Jelenlegi hely

Programdömpinggel indul a nyár!

Közel félszáz programot kínálnak júniusban a pécsi Zsolnay Örökségkezelő helyszínei, így a kulturális élmények hosszú nélkülözése után bőséges kínálatból válogathat a közönség!

Új programsorozat indul a belvárosban, hogy még hangulatosabbak legyenek a nyáresték: a Hild Kultudvar táncházakkal, koncertekkel, irodalmi beszélgetésekkel és kisebb színházi előadásokkal csábítja a főtér környékén andalgókat. A programok a Széchenyi tér egyik meghitt belső zugában, a Hild Udvarban zajlanak júniustól augusztusig. Június 11-én és 25-én a Tanac Táncház, 19-én Kéméndi Tamás szólóestje várja a látogatókat, július 1-jén Görföl Balázs esztéta beszélget Kiss Tibor Noé íróval. Bár nem a szabadban, de itt, a Művészetek és Irodalom Házában tart közös előadói estet Dragomán György író és Szabó T. Anna költő június 22-én.


Dragomán György és Szabó T. Anna

Folytatódik a Pirogránit Esték sorozat: június 10-én a Mongooz and The Magnet zenél, június 17-én a Karosi Júlia Quartett jazz koncertjét élvezheti a közönség. Június 18-án Szeder, 24-én a Juhos Együttes lép színpadra, míg 25-én egy duplakoncert várja az érdeklődőket: Boebeck és a Lázár tesók tartanak lemezbemutatót. A Zsolnay Negyed Pirogránit Udvarán zajló koncerteket továbbra is fényfestés színesíti.


Szeder

Június 10-én Pécsről nézve részleges napfogyatkozás lesz látható, amit a Zsolnay Negyedből egy távcsöves bemutató keretében szakemberek segítségével ingyenesen nézhetnek meg az érdeklődők.

Folytatódnak a Cella Septichora Látogatóközpont és a Zsolnay Kulturális Negyed tematikus vezetett sétái. Újdonság az Amiről a sírok mesélnek című program, amelyen a Cella Septichorában talált leletek nyomába eredhetnek a résztvevők - a pécsiek ráadásul 50% kedvezménnyel! Szintén újdonság a szecesszió világnapja alkalmából induló Zsolnay és szecesszió című idegenvezetés június 12-én a Zsolnay Negyedben.


Amiről a sírok mesélnek

A Kodály Központban június 7-én Dés László lép fel Szinetár Dórával, míg 15-én Lajkó Félix Liszt-díjas hegedűművész és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész közös koncertje hallható.

Az időszakos kiállítások kapcsán július 8-ig látható a Magyar Géniusz című tárlat a Pécsi Galériában, a Zsolnay Negyed m21 Galériájában pedig július 18-ig tekinthető meg az Országos Kerámiaművészeti Biennálé, valamint a Plakátok/Posters 7x75 című kiállítás. A folytatás is tartogat izgalmakat: július 15-18. között rendezik meg a LOKART című első pécsi képzőművészeti fesztivált a belvárosban.

Forrás: szervezők

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére