Jelenlegi hely

Örökmesék, Hallómesék - Különleges mesék különleges gyerekeknek

 
Ungvári Bélyácz Betti vagyok, különleges meséket írok.
 
Hogy mik a különleges mesék?
 
Olyan történetek, amelyek nem mindennapi eseményekről, különleges gyerekekről mesélnek. Az élet hozta így, nem terveztem a meseírást. Aztán megtaláltak azok a témák, amelyekről írnom kellett. Az egyik ilyen téma az örökbefogadás.
 
2010 novemberében jelent meg első mesém, az Égből pottyant boldogság, majd 2011 júniusában a Tündérkerti mese című könyvem.


 
 
Az Égből pottyant boldogság kicsi gyerekeknek szóló kedves befogadó mese egy gerlepárról, akik fészkébe belepottyan egy rigótojás. A tojásból kibújó fióka, Pelyheske új otthonra lel náluk.
 
A Tündérkerti mese egy Tündérpár és egy embergyerek egymásra találásáról szól, s míg az Égből pottyant boldogság kicsi gyerekeknek mesél a különleges „hazaérkezésről”, a Tündérmese már felvet fontos kérdéseket az örökbefogadással kapcsolatban.
 
Liliána, akit „egy fehérruhás lány” bíz a Tündérpár gondjaira, már kérdez. Őt foglalkoztatja már saját kis története, és megfogalmazza első kérdéseit.

 


 
Szívszerinti anyukája, Szilla pedig őszintén és egyszerűen felel a kérdésekre, segítve ezzel Lilikének abban, hogy feldolgozza az őt ért veszteséget.
 
Mindkét mese fogadtatása várakozáson felüli volt, azóta is folyamatos a könyvek iránti érdeklődés.
 
Az igazi áttörést a legújabb, harmadik mese hozta meg mégis. A Málna utca hangjai című különleges mesém egy hallássérült kislány kalandjairól mesél a hangokkal teli világban.
 

Idézet a mesekönyv honlapjáról:
 
„Arról mesél, milyen nehézségekkel küzd egy nem halló kisgyerek és arra biztat, hogy ha nyitott szívvel fordulunk egymás felé, milyen kevés is elég ahhoz, hogy felismerjük és elfogadjuk a másságot magunkban és másokban.
 
Őszintén hiszem, hogyha vállaljuk bármilyen fajta különbözőségünket, óriási lépést teszünk a szemléletváltásban, a megítélés formálásában. A Málna utca hangjai című mese egy újabb mérföldkő lehet ezen az úton mindenki számára. „
 
Mindhárom mesém illusztrációit Pál Rita pécsi grafikus készítette, aki gyönyörű színeket varázsolt és csodás érzékkel keltette életre a mesék szereplőit.
 
Több magazinban és internetes portálon jelentek meg cikkek és könyvajánlók a mesekönyvekről, legutóbb a  Nők Lapjában közölték az Égből pottyant boldogság címűt.
 
Szeptember végén a Tudásközpontban került sor A Málna utca hangjai című új könyv (és a két előző könyv) bemutatójára, ahol Weisz Fanni, Pécs város arca és háziasszonya is részt vett, jelnyelven és szavakkal köszöntöttük együtt a vendégeket, Fanni örömmel állt az ügyünk mögé. Budapesten is jártunk bemutatni a könyveket több alkalommal.
 
Mára igazi küldetéssé nőtte ki magát a meseírás: a különleges igényű gyerekek elfogadása, társadalmi megítélésének javulása, a kirekesztés elleni küzdelem és az, hogy kicsit nyitottabbak legyünk egymásra mind nagyon fontos számomra. Pedagógusként és a mesekönyvek írójaként minden lehetőséget megragadok arra, hogy tegyek ezért az ügyért.
 
Ebben segíthet az is, hogy  jelöltek az idei Aranyanyu díjra (a Richter és A Rácz Zsuzsa írónő (Terézanyu könyvek)  közösen alapított díja) és pedagógus kategóriában a négy döntős közé választottak.
 
Zárógondolat:
 
„Ha más kicsik és nagyok is közelebb kerülnének ezekhez a különleges történetekhez, megismerkednének  a nem mindennapi csodákkal, talán sikerülne ledönteni jó néhány falat. Lehet, hogy nem a földön járok, amikor azon tűnődöm:  akár csak egyetlen, a témában nem érintett olvasó kézbe veszi a mesét, talán mozdul egy picit a világ előre.”
 
A mesekönyvekről bővebben a www.orokmesek.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők vagy a www.szinesavilag-book.hu webáruházban megrendelhető .
 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére