Jelenlegi hely

Karácsonyra hangolódás a Zsolnay Negyedben

Egész napos, ingyenes karácsonyváró foglalkozással, a betlehemi csillagról szóló planetáriumi előadással, vagy éppen a Zsolnay Shopba szóló karácsonyi akcióval hangolódhatunk az ünnepre a Zsolnay Negyedben.

Karácsonyváró

Zenés köszöntő, mézeskalács díszítés, játszóház és karácsonyi díszkészítés várja az érdeklődőket december 10-én 10 órától a Zsolnay Negyed Herkules Műhelyében. Legkedvesebb téli dalaiból válogat Tamás Éva és Tóth Álmos az ünnepi készülődés jegyében. Lesz daltanulás, közös éneklés, tánc és hangszerekkel ismerkedés egy szeretetteli zeneóra keretében.

Időpont: 2022. december 10.

A betlehemi csillag nyomában

Az előadás a híressé vált eseményről szól, mely szerint a Napkeleti Bölcsek számára égi jelenség mutatta meg Jézus Krisztusnak születését Betlehemben. Teológusok, csillagászok, történészek kutatják napjainkban is a csillagászati jelenség valóságalapját. Vajon mi lehetett ez a jelenség? A planetárium időgépével felidézi az ókori égboltot, bemutatja az égitestek akkori állását és a ma ismert tudományos elméletek bizonyítékait.

Időpontok:


A téli napfordulón feltárul a Zsolnay Mauzóleum titka

A legenda szerint a Zsolnay Mauzóleumban a téli napfordulón, amikor a Nap a zeniten áll, a beeső fény feltárja az eozin titkát. December 21-22-én idegenvezetők segítségével ismerhetik meg a látogatók a titkokat rejtő épületet és a páratlan fényjelenséget. 

Időpontok: 

Karácsonyi akció a legpécsibb ajándékra! 

A Zsolnay Infopont & Shopban egész decemberben 15% kedvezmény jár a Zsolnay termékekre! Vázák, tálak, étkészletek, ékszerek, eozin termékek és kézzel festett dísztárgyak közül válogathatnak az érdeklődők akciósan a Zsolnay Kulturális Negyed északi részén, a Kézműves Boltok Utcája végén található exkluzív üzletben. Nyitvatartás: keddtől vasárnapig 10.00-17.00 óra között!

https://www.zsolnaynegyed.hu/szolgaltatasok/zsolnay-infopont--shop

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotói pályázat óvodsoknak és kisiskolásoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
"Ez a gyerek egyszerűen csak épp kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

"Ez a gyerek épp csak kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

Esik a havaseső és fagyos szél csípi arcom a délutáni szürkületben, mikor várom a villamost egy hosszú és megterhelő januári munkanap után.Annyira elfáradtam ma, csak bámulni szeretnék ki az ablakon, és nézni, ahogy a város elhalad mellettem.Éppen csak lehuppanok az ülésre, mikor két korombeli nő foglal helyet előttem.
Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Ha január, akkor sokak fogadalmában az életmódváltás szerepel. Hogy egészségesebben fognak táplálkozni, esetleg bevezetik a rendszeres testmozgást az életükbe. Ehhez szeretnék nektek segítséget nyújtani 10 egyszerű lépésben.
Ugrás az oldal tetejére