Jelenlegi hely

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!

A gyertyaláng ősidők óta a világ világosságának a szimbóluma, az örökzöld koszorúk már a pogány korban is a tavasz iránti vágyakozást szimbolizálták. 

Forrás

Hagyományosan: lila és rószaszín

Az adventi koszorú tradícionális színei a katolikus vallásban a lila és a rózsaszín.  A lila a bűnbánatot és a megtérést jelképezi, a rózsaszín az örvendezést. A koszorú négy gyertyájának meggyújtási sorrendje: az első, a második és a negyedik a lila, a harmadik a rózsaszín.

Forrás

Hogy lett piros és fehér?

A protestáns családokban, főleg Nyugat-Európában a piros és fehér gyertya szokása dívik. A gyertyák száma is más lehet, mivel sok helyütt (például az anglikán családokban és Németország egyes részein) a négy piros gyertya mellé, a koszorú közepére állítanak egy nagyobb fehér gyertyát. Ez a Krisztus-gyertya, amit karácsony este gyújtanak meg. Ám azokon a területeken is, ahol három piros és egy fehér gyertya díszíti a koszorúkat, Krisztusnak ajánlják az utolsónak meggyújtott fehér gyertyát.

Forrás
Az adventi koszorú paraliturgikus, vagyis se nem egyházi, se nem profán – így az otthont és a templomot összekötő kapocsnak tekinthetjük.

Így nem csoda, hogy annyiféle színben készülnek ma már a koszorúk. Válogatásunkból szinte mindenre találtok egy kis inspirációt a fehértől a feketéig.

A végtelen elegancia: fehér fehérrel

A fehér fehérrel  vagy ezüsttel párosítva elegáns és örök. Mozgalmassá tehető egyedi figurákkal, különleges gyertyatartóval vagy egy kontrasztos alappal.

Az ünnep fénye

Az arany fényében a gyertya lángja tükröződik, megtöbbszörözve annak fényét, melegét. Ha a gyertya nem is arany, a köré tett aranyos díszek szintén csillogó, glamouros hatást keltenek.

Ha nem vagy a hagyományok rabja

Van otthon egy szép tálad? Tedd rá a sült helyett a gyertyákat! Nem kell az alapnak koszorúnak lennie, egy nagy tál, kőedény vagy cserép is mutatós darab.

Díszítésül  száraz vagy selyemvirágot, friss mohát és egyéb növényeket, szárított növényi alapanyagokat egyformán használhatunk. Ha a tálba földet teszünk, a kisebb növények simán túlélik az advent napjait, és koratavasszal kiültethetjük őket a kertbe. Mint az alábbi képen.

Színes személyiségeknek

Van, aki a hagyományos formát a gyertya különleges színével frissíti fel. Ez lehet piros, rosé, kék, zöld vagy épp fekete. De fel is lógathatjuk a koszorút, így szintén új szemszögben láttatjuk dekorációnkat.

ADL - Debrecenimami

Forrás; listakép
 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére