Jelenlegi hely

Hírlevél - Mikor gumiztál utoljára?

Szia [név]!

Na nem ARRA a gumira gondolok, és nem is a rágógumira... hanem gyerekkorunk egyik kedvenc időtöltésére:

Hogyan ütöttük el az időt az internet előtti korban?

Nagy magyar, csusza, tipi-topi, fűző: emlékszel még?

A gumizást (vagy esszát) a világ minden pontján, többnyire lányok játsszák, és igazán nagy fénykorát a 80-as, 90-es években élte az általános iskolákban.

Szerintem otthon akár a fiúkat is rá lehet venni egy jó kis mókára...

KADD IDE ÉS FRISSÍTSD FEL "GUMIZÓS" TUDOMÁNYOD!

 

Augusztus 14-én börze a Pécsimamival: INDUL A HELYFOGLALÁS!

Augusztusban megrendezett TANÉVKEZDŐ BÖRZÉNK évek óta népszerű, hiszen óriásit nőnek a lurkók nyáron, és a legtöbben szeretjük beszerezni a legfontosabb holmikat, mire megnyitja kapuját a bölcsi, ovis, suli.

SZERETNÉL ÁRUSÍTANI? KATT IDE, ÉS FOGLALJ HELYET!

Ha vásárolni jönnél, írd be a naptárba: aug. 14. 15.00-19.00, Szliven étterem!

 

Ingyenes álláskereső tréning anyáknak, gyerekfelügyelettel, nyáron is!

A Pécsimami újból megrendezi ingyenes, 3X2 órás álláskeresési tréningjét anyukáknak!

Nem gond, ha nincs hova tenni a gyerek(ek)et: ingyenes gyerekfelügyeletet is biztosítunk!

Legtöbben nem nyárra időzítik a munkába való visszatérést, de ha ősztől szeretnél sikeresen munkába állni, érdemes már most felkészülni:

JELENTKEZEM A TRÉNINGRE!

 

Érdemes a Pécsimamival játszani!

  • Véget ért "Tölts és nyerj!" játékunk: egy 3 gyermekes pécsi anyukának "hullott az ölébe" egy pár napos balatoni nyaralás, aki örömében dolgozni is alig tudott, miután meghallotta a jó hírt! A játék eredményéről itt olvashatsz.
  • A "Mi óvodánk" pályázat egyik fődíját a pécsi Radnóti Ovi Őzike csoportja nyerte: nézd, hogy örültek a Pagony könyvnek, társasnak és a foglalkoztató füzeteknek!
  • Kíváncsi vagy, mely Baranya megyei intézmények kapták a legtöbb pozitív szülői véleményt és az ezért járó oklevelet? Katt ide!

Most egy kicsit szusszanunk, de őszi pályázatunkban felbecsülhetetlen értékű díjjal várunk: a két napos szülői kommunikációs tréning résztvevői gond nélkül kezelnek majd dackorszakos hisztit, kamasz panaszt és testvérek közötti veszekedést...

 

1 000 000 forint értékű iskolatáska keresi gazdáját!

Szeret rajzolni gyermeked? Jó lenne egy klassz iskolatáska?

Akkor ne hagyjátok ki a Belmil pályázatát: június 30-ig még beküldhetitek a rajzot! Ne gondolj macerás postára adásra: elég lefotózni/szkennelni és feltölteni a Facebookra.

Nyerhettek szavazatokkal, a zsűri döntése alapján, vagy akár azzal is, ha egy más által beküldött alkotásra szavaztok:

EZT NEM HAGYOM KI, MEGNÉZEM!

 

Meleg van a konyhában és "nyúznak" a gyerekek?

Jó lenne nyáron egy-két "szabad nap", amikor nem kell egész nap a konyhában állni a "reggelitízóraiebéduzsonnavacsora" véget nem érő körforgásában?

A házhoz szállítás akár alkalmanként, akár a nyári szünidőt otthon töltő gyerkőcök ebédjének biztosítására is jó megoldás lehet, főleg ha fél adag is kérhető.

Az E-food-ot ismerem és jó szívvel ajánlom, mi még az "önellátós" nyaralást is így oldjuk meg, mivel a Balatonon szinte bárhova lehet rendelni...

KATT IDE ÉS NÉZD MEG AZ ÉTLAPOT!

 

Olvasgatnál? Legfrissebb cikkeink:

  • "A gyerek még mindig a top első ok, amiért egy nő gondolkodás nélkül maga mögött hagyja addigi karrierjét, és belevág kényszerből, vagy saját elhatározásból egy teljesen újba." - Új cél betáplálva - Újratervezés!
  • Néhány Imamival (más megyékben élő szerkesztőtársaimmal) összefutottunk egy-két órára egy budapesti kávézóban: ez sült ki belőle!

 

Családi programok

  • Sétatér Fesztivál,
  • I. Pécsi Tüke Nap a Tettyén, szuper gyerekprogramokkal,
  • Szent Iván éj a Balokány-Ligetben, a Tettyei Mésztufa-barlangban és a Mecsextrém Parkban,
  • Hullám Fürdőfesztivál,
  • Múzeumok Éjszakája gyerekprogramokkal...

A részletekről most is PROGRAMAJÁNLÓNKBAN olvashatsz!

A jövő hétvégi Zsolnay Fényfesztiválra két világhírű előadó érkezik, akiknek a koncertje a Rádió1 jóvoltából ingyenes lesz! A helyek száma korlátozott, ezért érdemes regisztrálni, hogy biztosítsátok a helyeteket.


Nézd el nekem, ha egy-két elütést találsz a levelemben: alig egy óra múlva kezdődik a Magyar - Portugál mérkőzés és a családunk mind az 5 férfitagja "extázisban" várja a meccset... Én is rettentően drukkolok és remélem, hogy "ma bedaráljuk őket bébipapinak" - ahogy Lilla, a Budapestimami szerkesztője fogalmazott.

A múlt heti levelemre válaszul egy "óóriási szeretet csomagot" kaptam tőletek: köszönöm!

 

Szeretettel:

NóriMami

 

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a pecsimami.hu weboldalon, vagy feliratkoztál hírlevelünkre. Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-90373/2015. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva egyetlen gomb nyomással törlünk az adatbázisból: [leiratkozási link]

ITT tudhatsz meg többet rólunk.

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére