Jelenlegi hely

Ilyen volt a II. Pécsibaba Expó: köszönjük, hogy ennyien velünk tartottatok!

2023. november 5-én ismét babát váró, kisbabás és kisgyermekes szülők vehették birtokba a Tudásközpontot!

Színes előadásokkal, gyerekprogramokkal, kiállítással, vásárral és több mint 60 szuper nyereménnyel  vártunk benneteket, Ti pedig minden várakozásunkat felülmúlva, nagyon sokan velünk tartottatok! :)

De mi is történt vasárnap a Tudásközpontban?

Délelőtt minden a babavárásról, a szülésről és a gyermekágyról szólt. Minden előadásunk teltházzal zajlott! :)

A kismamák a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika osztályvezető szülésznőinek, Kaizer Melindának és Mihovics Renátának az előadásából sok mindent megtudhattak arról, hogy mi történik a szülőszobán és a gyermekágyon, Kiss Zsófia védőnő, IBCLC laktációs szaktanácsadó előadása a sikeres szoptatásban segítette a leendő édesanyákat.

Bóni Tünde előadásából arra is választ kaphattak az érdeklődők, hogy hogyan érdemes készülni a szülésre.

A leendő édesapáknak külön programmal készültünk és nagy öröm számunkra, hogy ők szívesen csatlakoztak: Boldizsár Imre, az Apakommandó alapítója várta őket egy kötetlen beszélgetésre. 

Mindeközben a PécsiSitter csapata gyermekfelügyeletet biztosított, így a nagyobb tesókat sem kellett otthon hagyni.

Délután a kisbabásoké volt a főszerep, párhuzamosan három helyszínen zajlottak a kicsiknek szóló gyerekprogramok és azok az előadások, amelyek az első életévek nehézségeiben igyekeznek hiteles segítséget nyújtani. Kutas Réka DGSM szakgyógytornász a babák mozgásfejlődéséről és a Dévény terápiáról osztott meg fontos információkat, Dettre Imola gyógypedagógus, intergrált szülő- csecsemő / kisgyermek konzulens pedig abban segítette a szülőket, hogy mikortól kóros, ha a baba sokat sír, vagy nem eszik, nem alszik "rendesen" és és mit tehetnek, ha ilyen probléma áll fenn. Az OTP Pénzügyi Pont szakértője az otthonteremtéshez nyújtott hasznos információkat.

Itt például a Magyar Gyermekmentő Alapítvány baba-és gyermek elsősegély előadásán tudhattak meg "életmentő" információkat a fiatal szülők:

Nagy sikere volt a Hóleányka című zenés bábjátéknak:

Szívesen daloltak és mondókáztak kicsik és nagyok Bogárdi Alizzal és Tamás Évával:

Ringató gyerekkoncerten is részt vehettek az Expó látogatói:

Igazán különleges programunk volt a Babajelbeszéd- és Hangpancsi bemutató óra, a kicsiket egész délután ROOmli játszóház várta, de találkozhattak a Pitypang Fejlesztőház terápiás kutyusával, belekóstolhattak a Puppalu Játszóház életébe és készültek a szebbnél-szebb arcfestések is.

Mindeközben a nap folyamán több mint 50 kiállító várta a szülőket hasznos infomációkkal és pecsétgyűjtő játékkal, íme egy pillanatkép:

Fotós standjainknál szebbnél szebb karácsonyi hangulatú képek készültek, sokan beiratkoztak a Körbirodalom Gyerekkönyvtárba és mindjárt kölcsönözhettek is, voltak akik a helyszínen megnyitották gyermekük Start - számláját, sok kicsinek a Babaexpón került fülbevaló a fülébe, lehetett kedvezményesen vásárolni gyerekkönyvet, játékok és babaholmikat... és még hosszasan sorolhatnánk! :)

TOVÁBBI KÉPEK KIÁLLÍTÓINKRÓL ÉS A NAP PROGRAMJAIRÓL ITT

A programot délelőtt és délután is a pecsétgyűjtő játékunk sorsolása zárta, több mint  50 nyertes örülhetett a kiállítóink által felajánlott értékes nyereményeknek. Azokat a nyerteseket, akik nem vettek részt a sorsoláson, a pecsétgyűjtő füzetükön megadott elérhetőségen értesítettük, tombola nyerteseinket pedig ITT TALÁLJÁTOK.

Sikeresen zárult a Pécsi Gyerekklinika javára zajlott könyvadományozó kampányunk is, melyben a Pagony Könyvkiadó volt partnerünk. Már át is adtuk a szebbnél szebb könyveket, hogy ezzel könnyítsük meg a kis betegek klinikán töltött napjait:

Az igazán tartalmas és mozgalmas nap célja nem más volt, mint

olyan iránytűt adni a fiatal szülők kezébe a babázós évekre, ami megmutatja: nincsenek egyedül, bármilyen kérdés, vagy probléma merül fel, Pécsett sok-sok kitűnő szakember és szolgáltatás lehet a segítségükre.

