Jelenlegi hely

Gondolatok férfi Sammel - Mitől jobb egy 20 éves?

Mitől jobb egy 20 éves? Nehéz kérdés, őszinte válaszok... férfi Sam szemüvegén át!

Köszönöm, hogy újra itt vagy!  Legutóbbi cikkemre érkezett egy igen érdekes hozzászólás, amit most igyekszem megválaszolni. A kérdés így hangzik:

„Kedves Sam! Jól írsz, bár azt gondolom, hogy erősen idealizálod a kapcsolatokat. Mint a beköszönődben írod boldog (szerelmes) vagy. Az ugyan nem derül, ki hány éves a kedvesed, de talán mindegy is. Mondtad, szívesen fogadod a kérdéseket. Én akkor most bele is vágnék: Szerinted mennyivel jobb egy tini lány egy korombéli nőnél? Jó, pontosítok: 22 év házasság után miért lépett le a két gyerekünk mellől, mellőlem egy 21 éves lány miatt a 49 éves férjem? Úgy, hogy a tavaszi szünidőben még én és a gyerekek voltunk a MINDENEK???

Válaszolsz? Köszönöm, Ildi”

Mit szólsz? Nehéz kérdés, igaz?! Biztos neked is lenne válaszod a levélíró felé, de nézzük, én hogyan látom a problémát.

A fenti dolog nem egyedi, nyilván hallottál, olvastál már te is hasonlóról. Én magam is, haveri körben tapasztaltam, hogy a korombéli cimborák így 50 felé kissé (vagy jobban) megkergülnek.

Két típus van: Az egyik, amikor sörözünk, vagy valamilyen rendezvényen vagyunk, stíröli a fiatal pincér vagy hoszteszlányokat, és kétértelmű, gyakran kínos poénokkal próbálja felhívni a kiszolgálás pillanatában magára a figyelmet. Ez a forma teljesen ártalmatlan.

A poénkodás után, mivel a hölgyek általában határozott grimasszal jelzik is, hogy tévúton jár a próbálkozó, megmarad a távozó lány fenekének alapos vizslatása. Aztán kielemezzük, hogy „mi lett volna, ha!”, majd ennyi, az aznapi „vadászat” hamvában is holt.

A másik típus, általában az amúgy is sikeres haverok közül kerül ki. Ők stílusosabban „poénkodnak”, és általában addig-addig nyomulnak kedvesen, míg egy-egy telefonszám azért az okos telefonok TITKOSÍTOTT regiszterében, vagy a sima adatbázisban, a biztonság kedvéért NAGYKER név alatt landol.

Persze a fenti helyzetekhez nem kell szórakozóhely, elég, sőt tán veszélyesebb is egy koedukált munkahely…

Az első csapat megmarad a vágyakozásnál, a második viszont, ha már ott a szám a mobilban, az első lépést meg is teszi. Egy kávé, sütemény valahol, aztán kocsikázás mondjuk a budai Gellért hegyen, majd csók a hazafuvarozott lány háza előtt és innen már gördül is minden szépen tovább…

Nyilván ezzel még nem válaszoltam meg a MIÉRT-et!

Nos, mitől izgalmasabb egy fiatal lány, mint egy érett asszony?

NEM IZGALMASABB! MÁS!!!

Feszesebb. Rajongóbb. Megvezethetőbb. ÚJABB!

Tíz, húsz év után, bármennyire is igyekeznek a párok, klisék alapján zajlik az élet. Ha nagyon nem figyelnek, már MINDEN! A párbeszédek, viták!, családi események, esték, reggelek, hétvégék, és a szex is, ha még van…

Egy korombéli férfi, ha nem cseszte el a dolgokat (tehát nem vált el, van munkája, van bankbetétje, és a neje által szép vasalt inge:)), akkor kiegyensúlyozott, stílusos, nyugodt. És szórakoztató. Az ágyban pedig megfontolt (s talán már nem sok lövetű), de mindenképpen tapasztalt szerető.

És ez, tudom, nagyon-nagyon imponál a fiatal lányoknak. Mondja is a közbeszéd ezt apakomplexusnak, sőt számítástechnikának is. (Ezt tegnap hallottam, így hívja a szleng a pénzre hajtó, számító csajokat:)).

De mi a jó ebben a helyzetben a férfinak? Tényleg mi az, ami miatt csapot, papot, de leginkább családot otthagyva, egy fiatal lány oldalán kezdenek gyakran teljesen új életet?

Nézzük hát, mitől MÁS egy fiatal lány?

