Jelenlegi hely

Fontos kiállni egy nemes ügyért! - Fuss kékben velünk az autista gyerekekért!

Ebben a rohanó világban érdemes megállnunk időnként és észrevenni a jót, segíteni amikor szükséges. A segítség nyújtásnál mindig fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsünk. (Legyen ez akár egy megosztás, önkéntes munka, jótékonysági rendezvényen való részvétel.) A Pécsimamin időről időre hozunk nektek ilyen nemes ügyeket, hiszen nekünk is szívügyünk a segítség nyújtás és hisszük, hogy összefogással minden sokkal könnyebb!

2022-ben az "Év női példaképe Baranyában" pályázat legempatikusabb jelöltje Kádárné Szántó Nikolett lett a "Lásd a világot autista szemmel" Egyesület elnöke. Niki közgazdász végzettséggel és több nyelvvizsgával a háta mögött, kétgyermekes édesanyaként, vállalta az egyesület létrehozását, mert a szavaival élve úgy érzi és gondolja, hogy:

A világnak már nem több sikeres, hanem több segítséget nyújtó és szeretetet közvetítő emberre és csapatra van szüksége.

Az autizmusban érintett gyermekek száma évről, évre növekszik. A legfrissebb statisztikai adatok alapján, minden 100. ember érintett. Hamarosan minden óvodai csoportban és később iskolai osztályban, legalább egy érintett gyermek jelenléte várható.

Az Egyesület legfőbb célja az autizmusban érintett családok megsegìtése, autista specifikus, személyre szabott egyéni foglalkozásokkal, tanácsadással, szülő mentorálással, mentálhigiénés tanácsadással, szemléletformáló és közösségi programok szervezésével.

"A mindennapi munkát és a napi küzdelmet szeretnénk feledtetni azokkal a közösségi programjainkkal, ahol érintett és nem érintett gyermekek és családok, tölthetik együtt szabadidejüket. Illetve ezek az események lehetőséget adnak az Egyesületnek olyan támogatások, adományok gyűjtésére, ami a továbbiakban is biztosítja autista gyermekek fejlesztését és támogatását, hogy ők könnyebben megtalálják a helyüket a világban. Az autizmus egy élethosszig tartó állapot és a korai fejlesztés nagyon fontos az érintett gyermekeknél." - Niki

A legközelebbi ilyen esemény, ahova mindenkit sok szeretettel vár az Egyesület  a „Fuss kékben és lásd a világot autista szemmel szabadidős program az autizmus világnapján 2022. április 2-án.

Fuss kékben és lásd a világot autista szemmel

Az Autizmus Világnapja 2007 óta, az ENSZ határozata alapján április 2-a. Ez a nap hivatott felhívni a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrumzavarra, amely milliókat érint a Földön.

Gondolj ránk, és „légy velünk” te is jelképesen ezen a napon!

Immár hagyományt teremtve, a „Fuss kékben és lásd a világot autista szemmel” program keretein belül április 2-án bárkinek lehetősége van erre. Csatlakozz személyesen a futáshoz, VISELJ VALAMI KÉKET, miközben a köröket hagyod magad mögött. Az egyesület megajándékoz egy kis meglepetéssel, a gyerekek pedig (akár amíg te futsz) részt vehetnek az „Autista szemmel” óvodai szemléletformáló programon, ahol bábos elemekkel, interaktívan mutatjuk be az autizmust.

Helyszín: Pécs, Tüskésréti futópálya
Időpont: 2022. április 2. 13.00 -17.00
Előadások időpontjai: 13.30, 14.30, 15.30

A programon való részvétel és a futás nevezési díja:

Felnőtt: 1.000 Ft
Gyermek: 200 Ft

Ha nem tudsz személyesen velünk tartani a futáson:

Az eseményhez idén is lehet online csatlakozni, így bárhol is vagy éppen, együtt tudsz futni velünk ezen a napon. Nem kell mást tenned, mint futás közben viselni valami KÉKET, egy kék felsőt, sapkát, nadrágot, pólót, cipőt, fejpántot, de a bátrabbak bármi mást is bevállalhatnak. A futás után pedig posztolj egy képet az esemény csoportjában a Facebookon. Így tudni fogjuk, hogy ezen a napon te is az egyesületért, velünk futottál.

A nevezési díjakat az egyesület által szervezett autista gyermekek nyári táboroztatására használják fel. A személyes részvétel esetében a helyszínen, online részvétel esetében pedig utalással lehet befizetni – ez esetben a megjegyzés rovatba írjátok be, hogy TÁMOGATÁS. 
Takarékbank Zrt.: 50431094-10000472

A facebook eseménynél további részleteket olvashatsz, részvételi szándékodat is ott jelezheted. A program megvalósulását a HR-Rent Kft. támogatja, a Pécsimami pedig médiapartnerként áll az esemény mellé. 

Az autista gyerekek nyári táboroztatását támogathatod jelenleg futó adománygyűjtő kampánnyal is. Adományozz értük! Legyen nekik is nyár, tábor, boldogság!

Élvezzük a tavaszi napsütést, a maszk nélküliséget, és találkozzunk április 2.-án a Tüskésréti futókörnél délután 13-17 óra között! :)


Busi Antónia
Pécsimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Mesélj, mi volt ma a suliban? 25 beszélgetésindító ötlet

Mesélj, mi volt ma az oviban, suliban? 25 beszélgetésindító ötlet

Hogyan tudhatjuk meg a gyerektől, hogy mi történt aznap a suliban, oviban és éppen hogy érzi magát az iskolai, baráti közösségében? Egyszerű: kérdezzük meg! Na, de hogy tegyük fel a kérdést, hogy válaszoljon is rá?
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére