Jelenlegi hely

Kismamanapló - 10. hét

A Pécsimami kismamanaplója itt élő anyukák várandósságát kíséri figyelemmel: tizedik hét.Nevem Rebeka, egy gyönyörű másfél éves kisfiam van, szeptemberre várjuk második gyermekünket. Lénárd Pécsett született természetes úton, most is így szeretnénk...

 
Egyre jobban belemerülünk a náthába. Éjszaka orrdugulás, nem alvás... Nappal ugyanez.

Most nem is érzem magamat terhesnek! Van elég egyéb bajom...

Sem a gyermek nem alszik, sem én. Mind a ketten nyűgösek vagyunk. Már nem kívánom a citromos teát, visszatértem a kisadag tejeskávémhoz, és iszok mellé sok rooibost, csak úgy natúr. Ételben nagyjából ugyanazokat enném állandóan: sajtos pirítós kenyeret és Nógrádi sós ropit. Amúgy az egészséges étkezés híve vagyok, de most megadom magam „a sorsomnak”.

Legalább már nem vágyom tömény édességekre, úgymint karamella és fehér csoki. Az elején erős volt a vonzásuk...

Sokszor nem is tudok a normál ételekbe belekóstolni, pedig főzök majdnem mindennap a családnak.

Ez van. A héten vettem egy fehér rucit a fotózáshoz, és beszereztem egy bő ruhát, vagy tunikát is (nagyon megtetszett sajnos), amiben nőhet nyáron a poci. Ez utóbbi márkás, és természetesen mindkettő turiból való, a Ferencesek utcájából.

Ritkán járok arra, szomorúan vettem észre, hogy megint megszűnt egy csomó bolt. Nem mintha én sokat vásárolgatnék általában, csak olyan kihalt lett az a szép utca, és igazából sajnálom, hogy az emberek inkább a Plázákban plázáznak...
 
Nem tudom, más hogyan van ezzel, de amióta gyermekem van mindig csak rá költök... elkopnak a ruháim, a cipőim, fodrászt és kozmetikust már évek óta nem láttam, de azért elmegyek a vásárcsarnoki gyermekruha-, és játékbörzére, hátha találok neki valami jópofát.
 
Sajnos ma el kellett mennünk dokinénihez, kiderült, hogy a Lénárd mindenhol tele van trutyival, kezd begyulladni a füle, az arcürege – na tessék, már megint kiderült, milyen egy pocsék anya vagyok! Én meg csak a tavaszra gondolok...

(2013 március)
 


Hajnal vagyok, 37. évemben járok. Jelenleg Hosszúhetényben élünk férjemmel és két gyermekünkkel, Benedekkel (7) és Emmával (1,5). Harmadik babánkat július vége körül várjuk. Pécsen szeretnék szülni. Mindhárom várandósságom tervezett volt és a természetes szülés híve vagyok. Az első babánál elkelt némi segítség, de bízom benne, hogy a harmadik baba világrahozatala is olyan jól sikerül, mint a másodiké. :)
 

 
Azt hiszem kezd javulni ez gyomorfájás, puffadás dolog, ez tényleg nagyon kikészít, hogy rossz a közérzetem. Ingerült vagyok tőle és nagyon fáradt. Most is amikor csak lehet lepihenek, fekszem, nem kívánok mozogni.

Mondjuk Emmácska mellett ez nem olyan könnyű, de hát valahogy muszáj pihennem. Emma még mindig ébred éjjel is, csak egy cumisüveg tejcsivel bubukál vissza, így az éjszakai ágyból kikóválygás is elég fárasztó, de ez mindig az én reszortom...
 
Jövő hétre tervezem a Dokibácsi meglátogatását, biztosan jó sokat kell megint várni a magánrendelésen délután... De muszáj menni, mert meg kell beszélni a 12 hetes vérvételt és az ultrahang időpontot.

 

(2013 január)Viki vagyok, 32 éves pécsi kismama, második gyermekünket várjuk. Anna problémamentes terhesség után fogadott orvos nélkül, császármetszéssel született 2011 szeptemberében a budapesti Honvédkórházban.
 
Pozitív lett a teszt! J Hurrrrrrrráááá!!!!
 
Gyorsan dokit kell találnom… Nem ismerem a pécsi egészségügyi rendszert, ezért a hozzánk legközelebbi rendelőbe kértem időpontot. Hamar sorra is kerültem, az orvos nagyon kedves volt és megállapította a terhességet. Láttam a csöppséget ultrahangon és hallottam ahogy dobog a szíve...

Nagyon meglepődtem, mert azt hittem kb 4-5 hetes lehet, de az orvos 10 hetesnek mondta és az ultrahang is ezt igazolta. Mindez azt jelenti, hogy már októberben megfogant…

Az orvos kicsit megijesztett, mert azt mondta, hogy van egy kis hematóma a lepény szélénél, így az nem tapad rendesen, de ha pihenek és nem emelek nehezet, rendbe fog jönni.

Ráadásul Anna még naponta négyszer és éjjel is szopizik, ami jelen esetben veszélyezteti a terhességet főleg, hogy volt már egy vetélésem, ezért sajnos le kell választanom.

(2013 december)


Antónia vagyok, 28 éves szentlőrinci kismama, harmadik gyermekemet várom. Gergő 4 éves, Berti 2 és fél és a férjem előző kapcsolatából született 11 éves Milán is gyakran van nálunk, így  hamarosan 4  fiú fog körülvenni...  Szigetváron fogok szülni és nem tartok attól, hogy mi lesz  babázás után, hiszen otthon végezhető munkával visszavár a Pécsimami.

 

Senkinek nem akartuk még elmondani, meg akartuk várni a 12 hetet.

Alig töltöttem be a 10 hetet, és csak szenvedtem a rosszulléttől, amikor Milán pont indult edzésre, férjem meg egy gyors kérdéssel: „vegyek neked valami terhes teát, hátha attól jobban lennél…” elszólta előtte.

Nagyon jó volt látni azt az őszinte boldogságot rajta, ahogy kérdezte: „Miért Toni terhes vagy?” Látszott rajta, mennyire örül, hiszen pont két hete kérte a kistesót.

Megbeszéltük vele, hogy azért még ne verje nagy dobra, és nem így szerettük volna elmondani neki, de ha már így alakult, akkor valószínű szülinapi ajándék lesz neki, hiszen ő is szeptemberi. J

 

(2013 február)


 

Zoltán vagyok, és nagyon szerencsés :) Van egy gyönyörű feleségem Anikó, és egy imádnivaló 1,5 éves kislányom, Sára. Most éppen a következő gyermekünket várjuk, aki remélhetőleg október végén érkezik majd. Olvasva a Pécsimami oldalát úgy döntöttem, hogy klaviatúrát ragadok és megírom egy kispapa szemszögéből is élményeinket eme utazásról.
 
 
Szia Bébike!
 
Azt írják a neten, hogy már vagy 5 centi vagy és szépen nő mindened belül is. Szerintem lassacskán már egész komoly beszélgetéseket folytathatunk pocakon keresztül :)
 
(2013 március)

 

Anikó vagyok, most várom második kisbabámat. Sára lányunk természetes úton született a Pécsi Szülészeti Klinikán,  a párommal most is közösen és boldogan készülünk életünk  nagy eseményére ugyanott, ugyanazzal az orvossal és szülésznővel.

 

 
Elkezdődik a védőnőhöz való járás havonta, ahol vizeletet néznek, vérnyomást mérnek –és testsúlyt, no meg mesélnek az elkövetkezőkről.

Lassan már ők is éppen olyan elfoglaltak lesznek, mint egy doki, úgy kell oda is időre bejelentkezni, és még akkor sem biztos, hogy ott is van.

Mindegy túl vagyok rajta, megkaptam a kiskönyvemet, amibe ezen túl gyűjtögethetem a pecséteket. Szép időszak vár rám.
 
(2013 március)

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja. 
Ugrás az oldal tetejére