Jelenlegi hely

Így találd meg a legjobb iskolatáskát!

Hogyan válasszak iskolatáskát? Ez a kérdés minden szülőben felmerül, akinek a gyermeke iskolába megy. Nehéz kiszűrni a sok információból, mi az, ami fontos egy iskolatáska választásánál és mi az, ami csak reklámfogás.

Mindenki tudja, hogy nem lesz olcsó és nem lesz könnyű a táskaválasztás, de amikor eljön a vásárlás ideje, akkor derül ki, hogy sokkal nehezebb a jó döntés, mint sokan gondolták. Ebben szeretnénk segíteni a kölönböző szempontok felsorolásával, és egy módszerrel, ami segít abban, hogy a gyermek és a szülő is elégedett legyen az iskolatáskával.

Beiskolázáshoz igényeld most a 15%-os IMAMI kupont, amivel kedvezményesen vásárolhatod meg nem csak az iskolatáskát, hanem a belevaló termékeket is a www.printker.hu weboldalon!

KÉREM A 15% KEDVEZMÉNYRE JOGOSÍTÓ KUPONT!

Milyen elsős iskolatáskát vegyek?

 

 

Vásárlás előtt érdemes végiggondolni a szülő és a gyermek szempontjait is. Az alábbi felsorolás a legfontosabb, legáltalánosabb dolgokat tartalmazza, amikre lehet, hogy nem is gondolunk abban a pillanatban, amikor megvesszük az iskolatáskát.

A szülők szempontjai:

1.) Mivel jár a gyermek iskolába?

Ha gyalog, biciklivel vagy tömegközlekedéssel megy, akkor a fő szempontok:

 • Könnyű legyen, mert nehéz a belevaló magában is, több kg.
 • Védje a gyerek gerincét, segítse a helyes testtartásban, ezért anatómiai iskolatáska legyen, ami ergonómiailag formázott. Ezek többnyire légáteresztő anyagból készülnek, így nem fülled be a gyerek háta.
 • Figyelj a biztonságra! Fontos, hogy fényvisszaverők legyenek rajta: ha sokat jár gyalog, akkor oldalt és a hátrészén is legyen a nagyobb biztonság érdekében.
 • Vízlepergető anyagból készüljön, hogy esőben se legyenek vizesek a könyvek.

Ha kocsival visszük, akkor is fontosak ezek, de ami még lényeges, hogy

 • könnyen állítható legyen a vállpántja, jó legyen a táska tetején a fogórész, mert valószínűleg mi fogjuk cipelni a gyerek helyett.

2.) Milyenek az iskola sajátosságai, a táskát hol tárolják?

 • Ha pad mellett felakasztva, akkor a fogórészre kiemelt figyelmet kell fordítani, mert ha az elszakad, vagy megtörik, akkor nem tudja felakasztani a gyerek.
 • Ha pad mellett a földön, vagy szekrényben tárolják, akkor fontos, hogy a táska ne dőljön el, ha lerakjuk (pl.: merev falú legyen), megálljon magában is, műanyag legyen a talpa, vagy legalább a szélein legyen „láb”.

 3.) Ár, tartósság, tisztíthatóság

 • Hogy mennyibe kerül, arra nem térnék ki részletesen, mert mindenkinek a saját pénztárcája szabja meg, hogy meddig mehet el. De érdemes azt figyelembe venni, hogy nem mindig a legdrágább, legismertebb márka a legjobb, és persze a legolcsóbb se olyan olcsó, ha fél év múlva új iskolatáskát kell vennünk, mert tönkremegy. A lényeg, hogy az ár-érték arány jó legyen. Érdemes megnézni, hogy a terméket hol gyártják (pl.: Európában vagy Kínában).
 • Hány év garancia van rá? ½-1-2 év?
 • Ez a minőségre is utal, hiszen a gyártó, aki 2 év garanciát ad, az biztos a minőségben, így nem kell minden évben új táskát venni, ami így még gazdaságos is!
 • A gyerekek nem mindig tudnak figyelni a táskára, néha olyan helyre is ledobják, ahová nem kellene, így csupa kosz lesz az iskolatáska. Ilyenkor fontos a tisztíthatóság: le lehessen törölni, súrolni a koszt, de még jobb, ha mosógépben mosható a táska, így olyan részt is kimos, amit mi nem is látunk és nem kell izgulnunk, hogy a táska tönkremegy-e a tisztítás során.

A gyermek szempontjai:

1.) Hogy néz ki a táska, menő-e?

 • Vigyázni kell a mesehősös táskákkal, mert ami ma menő, az nem biztos, hogy fél vagy egy év múlva is menő lesz, ezért érdemes általánosabb mintát választani.

2.) Minden elfér-e a táskában?

 • A táska jól pakolható legyen, a kisebb nagyobb zsebek is fontosak. Az oldalsó zsebbe általában az üdítő kerül, jó, ha belefér 0,5-0,7l-es, a táska elején lévő zsebbe a tolltartó vagy az uzsonnás doboz, a többibe (mert kell lennie ilyennek), bele kell hogy férjenek a kincsei. Ha van belső tagolása, akkor kevésbé gyűrődnek össze a könyvek, füzetek (ez inkább a pedánsabb gyerekeket érdekli, meg persze a szülőket és tanárokat).

3.) Könnyen nyitható, zárható a táska?

 • Természetesen a gyerekek a legkönnyebb, leggyorsabb megoldást szeretik, nem mindegy nekik, hogy 1 vagy 2 csattal (nyomógombbal), zipzárral záródik a táska, hiszen mindig sietnek valahová.
 • Ha nyomógombosat választunk, akkor érdemes megnézni, hogy a tetején (1 helyen kell nyomni) vagy oldalt van (2 helyen egyszerre kell nyomni) a nyomórésze a csatnak és az mennyire nehezen benyomható. Ha túl nehéz a bezárás, inkább nem zárja be a gyerek.
 • Érdemes többször kipróbálni nekünk is és a gyereknek is, mert ő fogja használni a legtöbbet.
 • Ha nehéz a záródása az iskolatáskának, akkor csak behajtja, így amikor viszi, akkor könnyebben tönkremegy, elszakad a táska. Rossz használatból adódó hibákra nem érvényes a garancia.

Ha mindezeket végiggondoltuk, akkor még hátravan a nézelődés és a vásárlás. Ha döntöttetek, akkor rögtön vedd meg, mert ha elfogy, akkor a gyerek is, és Te is csalódott leszel.

Igényeld most a 15%-os IMAMI kupont, amivel kedvezményesen vásárolhatsz nem csak Belmil iskolatáskát, hanem belevaló termékeket (füzetek, tolltartóba valók és egyéb írószerek) is a www.printker.hu weboldalon!

KÉREM A 15% KEDVEZMÉNYRE JOGOSÍTÓ KUPONT!

 

Miben rejlik a iskolatáskák sikere?

Magas minőség – melynek bizonyítéka az állandóan növekvő vevőkör és márkahűség. A merev falú táskákra 2 év a garancia.
Megfizethető ár – minőség kompromisszum nélkül.
Ergonomikus tervezés és kialakítás – a mindennapi kényelemért.
Mosógépben mosható – hogy ne aggódjunk a foltok miatt!
Részletekben rejlő nagyszerűség – sötétben világító elemektől kezdve az összetettebb, aprólékos kidolgozásig.

Ha többet szeretnél tudni a Belmil márkáról, kattints ide!

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotói pályázat óvodsoknak és kisiskolásoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
"Ez a gyerek egyszerűen csak épp kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

"Ez a gyerek épp csak kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

Esik a havaseső és fagyos szél csípi arcom a délutáni szürkületben, mikor várom a villamost egy hosszú és megterhelő januári munkanap után.Annyira elfáradtam ma, csak bámulni szeretnék ki az ablakon, és nézni, ahogy a város elhalad mellettem.Éppen csak lehuppanok az ülésre, mikor két korombeli nő foglal helyet előttem.
Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Ha január, akkor sokak fogadalmában az életmódváltás szerepel. Hogy egészségesebben fognak táplálkozni, esetleg bevezetik a rendszeres testmozgást az életükbe. Ehhez szeretnék nektek segítséget nyújtani 10 egyszerű lépésben.
Ugrás az oldal tetejére