Rendezvényünkről az ATV híradója is tudósított (19 perc 45 másodperctől): 

Hamarosan érkezünk a friss Pécsibaba Magazinnal, amit az Expó résztevevőinek e-mailben fogunk megküldeni, ha azt a jelenléti íven kérték.

Köszönjük előadóinknak és kiállítóinknak a részvételt, látogatóinknak pedig a sok pozitív visszajelzést.

A Pécsibaba továbbra is havonta friss hírekkel, legközelebb pedig hasonlóan színes programmal vár benneteket!


EZ VOLT A 2023 ŐSZI PÉCSIBABA EXPÓ PROGRAMJA:

DÉLELŐTTI PROGRAMOK (9.30 -TÓL 13.00-IG)

9.30 - 10.00  Érkezés, regisztráció, welcome csomagok átvétele

9.30 - 12.40  Pecsétgyűjtő játék a standoknál értékes nyereményekért

KONFERENCIATEREM
10.00 - 10.40 Kaizer Melinda osztályvezető szülésznő PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika: Mi történik a szülőszobán?
10.40 - 11.00 „Egy lépésre az álomotthontól" - az OTP Pénzügyi Pont szakértőivel
11.00 - 11.40 Mihovics Renáta osztályvezető szülésznő PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika: Gyermekágy, az első pár nap a kórházban
11.40 - 12.00 Szünet, a standoknál pecsétgyűjtő játék értékes nyereményekért
12.00 - 12.40 Dr. Somoskői Zsuzsanna IBCLC laktációs szaktanácsadó PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika: Az újszülöttek szoptatása
12.40 - 13.00 A délelőtti pecsétgyűjtő játék sorsolása

A  Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtárának programjai:

KÖRBIRODALOM GYERMEKKÖNYVTÁR (Tudásközpont 4. emelet, lifttel közelíthető meg):
  Pöttyös szoba Foglalkoztató Nyitott tér
10.00 - 10.40 PécsiSitter - díjmentes gyermekfelügyelet előzetes bejelentkezés alapján APASAROK- Kötetlen beszélgetés (leendő) apáknak Boldizsár Imrével, az Apakommandó alapítójával Beiratkozás a Körbirodalom Gyermekkönyvtárba / a Csorba Győző Könyvtárba
10.40 - 11.00 Szünet
11.00 - 11.40

Bóni Tünde bába, szülésznő, védőnő, dúla, szülésfelkészítő: Hogyan érdemes készülni a szülésre?

11.40 - 12.00 Szünet
12.00 - 12.40 APASAROK- Kötetlen beszélgetés (leendő) apáknak Boldizsár Imrével, az Apakommandó alapítójával
12.40 - 13.00  

DÉLUTÁNI PROGRAMOK (14.30-TÓL 18.00-IG)

14.30 - 15.00  Érkezés, regisztráció, welcome csomagok átvétele

14.30 - 17.45  Pecsétgyűjtő játék a standoknál értékes nyereményekért

Programok a földszinten:

KONFERENCIATEREM
15.00 - 15.30 Pecsétgyűjtő játék a standoknál értékes nyereményekért
15.30 - 16.00 Ringató gyerekkoncert
16.00 - 16.30 Szünet, pecsétgyűjtő játék a standoknál értékes nyereményekért
16.30 - 17.00 Utazó muzsika: dalok, versek és mondókák Bogárdi Alizzal és Tamás Évával
17.00 - 17.15 Maminbaba: hordozós latin fitness bemutató Alizzal
17.15 - 17.45 Szünet, pecsétgyűjtő játék a standoknál értékes nyereményekért
17.45 - 18.00 A délutáni pecsétgyűjtő játék sorsolása

Programok a mélyföldszinten:

NAGY ELŐADÓ
15.00 - 15.45 Kutas Réka DGSM szakgyógytornász - A babák mozgásfejlődése: mire figyelj és hogyan segíthet a Dévény terápia?
15.45 - 16.00 Szünet, pecsétgyűjtő játék a standoknál értékes nyereményekért
16.00 - 16.45 Dettre Imola gyógypedagógus, intergrált szülő- csecsemő / kisgyermek konzulens - Nem eszik? Nem alszik? Sokat sír? Mikortól kóros és mit tehetünk ellene?
16.45 - 17.00 "Egy lépésre az álomotthontól" - az OTP pénzügyi pont szakértőivel
17.00 - 17.45 Magyar Gyermekmentő Alapítvány: Baba- és gyermek elsősegély - Kis bibiktől az újraélesztésig, avagy a leggyakoribb problémák a gyermekmentők szemével

A  Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtárának programjai:

KÖRBIRODALOM GYERMEKKÖNYVTÁR (Tudásközpont 4. emelet, lifttel közelíthető meg)
  Foglalkoztató Nyitott tér Pöttyös szoba
15.00 - 15.30   Beiratkozás a Körbirodalom Gyerekkönyvtárba ROOmli Játszóház - kötetlen játék montessori elemekkel
15.30 - 16.00 Babajelbeszéd bemutató óra Béczi Bettivel (Puppalu Játszóház)
16.00 - 16.30 Kötetlenül a kötődő nevelésről - Dr. Kovács Patriciával, a ROOmli és a PécsiSitter alapítójával
16.30 - 17.00   Hóleányka - zenés bábjáték
17.00 - 17.30 HANGPANCSI bemutató óra 1-3 éveseknek: a legkisebbek is megismerkedhetnek a hangtálak varázslatos világával  Beiratkozás a Körbirodalom Gyerekkönyvtárba
17.30 - 18.00  

 


PECSÉTGYŰJTŐ JÁTÉK NYEREMÉNYEK

MEGNÉZEM AZ ÖSSZES NYEREMÉNYT    


STANDOK, KIÁLLÍTÓK

A II. Pécsibaba Expó standjainál az alábbi szervezetekkel, szakemberekkel találkozhattatok:

Körbirodalom Gyermekkönyvtár, Kisgyermek Szociális Intézmények Igazgatósága (pécsi bölcsődék), Magyar Államkincstár (Babakötvény), PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Védőnők, Magyar Gyermekmentő Alapítvány, OTP Pénzügyi Pont Zrt.,  Melindák szülésfelkészítő, Pécsi Pagony Gyerekkönyv- és Játékbolt,  BriGo baba- és kisgyermekruházat, Mindig ketten fotó & film,  PanDani Világa - könyv és gyerekjáték,  PécsiSitter Idősgondozás és Gyerekfelügyelet, Roomli Pécs - Természetes Játszóhely és Közösségi Tér, Edina Kismama módi, Pécsi Dúlakör, Candado szülésfelkészítés, várandós -és intim torna, Dinetti Babusgató, Csipetkék, Zini Ayurvédikus Műhelye kismama - és babamasszázs, Fedezd fel magad!, Bán Éva Bébiszitter/óvónő, Forever Living Poducts Magyarország Kft - Aloe vera alapú termékek, Dettre Imola evés- és etetés terapeuta, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, Csigaház Baba és Kisgyermek Ambulancia,  TÜNImény - Vorwerk, Thermomix, Mandala Jóga Pécs - Kismama jóga,Tamás Éva Játéktára, Pécsi Babavár Kölcsönző, PonTe Stresszoldó Kreatív Műhely,  Lufikavalkád, Nandu hordozók, Turbo Kid - LR Health & Beauty, Adamo baba- és junior hinták, Pocifix - A pihentető kényelem, Állások kisgyermekeseknek, Énmárka és Stílus Nők egymásért és a Jövő Generációért Egyesület, Apakommandó, Életkör Pszichológiai Műhely, Manza Műhely, Tudatos jelenlét az anyaságban - Pajor Zsófia, Mother Nature csoport, módszertan és kártyacsomag, dōTERRA Esszenciális illóolaj tanácsadás - Martits-Fedor Nikolett, Maminbaba – Hordozós latin fitness, PUPPALU játszóház, Ribizli Waldorf Óvoda Kezdeményezés, B.A.R.B.I PHOTO, Kinga fotográfus, Mattesz Baby Spa Pécs, Pitypang Fejlesztőház, BTB Stúdió, Momz, Lázár Márk DSGM szakgyógytornász, Lendület Centrum


A program a Magyar Kormány támogatásával valósult meg, a  NEAO-KP-1-2023/8-001323 számú, "Szülő születik - Iránytű a pécsi családoknak" című pályázat keretében.

A rendezvény kiemelt támogatója:

Együttműködő partnerek:

Médiatámogatónk:

Köszönjük, hogy ennyien velünk tartottatok! :)

A Pécsimami / Pécsibaba csapata

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!
Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Adventi ajtóra, ablakra való ünnepi dekorációkhoz hoztunk rengeteg inspirációt a klasszikustól a rendhagyóig. Karácsonyi trendkalauzunk az ajtódíszekből, kopogtatókból nyújt alapos válogatást. Sőt, akasztókból is készültünk!
Ugrás az oldal tetejére