Jelenlegi hely

Tavaszi nagytakarítás! Élményt adunk a szemétszedésért!

Minden családnak, aki szemetet gyűjt a természetből, ajándék családi belépőjegy a TakaTanya simogatóba! Részletek a folytatásban:

Az ajándék értéke 18 000 Ft (elővásárlással: 12 000 Ft)

Pályázat részletei: A TakaTanya Egyesület pályázatot hirdet Tavaszi Nagytakarítás a Földért címen.
Pályázati cél: szemléletformálás, családok mozgósítása, generációk környezettudatosságának fejlesztése.

Időpontja: 2023.03.10-től április 11-ig
Helyszín: a Föld

Pályázati díj: 1 db egy évig felhasználható családi jegy (6 fő) a TakaTanya simogatóba.
Pályázat leadása: info@takatanya.hu címre küldött fotókkal, dátum és helyszín megjeleléssel folyamatosan az akció ideje alatt.

Pályázati elbírálás: minden pályázó nyer, amennyiben a képek igazolják, hogy minimum 100 l elszórt szemetet szedett össze, tiszta lett a terület és a szemét nem maradt a természetben, hanem elkerült egy hulladékgyűjtő helyre.

Pályázati díj átvétele: a pályázó e-mail címére egy válasz e-mailben fogjuk küldeni a családi belépőjegyet, melyet FONTOS, hogy ne nyomtass ki, mert a foglalásnál csak a jegy sorszámára és a pályázó nevére lesz szükséged.

Nyeremény beváltása: Nincs más dolgod e-mailben vagy telefonon foglalni a szabad időpontok közül, bemondani a nevet és a sorszámot. Majd egy kellemes délelőttöt vagy délutánt eltölteni az állatok simogatásával és etetésével a TakaTanyán

Hogyan kezdj neki?

  • Tervezz egy kirándulós napot a gyerekekkel a természetbe! Egy teljes hónap áll rendelkezésetekre a pályázatleadásához. Bárhol is élsz a Földön, szükség van rád! Figyeld az időjárás előrejelzést! Válassz kellemes napot! A széllel is számolj!
  • Fogj 1-2 erősebb zsákot és induljatok el a kívánt útvonalon! Azt tapasztaljuk, hogy az önkormányzatok egyre jobban gondot fordítanak a tiszta településekre, így táblától-tábláig egyre kevesebb az elszóródott szemét. Ti próbáljátok meg a településtáblán túli szemetet begyűjteni, főleg a földutak mentén. Jogosan gondolhatjátok, hogy annak a területnek is van gazdája, de a szemét nem az övék és sajnos kapacitásuk sincs a begyűjtésre. A tapasztalat az, hogy nem kell sokat menni, mert a szemét a településről érkezik pl. szél útján.
  • Hajolj le minden egyes szemétért, amit útközben a földön, a bokorba látsz! Koncentrálj a ténylegesen elszórt szemétre! Mit ne szedj? Veszélyes hulladékot és az egy kupacban lévő szemetet ne szedj! Ha ilyenre bukkansz az alábbi lehetőségek közül választhatsz!:
  • Regisztrálsz a Teszedd akcióra és visszatérsz Teszedd zsákokkal 2023. április második felében. (https://szelektalok.hu/teszedd/...). A szeméttől nagyon nehéz szabadulni a bejelentett szemetet nem neked kell elszállítanod, neked csak be kell Zsákolnod, össze kell kötnöd a zsák száját és lejelenteni a zsákok számát és helyét.
  • Jelented a hulladékradarnak: https://hulladekradar.hu/ ebben az esetben van a legkönnyebb dolgod, de csak az egy kupacba lerakott szemetet jelezd.
  • Ha egyben lerakott, azaz illegális szemétlerakást észlelsz, Magyarországon belül a 112-es hívószámon kell lejelentened. Fontos, hogy ehhez soha ne nyúlj! Ez már nem a te dolgod.
  • Készíts fotókat a folyamatról! 4-5 legjobban sikerült fotóval kell pályázni. A szemetes területről, a megtisztított területről, és a hulladék biztonságos elhelyezéséről. Pl. egy képernyőfotó a helyzetedről.
  • Majd jól kösd be a zsák száját és vidd el a szemetet a természetből! Erről is készíts fotót!
  • Szabadulj meg a szeméttől! Talán ez a legnehezebb, de erről is készíts fotót. Nem érdemes nagy mennyiségben gondolkozni, mert ha az összegyűjtött szemetet a területen hagyod, azzal csak tovább rontod a helyzetet, hiszen az a zsák hamar elöregszik és az időjárás, az állatok, a kíváncsi emberek hamar kikezdik, és így az általad vitt egy zsákkal is nőtt a szemét mennyisége. A 100 l az a mennyiség, amitől még viszonylag könnyen meg lehet szabadulni. Ne tedd kuka mellé, mert a hulladék elszállító cég csak a kukába helyezett szemetet köteles elszállítani!

Forrás

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

50 év a Hortobágyi Pusztán

50 év a Hortobágyi Pusztán

Pályázat típusa: alkotópályázat 3 - 18+ korosztályig több kategóriában Beküldési határidő: 2023. április 3.
Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Pályázat típusa: néptánverseny óvodás csoportoknak Beküldési határidő: 2023. március 21.
Janikovszky Éva meseíró pályázat

Janikovszky Éva meseíró pályázat

Pályázat típusa: 7-16 éves fiataloknak írói pályázat Beküldési határidő: 2023. április 12.
Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat, amikor már annyira felgyülemlik a fejed felett a tennivaló, hogy tudod, csak akkor végeznél vele, ha 3 napig alvás nélkül nyomnád?
Ugrás az oldal tetejére