Jelenlegi hely

Kényelem home office közben is

A koronavírus-járvány kellett hozzá, hogy az egész világon elismerjék a cégvezetők: a távmunka, modernebb nevén a home office igenis működik. Persze biztosítani kell hozzá a megfelelő feltételeket, hiszen ha ezek nincsenek meg, a produktivitás kárt szenvedhet. De mit tegyünk, hogy otthon is hatékonyak legyünk? Mire kell odafigyelni? Nézzük!

Az otthoni munkavégzés nem csupán a kényelmes papucs és a kanapéról gépelés attitűdje – bár néha ez is beletartozhat. A home office sikerének egyik kulcsa, hogy egy olyan teret teremts, amely produktívvá és boldoggá tesz. Olyan kialakításra kell összpontosítani, amely kényelmes, szórakoztató és gyakorlati igényekkel tölti meg az adott helyiséget. Hozz létre egy olyan placcot, amely csak a tiéd, és dolgozz azon, hogy az előnyök kiemelésével és a komfortszint maximalizálásával ellensúlyozhasd a távmunka nehézségeit. Alakíts ki olyan kommunikációs csatornákat, amelyek teljesen optimálisak számodra. A legfotalntosabb szabály, hogy a térnek teljességgel együtt kell működnie a napi rutinoddal, és természetesen kardinális kérdéskör az irodai szék, hiszen a napod nagy részét ezen ülve töltöd. Az optimális támasz elengedhetetlen a krónikus hátproblémák megelőzéséhez. Amikor otthoni munkavégzéshez választasz széket, ügyelj az anyagra, a tartósságra, a kényelemre, az ergonomikus kialakításra, az állítható funkciókra és a könnyű összeszerelhetőségre.

A legjobb az állítható magasságú megoldás, hiszen így mindig átállíthatod a számodra optimálisra a körülményeket. Mindenképpen olyan széket ajánlunk, amely kerekeken gurul, ez ugyanis megkönnyíti a kisebb mozgások megvalósítását. Emellett pedig azt is vegyük figyelembe, hogy bármilyen kényelmes a szék, óránként tíz percre álljunk fel belőle, hogy átmozgassuk a testünket.

A munkaállomás tökéletesítésének második lépcsőfoka a számítógépasztalok konfigurációjának megfelelő összehangolása. De vajon, hogyan döntsük el, hogy milyet vegyünk? Az első lépés az új asztal megfelelő stílusának kiválasztásához, hogy kérdéseket tegyünk fel magunknak az életmódunk kapcsán. Mennyi hely áll rendelkezésre a munkához? Mekkora felületre van szükség, hogy minden kényelmesen elférjen rajta? Milyen stílus illik a legjobban a szoba esztétikájához? Az ilyen típusú kérdések elengedhetetlenek ahhoz, hogy megtaláljuk azt, ami funkcionálisan és vizuálisan is a kedvünkre lesz. Az asztal magasságát mindig igazítsd a lábaid hosszához, hogy kényelmesen elférj munka közben. Emellett pedig gondolkodj az állítható asztalmagasság kipróbálásán, hogy így az állómunka is bekerüljön a lehetőségeid közé

Végül, de nem utolsósorban, engedd be a természetet is a helyiségbe: helyezz növényeket a szobába. Nemcsak kellemesebbé teszik a bent tartózkodást és a képi élményt, de állítólag növelik a termelékenységet, miközben csökkentik a stresszt. Az egyetlen követelmény az, hogy olyan alacsony karbantartást igénylő fajtákat válasszunk, amelyek nem száradnak ki akkor sem, ha éppen a soha véget nem érő munkaörvénybe keverednénk, és elfelejtenénk meglocsolni őket.

A fotó forrása: gpointstudio / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére