Jelenlegi hely

Tavaszi nagytakarítás! Élményt adunk a szemétszedésért!

Minden családnak, aki szemetet gyűjt a természetből, ajándék családi belépőjegy a TakaTanya simogatóba! Részletek a folytatásban:

Az ajándék értéke 18 000 Ft (elővásárlással: 12 000 Ft)

Pályázat részletei: A TakaTanya Egyesület pályázatot hirdet Tavaszi Nagytakarítás a Földért címen.
Pályázati cél: szemléletformálás, családok mozgósítása, generációk környezettudatosságának fejlesztése.

Időpontja: 2023.03.10-től április 11-ig
Helyszín: a Föld

Pályázati díj: 1 db egy évig felhasználható családi jegy (6 fő) a TakaTanya simogatóba.
Pályázat leadása: info@takatanya.hu címre küldött fotókkal, dátum és helyszín megjeleléssel folyamatosan az akció ideje alatt.

Pályázati elbírálás: minden pályázó nyer, amennyiben a képek igazolják, hogy minimum 100 l elszórt szemetet szedett össze, tiszta lett a terület és a szemét nem maradt a természetben, hanem elkerült egy hulladékgyűjtő helyre.

Pályázati díj átvétele: a pályázó e-mail címére egy válasz e-mailben fogjuk küldeni a családi belépőjegyet, melyet FONTOS, hogy ne nyomtass ki, mert a foglalásnál csak a jegy sorszámára és a pályázó nevére lesz szükséged.

Nyeremény beváltása: Nincs más dolgod e-mailben vagy telefonon foglalni a szabad időpontok közül, bemondani a nevet és a sorszámot. Majd egy kellemes délelőttöt vagy délutánt eltölteni az állatok simogatásával és etetésével a TakaTanyán

Hogyan kezdj neki?

  • Tervezz egy kirándulós napot a gyerekekkel a természetbe! Egy teljes hónap áll rendelkezésetekre a pályázatleadásához. Bárhol is élsz a Földön, szükség van rád! Figyeld az időjárás előrejelzést! Válassz kellemes napot! A széllel is számolj!
  • Fogj 1-2 erősebb zsákot és induljatok el a kívánt útvonalon! Azt tapasztaljuk, hogy az önkormányzatok egyre jobban gondot fordítanak a tiszta településekre, így táblától-tábláig egyre kevesebb az elszóródott szemét. Ti próbáljátok meg a településtáblán túli szemetet begyűjteni, főleg a földutak mentén. Jogosan gondolhatjátok, hogy annak a területnek is van gazdája, de a szemét nem az övék és sajnos kapacitásuk sincs a begyűjtésre. A tapasztalat az, hogy nem kell sokat menni, mert a szemét a településről érkezik pl. szél útján.
  • Hajolj le minden egyes szemétért, amit útközben a földön, a bokorba látsz! Koncentrálj a ténylegesen elszórt szemétre! Mit ne szedj? Veszélyes hulladékot és az egy kupacban lévő szemetet ne szedj! Ha ilyenre bukkansz az alábbi lehetőségek közül választhatsz!:
  • Regisztrálsz a Teszedd akcióra és visszatérsz Teszedd zsákokkal 2023. április második felében. (https://szelektalok.hu/teszedd/...). A szeméttől nagyon nehéz szabadulni a bejelentett szemetet nem neked kell elszállítanod, neked csak be kell Zsákolnod, össze kell kötnöd a zsák száját és lejelenteni a zsákok számát és helyét.
  • Jelented a hulladékradarnak: https://hulladekradar.hu/ ebben az esetben van a legkönnyebb dolgod, de csak az egy kupacba lerakott szemetet jelezd.
  • Ha egyben lerakott, azaz illegális szemétlerakást észlelsz, Magyarországon belül a 112-es hívószámon kell lejelentened. Fontos, hogy ehhez soha ne nyúlj! Ez már nem a te dolgod.
  • Készíts fotókat a folyamatról! 4-5 legjobban sikerült fotóval kell pályázni. A szemetes területről, a megtisztított területről, és a hulladék biztonságos elhelyezéséről. Pl. egy képernyőfotó a helyzetedről.
  • Majd jól kösd be a zsák száját és vidd el a szemetet a természetből! Erről is készíts fotót!
  • Szabadulj meg a szeméttől! Talán ez a legnehezebb, de erről is készíts fotót. Nem érdemes nagy mennyiségben gondolkozni, mert ha az összegyűjtött szemetet a területen hagyod, azzal csak tovább rontod a helyzetet, hiszen az a zsák hamar elöregszik és az időjárás, az állatok, a kíváncsi emberek hamar kikezdik, és így az általad vitt egy zsákkal is nőtt a szemét mennyisége. A 100 l az a mennyiség, amitől még viszonylag könnyen meg lehet szabadulni. Ne tedd kuka mellé, mert a hulladék elszállító cég csak a kukába helyezett szemetet köteles elszállítani!

Forrás

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Ugrás az oldal tetejére