Jelenlegi hely

FÖLDTŐL AZ ÉGIG KIÁLLÍTÁS

A Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskolában tehetséggondozó tevékenység keretében immár 10 éve innovatív tehetségműhely működik.

A Meseprojekt (1-11) programjain a kiválasztott tanulók magasabb szintű komplex tehetséggondozása folyt. A projektek kidolgozója Berényi Ágnes kézműves tanár, tehetségfejlesztő munkájáért 2021. szeptember 9-én a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat vehette át. A Meseprojektek foglalkozásain a művészetterápia módszereire épített metodika a művészeti és technikai tudás gyarapítása mellett nagy hangsúlyt helyez az önismereti,- és személyiségfejlesztésre.

A 2022/2023-as tanévben a 10. projekt zajlott. 2023.06.02-án a Pécsi Kulturális Központ (7633 Pécs Dr. Veress E. u 6.) emeleti galériáján került megrendezésre a tehetségcsoport idei kiállítás megnyitója.

A pályázat keretében megvalósult programra sok szülő, barát és ismerős volt kíváncsi. A megnyitón a művészeti iskola népzenei tanszakának oktatója Szentes Anett közreműködött citerás növendékeivel: Mikolovics Mátéval és Füri Dáviddal. A Berze AMI igazgatója Virág Rita rövid beszéddel nyitotta meg, majd szakmai nézőpontból Farkas Adrienn rajztanár, textil- és festőművész értékelte a kiállítást. A programban való kitartó, magas színvonalú részvétel és a szép alkotások elismeréseként Berényi Ágnes a tehetségcsoport vezetője végezetül dicsérő oklevelet adott át a gyerekeknek.

A 2022/2023-as foglalkozássorozat a Nemzeti Tehetségprogram keretei közt a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósult meg, a folyamat során a résztvevő gyerekek a Kárpát-medence sokszínű, gazdag madárvilágát dolgozták fel grafikai- és textiles módszerekkel. A sok csodálatos madárkép és textil alkotás mellett a családilag közösen díszített fatálcák és a főnixhez kapcsolódó tűzzománc medálok is megtekinthetőek a vitrinekben.

Az igazi különlegessége a kiállításnak a nagyméretű textilművészeti technikákkal készített függönyök jelenléte, melyek mintegy összegző műalkotásként jöttek létre, ezáltal tartalmazzák a gyerekek korábban alkotott egyedi madárfeldolgozásait. A függönyök középpontjában egy-egy fa áll – összekötőként - a Föld és az Ég között. A nyolc függöny más és más, mint ahogy az alkotó gyerekek személyisége és életkora (5.-11. osztályos tanulók) is igen eltérő. Ami viszont közös minden alkotóban az a képzőművészeti tehetség szemmel láthatóan és kézzel foghatóan nyilvánvaló megléte, mely átragyog, sugárzik az alkotásokon.

A kiállítás június 16-ig tekinthető meg. Mindenkit invitálunk a megtekintésére, mert valóban érdemes megnézni, akár egy családi program keretében. A művészeti iskola a 2023/2024-es tanévre szeretettel várja a beiratkozó gyerekeket kézműves, néptánc, népzene és színjáték tanszakára.

További információk az iskola honlapján és facebook oldalán: www.berzeami.hu, https://www.facebook.com/berzenagy.janosami   

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Őszi kreatívkodások

Őszi kreatívkodások

A következő hetekre még jó időt mondanak - használjátok ki a jó időt termések gyűjtésére, hogy a hűvösebb, esősebb őszi napokon aztán együtt alkothassatok!
Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ugrás az oldal tetejére