Jelenlegi hely

Rossz anyák /Bad Moms - Te kivel néznéd meg?

Méghogy rosszak?! 
Van egy olyan érzésem, hogy sok anyu tud azonosulni azzal a lélekállapottal, amibe ennek a filmnek a hősnői kerülnek. Sőt, biztos vagyok benne! 

Láttunk már történeteket megfáradt családanyákról, rengeteg teendőről, a gyereknevelés és a mindennapi őrült rohanás közepette megromlott házasságokról – de olyan filmet még nem láttunk, ami ennyire, de ennyire őszintén tárgyalta volna ki a kérdést. És amiben ilyen vagányan kezelik a nők a helyzetet, amibe kerültek.

Hivatalos magyar szinkronos előzetes (trailer) #1

PÉCSIMAMI LÁTOGATÓKNAK 1+1 AKCIÓ AZ AUGUSZTUS 17-ÉN 20.30-KOR KEZDŐDŐ VETÍTÉSRE AZ URÁNIA MOZIBAN!

KATT IDE ÉS JELENTKEZZ!

Hogy miről is van konkrétan szó? Olyan szülői – pontosabban itt inkább anyai – munkaközösségről, melynek vezetői igazi stréber mamik: makulátlan ruciban, sminkben, belőtt hajjal és körömcipőben tipegnek egész nap, miközben úgy akarják megváltani a világot, hogy gyerekeiknek glutén-szója- és minden egyéb mentes menüt tervezgetnek az iskolai bulinapra. Magától értetődő, hogy ez egy pár tagnak szúrja a szemét – és nem azért, mert ők éppen ne lennének csinosak vagy ne lenne fontos számukra a gyermekük egészsége. Egyszerűen azért, mert bokros teendőik közepette kisebb dolguk is nagyobb annál, mint power point bemutatót gyártani az egy alkalommal felkínált gyerekkekszről. 

Név szerint ők Amy (Mila Kunis az életben is remek az anyaszerepben, jelenleg épp második gyermekét várja), valamint a Kristen Bell és Kathryn Hahn által alakított sorstársai. Egy napon úgy döntenek, elég az elnyomatásból, ha nem tudnak tökéletes mamik lenni, akkor majd lesznek inkább „rossz anyák”. Bulit rendeznek, s nyílt színi rivalizálásba kezdenek stréber „kolléganőikkel”: egy eldobom a hajam-parti, ahol minden anyu kiadja magából a feszkót, lehet, hogy sokkal több nőnek lesz szimpatikus, mint egy tükörsimára vasalt kosztümben feszengő szülői értekezlet, ásványvízzel.

A film nem véletlenül kapott 16-os korhatárt, bár ez számomra épp, hogy vonzó ☺, mivel a Másnaposok alkotóiról van szó. Aki látta annak idején a pasikörökben kultikus legénybúcsús opuszt, az tudja, mire számíthat most is: egy kis vulgáris nyelvezet, egy-két disznó poén itt vagy ott, de remek fordulatok és szimpatikus főhősök. De mondjuk ki az, akinek néha nem szalad ki egy káromkodás a száján? – kérdem a képzeletbeli felháborodott anyától, akit most azonnal elküldenék a moziba. Mindenfajta agresszív feminizmus nélkül remélem, ha jó a film, az „anyacsordák” özönleni fognak a mozikba, akár apukkal együtt.

A film üzenete direkt, de nem baj, mert célba talál. Egyezik azzal a megengedő nézettel, amivel manapság biztatjuk magunkat: nem kell tökéletes anyának, vagy jó anyának lenni mindig. Csak elég jó anyák legyünk.

Bemutató dátuma: 2016. augusztus 11. 

Szerző: Szajki-Vörös Adél

A Pécsi Uránia Mozi is műsorra tűzi a filmet az alábbi időpontokban:

augusztus 11. 20:30

augusztus 12. 18:00

augusztus 13. 20:30

augusztus 14. 18:00

augusztus 15. 20:30

augusztus 16. 18:00

augusztus 17. 20:30

Bővebb információ a filmről és jegyfoglalás ITT!

Gyere a Pécsimami Facebook oldalára és Tageld be, hogy kivel néznéd meg a filmet! Ha te leszel a szerencsés, két mozijeggyel lepünk meg a "Rossz anyák" című filmre!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére