Jelenlegi hely

A 3 leggyakoribb tévhit a mellműtétekről

A különböző típusú mellműtétek - legyen az mellfelvarrás, mellnagyobbítás vagy éppen mellkisebbítés - egyre népszerűbbek és ma már rutinműtétnek számítanak. Egyre több nő fekszik kés alá az életminőség javítása céljából. Mielőtt azonban rászánnánk magunkat, érdemes alaposan utánajárni annak, hogy mivel is jár egy mellműtét.

Dr. Lóderer Zoltán sebész, plasztikai sebész, a Lóderer Plasztikai Sebészet vezetője elárulta, mik a leggyakoribb tévhitek a mellplasztikai műtétek kapcsán.

„Ha nem is a leggyakoribb, de a legelrettentőbb hiedelem, hogy a mellműtétek komoly szövődményekkel járhatnak együtt, sőt mellrákot is okozhatnak. Még ha ez évekkel ezelőtt lehetséges is volt, a mai fejlett orvostudomány mellett már nagyon kicsi az esélye bármilyen komolyabb szövődménynek vagy daganat kialakulásának. A műtét utáni megfigyeléssel és a kontrollvizsgálatokkal mindezek elkerülhetők, vagy időben kezelhetők” – teszi hozzá a plasztikai sebész főorvos.

Emellett sokan hezitálnak, mert a fájdalomtól tartanak. Dr. Lóderer szerint ugyanakkor a félelmek részben alaptalanok.

„A mellműtétek altatásban történnek, így a páciens a beavatkozás során semmilyen fájdalmat nem érez. A műtét után előfordulhat feszítő érzés, érzékenység és más kellemetlenebb tünetek, de a mai modern orvostechnológiai eszközöknek köszönhetően erős fájdalom a műtét után sem tapasztalható”.

Gyakori érv a mellplasztikával szemben a szoptatás és a mellműtét összeférhetetlensége is. Dr. Lóderer Zoltán ezt máshogy látja.

„A mellműtét és a gyermekvállalás nem zárják ki egymást. A behelyezett implantátum nem akadályozza a szoptatást és nem jelent veszélyt a babára nézve sem. Azonban, ha még a baba és a műtét is csak tervben van, akkor fontos az időzítés. Ilyen esetben a baba legyen az első. A terhességgel és szoptatással változhat a mellek mérete és formája, így nem biztos, hogy ugyanarra a típusú beavatkozásra lenne szükség gyermekvállalás után, mint előtte.”

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére