Jelenlegi hely

Így zajlanak egy magánszemészeten az általános vizsgálatok

Szemészeti szűrővizsgálaton 40 éves kor alatt két évente, afölött pedig évente érdemes részt venni. Azok számára, akiknek a családjában előfordult zöldhályog, minden évben ajánlott felkeresni a szemészorvost. Egy általános szemészeti vizsgálat nem azonos egy átlagos látásvizsgálattal, annál sokkal több mindenre terjed ki. Lássuk, pontosan mire!

Ezt mérik fel az általános vizsgálatok során

Elsősorban megnézik a fénytörési hibákat közelre és távolra is, ilyenkor derülnek ki az esetleges látáshibák, valamint ekkor kerül meghatározásra, hogy szükséges-e szemüveg vagy kontaktlencse viselése.

Budai Szemészet általános szemészeti vizsgálatain egyes krónikus betegségek szűrése is megtörténik. Ennek jelentősége abban áll, hogy számos betegség a kezdeti stádiumban még nem jár számottevő panaszokkal, később azonban súlyos állapotromláshoz vezethet, ami szemészeti betegségek megjelenését is maga után vonja. Ilyen krónikus betegségek például a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a zöldhályog, a szürkehályog, a makuladegeneráció és a keratoconus.

Az általános vizsgálatok körében sor kerül a gyulladások megbetegedések diagnosztizálására, a szem környéki elváltozások meghatározására és a kisebb sérülések kezelésére is. A szűrővizsgálaton való részvétel továbbá lehetőséget ad a látáshibák műtéti korrigálásának módjaival, valamint a szemüvegviseléssel, műkönnyhasználattal kapcsolatos tanácsadásra is. Ha munkára való alkalmasság, terhesség, jogosítvány vagy egyéb szakvélemény miatt van szükség a konzultációra, szintén egy általános vizsgálatra kell bejelentkezni.

Az általános szemészeti vizsgálaton végzett mérések

Minden esetben a szakorvos hatáskörébe tartozik annak eldöntése, hogy pontosan milyen mérések elvégzésére kerül sor a vizsgálat alkalmával. Általánosságban elmondható, hogy a fénytörés meghatározása, a szaruhártya mérése, az üvegtest biomikroszkópos vizsgálata, a szemfenék állapotának ellenőrzése, a szemmozgások
és a kancsalság felmérése, a szemnyomás mérése, valamint szürke- és zöldhályogszűrés történik. Ezen kívül sor kerülhet a színlátás ellenőrzésére és réslámpa vizsgálatra is.

Az említett felmérések mindegyike modern eszközök és gépek által kerül elvégzésére, így abszolút fájdalommentesek és gyorsak. Pontosságuk és eredményességük pedig megkérdőjelezhetetlen.

A vizsgálat időtartama

Mivel az említett vizsgálatok és állapotfelmérések mindegyikének elvégzése megvalósul, egy körül-belül 1-1,5 órás alkalomra érdemes készülni. Vannak esetek, amikor a megfelelő eredményekhez pupillatágításra is szükség van, ezt
szemcseppekkel végzik. Ilyenkor a vizsgálatot követő 2-3 órában a látás homályos lehet, valamint fényérzékenység is felléphet, ezért érdemes kísérővel érkezni.

Kirívó esetben a pupillatágító hatása akár 1-2 napig is eltarthat. Pupillatágításos vizsgálat után a vezetés nem engedélyezett, így válassza a tömegközlekedést vagy érkezzen kísérővel!

Egy szemészeti magánrendelőben az általános vizsgálatok 20-30 ezer forintért vehetők igénybe, ezért cserébe egy korszerű műszerekkel felszerelt rendelőben, színvonalas szaktudással rendelkező szemészorvosok által végzett
állapotfelmérésen vehet részt. A vizsgálatokon túl tanácsadásra és a további lehetőségek megbeszélésére is sor kerül. 40 év alatt 2 évente, afölött pedig évente látogasson el a szemészorvoshoz szemei állapotának ellenőrzése és egészségének megőrzése érdekében!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Ugrás az oldal tetejére