  • Egy fiatal lány RAJONG! Nem csak a szemével, de a szavaival is!
  • Egy fiatal lány örömmel hallgatja a volt nej által már jócskán unott „fantasztikus” történeteket
  • Egy fiatal lány örül, hogy lehet. Nem kér, nem követel. Eleinte biztos nem…
  • Egy fiatal lány minden ajándéktól boldog
  • És jól is áll rajta…
  • Egy fiatal lány szívesen VÁR. Akár évekig is…
  • Egy fiatal lány sosem bátor annyira, hogy „tükröt” tartson a férfi elé
  • Egy fiatal lánnyal nincsenek hétköznapok, befizetetlen csekkek, lázas gyerekek, csak ÜNNEPEK.
  • És a fiatal lány MINDIG akarja…

Leszögezem:

sok esetről hallottam, sikeres végűről azonban nem. Több ismerősöm cserélte le a sok éve „örökre” választott feleségét, majd kezdett fiatalabb hölggyel. Az esetek 99%-ban azonban újabb válás, vagy visszakéredzkedés történt a korábbi életbe. Mivel azonban Ti esetleg elhagyott asszonyok elég határozottak szoktatok lenni, a visszakullogni vágyó férjekre végleg rácsapott ajtó azt eredményezi, hogy az addigra már anyagilag, gyakran egészségileg megroggyant pasi újra egy korban hozzá illő hölgy oldalán próbálja újjá építeni a széthullott életének romjait.

Összegezve mit mondanék Ildikónak?!

„Kedves Ildi! A férjed megbolondult. Úgy, mint sok millió ötvenes férfi akár ebben a pillanatban is a világon. Megbántott téged, talán visszafordíthatatlanul. De hinned kell, az ilyen fiatal csajos kapcsolatok nagy százalékban kérész életűek. Ahogy jönnek, úgy múlnak el. Mert a fiatal lány egy idő után követelőzni kezd. Telefonálgat. Már a munkahelyre is. Sőt, a haveroknál is érdeklődik. A gyerekeinket nem szereti, rosszabb esetben utálja. A baráti sörözésektől sikító frászt kap. Az eddig „de édes pocak” átvált a „nem szégyelled magad, menj már el edzeni” formulába. A kis ajándék már kevés, a meglepetésnek szánt nyári ruhához meg már táska is kell… És eljön az idő, amikor elhangzik a bűvös mondat is: „Most ne! Fáj a fejem…”

Úgyhogy, ha még van benned a férjed felé szeretet, ne csapd rá végleg az ajtót, hanem ha kopog, nyisd résnyire. Hagyd egy kicsit főni a levében, és apránként építkezve engedd neki, hogy majd egyszer, a már szélesre tárt ajtóban, a kedvenc virágodat sután szorongatva bocsánatot kérjen…

TŐLETEK!

Ui: Kérdezted a kedvesem korát. Nos, korábban voltam kapuzárás miatt barom magam is. De most már tudom milyen egy igazi NŐ. Gyönyörű és negyvenes…”

Tetszett a téma? Örülnék, ha (bejelentkezés után) hozzászólást írnál, vagy bejelentkezés nélkül, privátban kérdeznél itt. Addig is a következő témám azt feszegeti, hogy mi van, ha „ILDI” nem bocsájt meg a csalfa férjének. Nyilván új életet akar kezdeni. Nem tini már, milyen lehetőségei vannak? Esetleg a szeretett/megvetett NETES társkeresés?!

Na, majd mesélek, izgalmas lesz, ígérem!

Sam

Korábbi írásaim:

Gondolatok férfi Sammel - Szerelem szerviz

Gondolatok férfi Sammel - Miért nem?

Gondolatok férfi Sammel - Mindenben győzni akarunk!

48 éves, elvált, a hadak útját már megjárt, őrülten szerelmes, boldog kapcsolatban élő apuka vagyok.

Hölgyeim! Jó kis kombó, igaz?! Lenne kedvük megismerni néhány gondolatomat a párkapcsolatról, szerelemről, férfi-női szerepekről? Hogy én hogyan látom FÉRFISZEMMEL?!

Régóta figyelem az Imami felületeket, örömmel is olvasom őket. Izgalmas, jó témák, valóban hasznos tanácsok, élményszerű programok, és ami fontos, kiváló KÖZÖSSÉG!

De feltűnt, hogy hiányzik a témák, vélemények közül a FÉRFI! A férfi energia, álláspont, építő jelenlét…

Leszögezem: sem pszichológus, sem párterapeuta, sőt még coach sem vagyok. Csak egy sokat látott, tapasztalt FÉRFI, aki szereti, tiszteli, és néha talán érti is a nőket:))), de a férfi lelket, mozgató rugókat, „miérteket?” mindenképp…

Így talán hasznukra lehetek. Hogy a meglévő kapcsolatukat, annak férfi vonatkozásait jobban megértsék. Vagy az épp új életet, szerelmet keresők jobban, sérülésektől mentesen dönthessenek az új partnerrel kapcsolatban.

Hiszem, hogy sok kapcsolatban nem tudnak a résztvevők őszintén beszélgetni, a hölgyek közötti barátnős gondolatcserék pedig néha egyoldali véleményeket eredményeznek csupán.

Engedjék meg, hogy a jövőben „barátjuk” lehessek, akivel az esetleges problémáikat, férfiakkal kapcsolatos kérdéseiket tét nélkül megvitathatják. Szívesen válaszolok egy-egy, általam felvetett téma után a felmerülő kérdésekre.

Jöhetne most egy online pertu ivás?! Megtisztelő lenne, nagyon köszönöm, akkor egészségedre!

Várlak minden héten, "Férfiszemmel" rovatomban!

Szeretettel, Sam

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival. Akár ezt is beszerezheted 35% kedvezménnyel, ha tagja vagy a Pécsimami VIP Klubnak. 
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére