Jelenlegi hely

2013. március 15. - Te is el vagy havazva?

Szia [név]!

"Március idusán", a nyuszit várva egészen furcsa élmény volt ma a hóviharral küzdeni, de ez semmi ahhoz képest, amivel szülőként, ezernyi feladatunkkal zsonglőrködve megbirkózunk...

 

El ne felejtsük... beíratás iskolába, óvodába!

 

Ha érint benneteket, most írd be a naptáradba: április 8-án és 9-én az általános iskolákban, április 15-16-17-én az óvodákban lesz beíratás. Figyelem! Vannak intézmények, ahol az időpont eltérő: ITT OLVASHATSZ bővebben nyílt napokról, beíratásról, körzetjegyzékekről...

Változott a tankötelezettség kezdő időpontja: vajon iskolaérett-e a gyermekem? - erre a kérdésre segítünk megtalálni a választ!

 

Március 15: mit csináljunk és hogyan magyarázzuk?

 

Mit csináljunk a 48-as forradalom ünnepén? Gyermeklovagoltatás, íjászbemutató és fáklyás felvonulás a városi ünnepségen... vagy még egy utolsó szánkózás és hógolyózás?

Hogyan beszéljünk óvodáskorú gyermekünknek március 15-ről? Milyen versekkel, játékokkal tegyük különlegessé számára ezt a napot? Csokorba gyűjtöttük!


 

Mesepszichológia: segítsünk nekik feldolgozni!

 

Miként fejleszthetjük mesékkel gyermekeink érzelmi intelligenciáját, hogyan segíthetünk nekik feldolgozni a csalódásokat, veszteségeket, milyen módon csillapíthatjuk szorongásukat, agressziójukat?

Március 22-én Pécsre látogat Dr. Kádár Annamária, a Mesepszichológia c. könyv szerzője!

A 10 érzelmi intelligenciát fejlesztő mesét is tartalmazó kötet 2012 legnagyobb példányszámban elkelt gyermeknevelési témájú műve lett Magyarországon, mely olyan szakemberek elismerését vívta ki, mint Dr. Vekerdy Tamás.

 

És velünk mi lesz?

 

  • "Állj félre a saját utadból!" a címe annak a március 20-ai előadásnak, melyre a leggyorsabb 10 jelentkező ingyenes belépőt kap! Mottó: "Ne attól félj, hogy az életed véget ér, hanem attól, hogy sosem fog elkezdődni!"

 

  • Anya pénzt keres: DE HOGYAN? Erről mesélt nekünk Vida Ági az "Üzletanyu Születik" című előadásán, melyen több, mint 100-an voltunk! Úgy elszaladt az idő, hogy nem maradt idő TB tanácsadótól és könyvelőtől kérdezni: MOST olvashattok tőlük néhány jótanácsot.

 

Családi programok

 

Az aktuális családi programokat itt találod!

 

Hiába erőlködik a tél: hamarosan visszavonhatatlanul megérkezik a TAVASZ és új kaladokkal vár bennünket a MECSEXTRÉM PARK!! (Nyitás: március 15.) Pécsimami kártyád 15% kedvezményre jogosít minden egész napos belépő árából: egészen őszig!

 

Szeretettel:

NóriMami

 

Pécsimami álarcos logo

Idén utoljára látod a farsangi álarcos pécsimami logót: március 15-én éjfélkor véget ér mindkét farsangi pályázatunk! MOST nézz rá, nehogy néhány szavazaton múljon!

 

 

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a pecsimami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva azonnal és véglegesen törlünk az adatbázisból: [leiratkozási link]

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére