Jelenlegi hely

Ezt jól kifőzzük! Szabadnapozz a Pécsimamival!

Új programsorozat a láthatáron -nem csak- városi háziasszonyoknak! Megtanítjuk a befőzés és tartósítás fortélyait, az alapanyagok beszerzését, a piacolás apró trükkjeit. Aszalunk, ivólevet készítünk, üvegbe zárjuk a napfényt! Egy interaktív szabadnap, amit Neked sem szabad kihagynod!

Emlékeztek még a nagyi sárgabaracklekváros kenyerére? A virslis lecsó utánozhatatlan melegségére? A grízestészta mellé ropogtatott őszibarackbefőttre vagy a meggyputtyogtatástól lilára színeződött ujjakra? Én sajnos már csak nagyon halványan….

Éppen azon gondolkoztam, hogy de jó lenne már az igazi tavasz, egy kis nosztalgia, a D-vitaminban gazdag napfény, amikor jött a telefon:

Lenne-e kedvünk kidolgozni egy olyan programsorozatot, amiben háziasszonyoknak taníthatnánk meg a befőzés fortélyait, a helyi termékek ízeit, az egészséges táplálkozás alapjait?

Egy pillanatig sem haboztam: még szép!

Az események gyorsan pörögtek: Dr. Őri Lászlónak, a Baranya Megyei Önkormányzat elnökének köszönhetően pénteken már át is vehettük a Civil Összefogás Fórum és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által nekünk ajándékozott befőzőautomatákat, ivólé készítő berendezéseket és egy szuper aszalógépet.

Izgalmakkal teli hétvége várt ránk: azonnal belekezdtünk a programok kidolgozásába. Záporoztak az ötletek, és a kérdések, amikre háziasszonyokként mi is kerestük a válaszokat. Össze is állítottuk interaktív szabadnapjaink izgalmas témaköreit,

amelyekből párat most megosztok Veletek is: 

- Közös lekvárkészítés helyi termelők vagy általatok hozott gyümölcsök felhasználásával
​- Savanyítás, sós krémek és zöldség alapok eltevése a hidegebb hónapokra
- Aszalás és élő ételek
- Rostos ivólé és szörp készítése
- Piacolás kisokos: helyi termelői piacok, praktikák és trükkök
- Szezonális konyha, tudatos tervezés
- Pénztárcakímélő praktikák
- Nagyanyáink szakácskönyve: hagyományok, amiket érdemes őriznünk
- És még sok-sok minden más…

No meg a jókedv- ami garantált! Hasonló érdeklődésű emberekkel, közösségben alkotni önmagában is nagy élmény! Hát még így, hogy ennyi mindent tanulunk egymásról, és együtt nyitjuk ki a világot!

Összefogásban pedig ezúttal sincs hiány: alig telt el pár nap, és máris egy fantasztikus felajánlást kaptunk: Czimmermanné Sztraka Tímea közel 300 darab befőttesüveggel támogatja a programsorozat megvalósulását- amit ezúton is nagyon köszönünk!

Továbbra is szeretettel fogadunk minden segítséget, ami hozzájárul a családok számára okozott önfeledt pillanatokhoz. Főleg a legváltozatosabb szezonális gyümölcsöknek és zöldségeknek örülünk, amelyekkel családok százainak asztalára tudunk majd egy kis boldogságot, egy kis egészséget varázsolni!

Ebben a borongós, megkésett tavaszban bőven lesz időnk arra, hogy a legszuperebb szabadnapot tervezzük meg Számotokra, és már nagyon várjuk, hogy élőben is találkozhassunk!

Hamarosan a részletekkel is jelentkezünk, de addigis figyeljétek oldalunkat, a Pécsimami Facebook oldalát, és iratkozzatok fel hírlevelünkre- mert ezen a programon mindenképpen ott kell lennetek!

Nemsokára startolunk, tarts velünk!

Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka

-a Pécsimami hivatalos zöldítője

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Ugrás az oldal tetejére