Jelenlegi hely

Kirándulj a Meteo Mecsekkel- Irány a Máré vára, látogatással egybekötve!

Időpont: 2024. július 14. (vasárnap) 9.00-16.00
Helyszín: Magyaregregy, Máré Vára
Újabb remek kirándulás a mecseki dombok között.

A következő túránk a gyönyörű vadregényes Kelet-Mecsekben fog zajlani. Bejárjuk a Magyaregregy Várvölgy földtani tanösvényt és közben megtekintjük a Máré-várát is (kívülről és belülről is) végül pihenünk egy nagyot a Pásztor-forrásnál majd elindulunk vissza a kiindulási pontunkhoz tehát körtúránk lesz.

Alap indulási pont:

A találkozó a Máré strandnál lesz itt van lehetőség parkolásra a busszal is ide érkezünk meg. A túrát 9:45 körül indítjuk.

Pécsről való indulás:

  • Pécsről kereken 09:00 órakor indul a busz a Pécsi buszpályaudvar 11-es kocsiállásáról és Magyaregregy, Várvölgy megállónál fogunk leszállni. A teljes árú buszjegy 600 Ft-ba kerül.
  • A túra összesen oda-vissza maximum 8 km minimális szintemelkedéssel. A túránkon a piros csík turista jelzést fogjuk követni gyönyörű völgyeken keresztül fogunk haladni. Sok helyen szűk lesz a turistaút csak libasorban tudunk haladni itt fokozott figyelmet kérnénk. A túra végén a Pásztor-forrásnál nagy rét és padok állnak rendelkezésre itt tartunk egy nagyobb pihenőt piknikidőt.

Hazafelé:

Visszafelé 15:07 perckor érkezik a busz a Várvölgyhöz ezzel tudunk közvetlenül Pécsre érkezni.

A kirándulásról és a várlátogatásról további információ hamarosan!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére