Jelenlegi hely

Melyik sapkát válasszuk őszre a gyereknek?

 Az ősz sajátja, hogy akár 10 fokos eltérések is adódhatnak egy nap, ezért célszerű egy vastagabb és egy vékonyabb őszi sapkát is beszerezni.

A nyár elmúltával beköszönt a jóval változékonyabb és kiszámíthatatlanabb évszak, az ősz. A szeszélyes időjárásnak köszönhetően jóval gyakoribbak a megbetegedések, amiknek elkerüléséhez elengedhetetlen a megfelelő öltözet. A hidegebb évszakok egyik ilyen alapkelléke a gyerek sapka, aminek nagy hasznát vesszük majd a játszótéren, az oviba menet, de akár az udvaron játszva is.

Az őszi sapka a melegebb ruhatár egyik kihagyhatatlanul fontos alapdarabja, amivel elkerülhetőek az évszakra jellemző megfázásos betegségek.

Milyen legyen az őszi sapka?

A gyerekeknek szánt ruhák választásakor minden esetben a legfontosabb tényezőnek számít a méret. Mivel a legkisebbek még nem tudnak szólni, ha a cipő szorít, ha a nadrág nyomja a hasukat, esetleg a sapka túl szűk, mindezekre a szülőnek kell kellő figyelmet fordítania. A gyerek sapka tehát elsősorban nem túl szűk, nem túl apró, de nem is nagyon bő, nem esik le a gyerek fejéről. Mivel a hőleadás jelentős része a fejen történik, elengedhetetlenül fontos, hogy megfelelő védelmet biztosítsunk a kicsinek.

A gyerekeknek szánt őszi sapkák anyag legyen pamut, szerencsés az is, ha megkötős típust választunk, hiszen így játék közben sem esik le a fejükről. Nagyon fontos, hogy a gyerekek védve legyenek a lehűléstől, így a hidegebb napokon akár a polárral bélelt változatokat is érdemes bevetni. Az ősz sajátja, hogy akár 10 fokos eltérések is adódhatnak egy nap, ezért célszerű egy vastagabb és egy vékonyabb őszi sapkát is beszerezni. Erre lehetőségünk van a CCC üzleteiben, amiket akár személyesen, de ha a sorban állást kihagynánk, online is meglátogathatunk. Az áruház kínálatában megtaláljuk a különféle vastagságú sapkák mellett az egyéb olyan szükséges kiegészítőket, amik nem maradhatnak ki a legkisebbek ruhatárából.

Játék közben is megvéd

A gyerekek a hőmérséklet csökkenésével sem veszítenek szerencsére az aktivitásukból, ellenben a védelmük és az egészségük érdekében fontos, hogy megfelelően réteges ruházat legyen rajtuk. Igaz ez a gyerek sapkák esetében is. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy szaladgálás, játék közben könnyen kiizzadhatnak a gyerekek. Hogy ez ne okozzon gondot, célszerű olyan darabokat választani, amik a megfelelőanyagból készültek, illetve a fület is takarják. Az erősebb szél és az izzadás garantált megbetegedéshez vezet, ami a hiába a szezon sajátja, jobb elkerülni. Ennek érdekében célszerű olyan sapkát választani a gyerekeknek, ami a fülükre is rálóg.

Színek, minták, figurák

A legkisebbek még nem maguk döntenek arról, hogy milyen sapkát szeretnének viselni, de ha már egy kicsit nagyobb gyerekkel van dolgunk, garantáltan találkozunk majd az elképzeléseivel arról, hogy ő mit szeretne hordani. A csíkok, pöttyök, tarka minták mellett ma már gyöngyökkel díszített, csillámló változatok is kaphatóak. Bájos és nagyon népszerű megoldás az állatfigurás, fülecskékkel ellátott sapka is, amit a gyerekek nagy része szívesen visel. Ezekre a maci, cica, őzike vagy éppen nyuszi fülekkel ellátott gyerek sapkákra könnyen rábeszélhetjük őket, nem kell komolyabb harcot folytatni velük, hogy vegyék fel. Természetesen a szuperhősök és hercegnők sem maradnak ki a sorból, a szülői leleményesség kérdése, hogy miféle játékkal veszi rá a csemetét ezek felvételére. Nagyobb gyerekekkel érdemes együtt választani, a kedvenc mesehős, egy szeretett kisállat, vagy egy kedvelt karakter megszemélyesítésének lehetősége nagy kedvet hoz ugyanis a sapkához. Ezzel a szülőknek sem kel aggódni, hogy véletlenül elvesztenék a játszótéren, inkább csak amiatt, hogy hogyan imádkozzák majd le otthon a gyerekekről az új szerzeményt.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Szent Lucia a legenda szerint Jézus menyasszonya volt, ezért házasságszerző szentnek tartották. Igazi férjjóslásra alkalmas nap volt december 13-a, az év leghosszabb estéje. Van pár tippünk, hogyan kell csinálni!
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Ugrás az oldal tetejére