Jelenlegi hely

Öt napig a Virágkarnevál jegyében lesz forró a hangulat Debrecenben

Több mint 2000 felvonuló a színskála összes színében, 500 külföldi táncos és zenész...  augusztus 15 és 20. között Debrecenre figyel a világ! A különleges újdonságok és hagyományos programok mind elférnek a karneváli héten. Programajánlónkból válogassátok ki, Ti mit néztek meg!

A virágkocsik csak egy napon, augusztus 20-án tekinthetők meg teljes számban, a karneváli felvonuláson, majd az azt követő Virágkocsi korzón és Oldtimer-kiállításon, ahol minden eddiginél több amerikai autó ejti ámulatba az ide látogatókat.

Az ismert low rider influencer, Hornyák Gábor Garcia a saját Cadillac-jével és házigazdaként is különlegessé teszi a kiállítást.

Az idei minden idők egyik legütősebb felvonulásának ígérkezik!

A virágkocsikat 2000 magyar és külföldi közreműködő - köztük közös kocsival készül Nagyvárad és Debrecen - 7 zenekar, valamint 10 külföldi csapat kíséri:
a spanyol TAMBA TAYA és BALLET ÓPERA, a franciaországi COMPAGNIE PLANETE VAPEUR, az olasz BANDIERAI DEGLI UFFIZI DI FIRENZE, Mexikóból a BAFOFIM BALLET FOLKLORICO FIESTA MEXICANA, a német STELZEN ART, ENSAMBLE IBERIONI Georgiaból, valamint a több mint 250 dobossal érkező BRAZIL BATALA INTERNATIONAL.

A menet egyik leglátványosabb elemének ígérkezik a «Dragonautes» show vagyis A sárkány – az elfeledett világ című monumentális alkotás, a Planète Vapeur francia csoport előadása, mely a mesék birodalmát, az elfeledett gyermeki fantáziavilágot kelti életre.

De nyugalom, erről nem lehet lemaradni!

Aki épp nem lesz a városban huszadikán délelőtt, jó hírünk van: visszatér az éjszakai felvonulás! 

A Virágkarnevál utolsó éjjelén a Szent Anna utcától a Kossuth térig vonulnak a művészeti csoportok és virágkocsik. A felvonulás 20 órakor kezdődik, a sötétben jól érvényesülő LED-es kiegészítők, ruhák, valamint a lelátók előtti területek speciális megvilágítása igazán látványossá teszik majd az esti menetet. A Virágok éjszakájára 2 belvárosi lelátót nyitnak meg a fesztiválközönség számára.

A virágkarneváli kocsikat augusztus 21-től meg lehet nézni majd közelebbről is alaposabban a Piac utca mentén.

Karneváli hét a virágok jegyében: Az idei Virágkarnevál augusztus 15-20-a között megmozgatja az egész országot életkortól függetlenül.

Ingyenes nagykoncertek 5 napon át a Kossuth téren

A koncertsorozat augusztus 15-én a Kodály Filharmónia Debrecen közreműködésével megvalósuló Klasszikusok éjszakájával kezdődik MAGYAROK HOLLYWOODBAN címmel. A további estéken olyan nevekkel találkozhatunk majd mint a Swing á lá Django, az Irie Maffia, a Bohemian Betyars, a Magna cum Laude, Roby Lakatos, Kökény Attila, Radics Gigi.

 Augusztus 20-án a Bagossy Brothers-szel ünnepelhet együtt a Debreceni Virágkarnevál közönsége.

Az összes virágkarneváli ingyenes koncertet itt találod.

Fényfestés 3 napon át

A belvárosban augusztus 17. és 20. között változatos fényfestéses attrakciókkal készülnek a szervezők. Sosem látott fénypompába öltözik többek között a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által fenntartott Aranybika épülete, a Csonkatemplom tornya, míg a nemrég átadott Szent István park a 3D mapping vizuális csodájának lesz helyszíne majd.

Beer by Lake - sörmustra a tónál

Saját fesztiválmárkás sörrel és a lenyűgöző Mystery Ganggel jelentkezik augusztus 15- én hazánk egyik legjelentősebb sörmustrája, a Beer by Lake-Nagyerdei sörkert. A sörkülönlegességek változatos felhozatala mellett szabadtéri sport pub és a most bemutatkozó Beer by Lake-sör várja a koccintani vágyókat.

Botanica expo

A fenntarthatóság témájára fókuszál augusztus 17. és 20. között a BOTANICA EXPO, menynek részeként augusztus 18-án a III. Nemzetközi Virágkötészeti Versenyt is megrendezik a Kölcsey
Központban és a FÓRUM Debrecen bevásárlóközpontban.

