Jelenlegi hely

A french press kávé élménye

Bár az amerikai kávéval is minden rendben van, létezik egy kávéfőző, ami aroma és minőség szempontjából sokak szerint hatványozottan többet nyújt, mint a hagyományos fajták. A french press kávéra milliók esküsznek világszerte, így kíváncsivá tett, hogy pontosan mi is ez a felhajtás, amely a kávé körül tapasztalt francia hatásokról szól. Tegyünk egy utat hát kedvenc kávépörkölőink hazájába, Franciaországba.

A kávé története Franciaországban

A kávé, amelyet francia földön csak café néven emlegetnek, Párizs társadalmi és kulináris életének egyértelmű esszenciája. Az 1640-es években debütált először a francia fővárosban, az első kávézó 1672-ben nyílt meg Párizsban, de maga a kávézás művészete csak a Café Procope 17 évvel későbbi átadásával párhuzamosan vált relevánssá. A kávézók hamarosan a hírek, pletykák és ötletek cseréjének fontos centrumaivá nőtték ki magukat, olyannyira, hogy szinte már hitelesebben funkcionáltak, mint a korhű nyomtatott sajtó. Az általuk gerjesztett közimádat olyan szintre hágott, hogy két-három emberöltő leforgása alatt a számuk mintegy hatszorosára emelkedett az 1720-as évek kezdeti szakaszához képest. A francia forradalom ideje alatt a presszók hatalmas és impulzív politikai viták hadszínterévé avanzsálódtak, ami valljuk be, nem is csoda. Őszintén, csak a puszta gondolatától megkívántam egy forró feketét, így szétnézek egy világszínvonalú prémium kávé vásárlás lehetőséget garantáló webshopban, és választok egy kuriózumot, tarts velem!

És akkor mi is a french press?

Sokan úgy vélik, hogy a french press kávé a legjobb kávé az univerzumban. De vajon miért? Ugye azt mindenki tudja, hogy a francia pörkölés az egyik legismertebb kávépörkölési típus, ami a regionális státuszáról kapta a nevét. Az eljárást egyértelműen az emeli professzionális léptékűvé, hogy a lehető legminimálisabb mértékben sem módosítja a termés valódi jellegét, mindössze egy ínycsiklandó és fenséges aromával gazdagítja az ízhatást. Ehhez jön még a szintén kíméletes főzési metódus, ami nem elvesz, csakis hozzáad. A papírszűrők magukba szívják az íz és az olajok egy részét, az átfolyós gépek szűrői pedig a kávézaccban lévő olajból csennek el értékes aromákat. A french press ezzel szemben lehetővé teszi az áztatást, nincs elakadás, nincs lerakódás – csak a kedvenc, mély, üdítő zamat.

A fotó forrása:
AnnGaysorn / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére