Jelenlegi hely

FÖLDTŐL AZ ÉGIG KIÁLLÍTÁS

A Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskolában tehetséggondozó tevékenység keretében immár 10 éve innovatív tehetségműhely működik.

A Meseprojekt (1-11) programjain a kiválasztott tanulók magasabb szintű komplex tehetséggondozása folyt. A projektek kidolgozója Berényi Ágnes kézműves tanár, tehetségfejlesztő munkájáért 2021. szeptember 9-én a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat vehette át. A Meseprojektek foglalkozásain a művészetterápia módszereire épített metodika a művészeti és technikai tudás gyarapítása mellett nagy hangsúlyt helyez az önismereti,- és személyiségfejlesztésre.

A 2022/2023-as tanévben a 10. projekt zajlott. 2023.06.02-án a Pécsi Kulturális Központ (7633 Pécs Dr. Veress E. u 6.) emeleti galériáján került megrendezésre a tehetségcsoport idei kiállítás megnyitója.

A pályázat keretében megvalósult programra sok szülő, barát és ismerős volt kíváncsi. A megnyitón a művészeti iskola népzenei tanszakának oktatója Szentes Anett közreműködött citerás növendékeivel: Mikolovics Mátéval és Füri Dáviddal. A Berze AMI igazgatója Virág Rita rövid beszéddel nyitotta meg, majd szakmai nézőpontból Farkas Adrienn rajztanár, textil- és festőművész értékelte a kiállítást. A programban való kitartó, magas színvonalú részvétel és a szép alkotások elismeréseként Berényi Ágnes a tehetségcsoport vezetője végezetül dicsérő oklevelet adott át a gyerekeknek.

A 2022/2023-as foglalkozássorozat a Nemzeti Tehetségprogram keretei közt a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósult meg, a folyamat során a résztvevő gyerekek a Kárpát-medence sokszínű, gazdag madárvilágát dolgozták fel grafikai- és textiles módszerekkel. A sok csodálatos madárkép és textil alkotás mellett a családilag közösen díszített fatálcák és a főnixhez kapcsolódó tűzzománc medálok is megtekinthetőek a vitrinekben.

Az igazi különlegessége a kiállításnak a nagyméretű textilművészeti technikákkal készített függönyök jelenléte, melyek mintegy összegző műalkotásként jöttek létre, ezáltal tartalmazzák a gyerekek korábban alkotott egyedi madárfeldolgozásait. A függönyök középpontjában egy-egy fa áll – összekötőként - a Föld és az Ég között. A nyolc függöny más és más, mint ahogy az alkotó gyerekek személyisége és életkora (5.-11. osztályos tanulók) is igen eltérő. Ami viszont közös minden alkotóban az a képzőművészeti tehetség szemmel láthatóan és kézzel foghatóan nyilvánvaló megléte, mely átragyog, sugárzik az alkotásokon.

A kiállítás június 16-ig tekinthető meg. Mindenkit invitálunk a megtekintésére, mert valóban érdemes megnézni, akár egy családi program keretében. A művészeti iskola a 2023/2024-es tanévre szeretettel várja a beiratkozó gyerekeket kézműves, néptánc, népzene és színjáték tanszakára.

További információk az iskola honlapján és facebook oldalán: www.berzeami.hu, https://www.facebook.com/berzenagy.janosami   

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Ugrás az oldal tetejére