Night Ride, az Éjszakai biciklis felvonulás

Az augusztus 18-án útjára induló éjszakai kerékpáros show, a Night Ride történetében először koncerttel alapozza meg a hangulatot a bringások esti menete előtt: Kempf Zozo BMX-világbajnok és csapatának Ride Zone Show - BMX bemutatója után Heincz Gábor BIGA és zenekara koncertezik a II. János Pál pápa téren.

Idén először: Karrier Karnevál

Az idei Virágkarneválon, a Dósa Nádor téren  lesz az első Karrier Karnevál, látványos attrakciókkal, tükör-gólyalábasokkal és LED zsonglőrőkkel, fényfestéssel és sztárfellépőkkel, gyerekkoncertekkel (Tintanyúl, Vidám manók), mini tánccsoportok (3-6 évesek), továbbá közel 500 külföldi táncos és zenész is érkezik a térre.
Kora este elkezdődnek a nagykoncertek: Kállay-Saunders, Pál Dénes, a Suncity Brass, Szigeti Juli, Gábor Márkó és Yulaysi Miranda is színpadra lép. 

Képzőművészeti összkavalkád

  • 42. Magyar Sajtófotó Kiállítás - Csapó utcán;
  • Budapesti Illusztrációs Fesztivál „best of” – válogatása és a Varázslatos Magyarország tárlat a Kölcsey Központban;
  • Impressziók – Improvizációk címmel izgalmas crossover produkcióta Déri téren: fiatal képzőművészek, zenészek és táncosok inspirálják egymást a festőállványok ölelésében, melyek körül folyamatosan kortárs és modern táncosok váltják egymást a zenei aláfestéstől ihletett koreográfiáikkal, improvizációikkal;
  • Megtekinthető majd az Alkoss Szabadon Alapítvány kezdeményezésére létrejött és a Campuson befejezett 2*4 méteres közösségi festmény is.

Galibázzunk a gyerekekkel! - Egy igazi gyerekfesztivál Ludas Matyival

A Virágkarnevál gyerekközönségét augusztus 17. és 20. között a már megszokott helyen, a Vidámpark területén várja a Galiba Gyermekfesztivál, mely idén a különböző nemzetek kultúrájának, játékai köré szervezte programsorozatát. A Galibán fellép a karneváli táncosok mellett Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar is.

A Debreceni Virágkarnevál híreiről részletes programsorozatáról a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán lehet tájékozódni. A részletes programokat, nyitvatartást itt találod.

Fotók: fesztivál Facebook-oldal

ADL - Debrecenimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mivel kapcsolódnál ki? Ünnepeld Te is a lusta napot!

Te mivel kapcsolódnál ki? Ünnepeld Te is a lusta napot!

Ugyan a "lusta nap" hivatalos ünneplése nem létezik, de van egy világszerte elismert nap, amit "Nemzetközi Lusta Napnak" neveznek, és ezt augusztus 10-én ünneplik. Ezen a napon arra bátorítják az embereket, hogy lassítsanak le, pihenjenek, és élvezzék a semmittevést.
5+1 tipp, mit ne felejtsünk el ellenőrizni az utastérben az autós családi utazás előtt

5+1 tipp, mit ne felejtsünk el ellenőrizni az utastérben az autós családi utazás előtt

A nyár közepén járunk, sokan most indulnak nagy családi nyaralásra, jellemzően jól megpakolt autóval – különösen, ha hosszabb időre és messzebbre utaznak. A kalandos utazás azonban veszélyeket is rejthet magában, ha nem megfelelően pakolunk vagy néhány alapvető dolgot figyelmen kívül hagyunk.
Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Hogy valóban élményekkel teli legyen a nyár!

Mostanra már nyakig vagyunk a nagy nyári szünet kellős közepében. Mindenki elképesztően várta, a szülők talán már el is felejtik a holazalvókám-elfelejtettükalogopédiafüzetet-beposhadtazúszáscucc kombinációját, a gyerekeknek pedig egy ideje nem kell a szülők gyengéd (vagy épp agyvérzésközeli hangvételű-keljmárfelmertelkésünk!!!) ébresztésére kelniük. Szóval mit csinálnak? Hát még az ébresztőóra megcsörrenése ELŐTT természetesen közlik, hogy felkeltanaaaap, éhesvagyooook, kakiltaaaaam :D Én nem tudom, hogy vannak kódolva, de egyszerűen félelmetes, hogy a tanév idején 7kor sírva nyalábolom ki az ágyból az ovist, bezzeg a szünidőben 6kor már arcon pörögnek a testvérével együtt… Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Ugrás az oldal tetejére