külön feltünteti a kiterjesztett garancia árát. Mindezek mellett számos webáruházban például a Samsung szárítógépeket akár 50 napos pénzvisszafizetési garanciával is beszerezhetjük. Nem beszélve a folyamatos leárazásokról, sok esetben akár 40%-os áron is meg tudjuk venni az általunk kinézett gépet.

Érdemes tehát megfontoltan, illetve felkészülten dönteni, hogy milyen legyen a szárítógép.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Ugrás az oldal tetejére