Jelenlegi hely

2022-ben is Vállvetve Apával nap

Szép hagyománnyá érik, hogy Apák napját, azaz június harmadik vasárnapját, követő hétfőn – idén 2022. június 20-án – az édesapák beviszik magukkal a munkahelyükre a gyereküket.

Ez azért nagyon fontos, mert apaként sokan életük egy jelentős részét egy olyan helyen töltik, amiről a gyermekek csak nagyon keveset, vagy egyenesen semmit sem tudnak. Az ismeretlen nem csak kíváncsiságot, de félelmet is ébreszthet. A modern életvitelben egyre szűkülnek azok a lehetőségek, ahol apa és gyerekei együttműködhetnek, azaz a közös cselekvés során ismerhetik meg egymást, épül ki közöttük életre szóló kapcsolat.

A Vállvetve Apával kezdeményezés arra kínál jó alkalmat:

  • hogy a gyerekeid megismerhessék életednek azt a részét, ami el van zárva előlük,
  • hogy eddig fel nem tett, kíváncsi kérdéseikre választ kaphassanak,
  • hogy megfigyelhessenek Téged kompetensen döntést hozni, problémát kezelni, ügyet intézni.
  • Hangsúlyozni szeretnék, hogy ennek a napnak nem az a célja, hogy a munkahely szórakoztassa a gyerekeket. Ez most nem Gyermeknap, ez az Apák napja, a középpontban az apa-gyerek kapcsolódás áll. A cél az, hogy amennyire csak lehet, édesapaként avasd be a gyermeked abba a munkába, amit végzel.

Aki vitte már be a gyerekét a munkahelyére, megerősítheti, hogy az együtt töltött idő mind neki, mind a gyerekeinek örök élmény marad. Tapasztalataink alapján a gyerekek jelenléte összehozza a kollégákat, férfiakat és nőket egyaránt, beszédtémát jelentenek, megszólíthatóvá válnak egymás számára olyanok is, akik eddig talán soha nem beszéltek. A vezetőség pedig büszkén állhat ki a munkavállalók elé, hogy ez egy Apabarát munkahely, amely kész áldozatot hozni a jövő generációk nevelése érdekében. Ha család és munkahely egymás szövetségesei lehetnek, ha lehetőségük nyílik belelátni egymás életébe, úgy megnő közöttük a tisztelet, a bizalom, az összetartás.

Vállvetve Apával mindenki csak jól jár: apa, gyereke és vállalat egyaránt.

Tehetsz Te is azért, hogy 2022. június 20-án, hétfőn magaddal vihesd a  munkahelyedre gyermeke(i)det!

Munkavállalóként csatlakozom 
a Vállvetve Apával kezdeményezéshez

Kezdeményezésünket 2018-ban indítottuk útjára, és a rövid idő ellenére a vállalatok körében azonnal nagy népszerűségre tett szert.

Ha cégvezetőként vagy HR munkakörben dolgozol, akkor itt tudod a cégedet csatlakoztatni.

Cégként csatlakozom
a Vállvetve Apával kezdeményezéshez

Forrás: Férfiak Klubja

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére