Jelenlegi hely

Feledhetetlen kávéélmény a pécsi CAFE FREI-ben - Pécsimami kedvezménnyel!

Belépve a kávézóba olyan, mintha egy másik világba csöppennénk. Nagyon hangulatos, különleges, keleties atmoszféra lengi körül. Pécsett a Király utca 7 szám alatt található a CAFE FREI kávéház, ahol ízlelőbimbóink „világkörüli utazást” tehetnek, a közel 70 féle kávékülönlegességnek köszönhetően.

Kóstold meg és élvezd a májusi új kávélappal érkezett hónap kávékalandját és ültetvény kávéját!

Június 30-ig 10% kedvezmény a kávé alapú italokra. A kedvezményes kuponért kattints ide!

A hónap kávé kalandja: BICERIN

Most persze füllenthetnénk, hogy a mi ötletünk volt. Hogy mindig is szerettük volna. Picit talán igaz is lenne, de valójában - be kell vallanunk - ezt a kávét Önök szerették volna leginkább. „Önök kérték”, ha szabad kölcsön vennünk a ma már a feledés homályába vesző tévéműsor címét. Úgy történt, hogy amikor tavaly nagy sikerrel bevezettük a Savoyai rumos-diós piskótakávét, akkor itt, a Kávé-lapban szoba került a Bicerin.

Az eredetét szintén az észak-olasz nagyváros, Torinó egyik kávézójáig visszavezető csokoládés mogyorókávé. Azért igaz részben, hogy mi, a Cafe Frei csapata is gondoltunk erre a kávéra, mert hiszen a Kávé-lapban mi magunk hoztuk szóba. Imádjuk, tényleg, úgyhogy amikor csak Olaszországban járunk és találunk olyan kávézót, ahol készítenek bicerint, mindig kipróbáljuk. És hát épp itt a baj. Mert amikor Önök írtak nekünk, hogy szívesen kipróbálnák a bicerint is, mi elbizonytalanodtunk. Nem voltunk ugyanis biztosak abban, hogy meg tudjuk valósítani az autentikus verziót. Mert bicerin és bicerin között óriási a különbség. Az igazinak, annak a fantasztikus ízűnek, amit a Cafe Frei csapata imád, és persze szerettünk volna megmutatni, van egy nagyon speciális alkotórésze (erre sajnos rájöttünk az olaszországi kóstolgatások közepette): a torinói eredetű gianduja. A törökmogyoró-csokoládé krém, a gianduja napóleoni háborúkig visszanyúló történetéről külön is írunk, a legújabb kávélapban olvashatják, ha betérnek hozzánk.

A lényeg, hogy igazi, nagyon jó minőségi gianduját manapság már nagyon nehéz beszerezni, pedig ebbe a kávéba tényleg az kell. Csak kis családi manufakturákban, és csak Torinó környékén szeptemberben szüretelt törökmogyoróból készítik. Mármint az igazán finomat. A mogyoró-csokoládékrém elkorcsosult tömegterméke (ide jutott mára a gianduja) a Nutella, amit persze könnyű lett volna belekeverni a bicerinünkbe, és így az Önök csészéjébe, de az tényleg nem ugyanaz. A Nutellában ugyanis 20 százaléknyi pálmaolaj is van, sok cukor, lefölözött tej – egyszóval térfogatnövelők. Végül egy szicíliai, palermói csokoládémanufaktúránál kötöttünk ki. A tökéletes és precíz guandujánál. 71.5% csokoládé (mézzel édesítve), és 29.5% mogyorókrém. Semmi más.

Hogy érezzék a különbséget (mármint a Nutellához képest), kiskanálon a kávé mellé külön is adunk egy pici gianduját, egyetlen szem törökmogyoróval. Kezdjék ezzel, és élvezzék ki az ízét. Aztán alaposan keverjék fel a kávét! Ez fontos, mert a sűrű gianduja gyorsan leül a csésze aljára. Pár körkörös mozdulat a kanállal, és a bicerinben összeolvad a gianduja, a rövid olasz espresso, a tejhab és a csokoládéreszelék négyese. Önök pedig már ott is érezhetik magukat Torinóban.

A hónap ültetvénykávé ritkasága: Zambia AAA mosott arabica

Livingstone „elveszett” kávéja
Farm neve: Katheshi ültetvény
Tengerszint feletti magasság: 1300 méter
Cserjetípus: Catimor
Pörkölési szint: 6

Ízvilág:
Kicsit édeskés, ugyanakkor citrusos, a kettő keveredése (melanzsa) következtében pedig enyhén herbálteás ízű kávé. Gyógynövényekre emlékeztető lágy ízharmóniát érzünk a nyelvünkön. Ennek a kávénak épp annyira komplex az íze, mint amennyire bonyolult a története.

A hónap ültetvénykávéja történetét a legújabb kávélapban olvashatják!

Várjuk Önöket szeretettel a kinyomtatott kuponokkal!

Pécsi CAFE FREI csapata!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére