Jelenlegi hely

Egy állatira interaktív patacsi délután - Látogatóban a patacsi ManchRanchon

Szóval itt a szeptember, amikor újra elengedjük a gyerek kezét, mert nincs mese, közlekedni kell – egyedül: az edzésre, a különórára, a nagymamához. Sokféle közelekedésbiztonsági foglalkozással találkozhatnak a gyerekek Pécsett, de kétség sem fér hozzá, hogy a patacsi ManchRanch „állati jófej oktatói” a legjobbak ebben a műfajban (is): figyelnek, türelmesek, teszik a dolguk, példát mutatnak a gyerekeknek, akik a bemutató óra végén szinte „szétszedik” négylábú tanáraikat.

És a simogatás nemcsak az állatokra van jó hatással: a gyerekek mindennapi feszültségüket tudják levezetni egy-egy ilyen találkozón. Manapság annyi mindenre mondjuk, hogy interaktív. A minap kétkedő nagyobb lánykám megkérdezte, „mitől interaktív egy kiállítás, ha mozog a mammut ormánya?!” Erre nem tudtam mit felelni, de igaza volt – semmitől sem az. A ManchRanch vezetője, fenntartója, motorja, Fejes Rózsa tudja, mi az, amit ő kap, és azt igyekszik nap mint nap megosztani másokkal, lelkesen – immár egyre több helyen, óvodában, iskolában, kisebb-nagyobb rendezvényeken.

Kezdetben csak egy-két állatot, kutyát tartott, de egy kisebb különítmény lett belőle:

Papaya, a koati medve, nevelőanyja, Rozsdás, a macska, Zsebibaba a kiskecske, kisbarátja, Luna a kis fekete malac, Chuck Norris a nagyobb röfi, Mimóza, az igazán nyugis póniló, Morpheusz a nagy fekete kutya, de nem akármilyen: Cane Corso, és persze Manch, a névadó blöki, a ranch „sztárja”. Egytől egyig okosak, tanultak, a bemutató aktív résztvevői - határtalan ember-, gyerekszeretetük megható.

Felnőtt-cinikus (?!) fejjel figyelve a bemutatót, olykor elsőre furán hat egy akadályugró bakkecske vagy póniló látványa, de a következő pillanatban, a gyerekek és a dolgozó állat lelkesedését és a két fél kölcsönös, totális elfogadását látva elszégyelli magát a kívülálló ember, és „beadja a derakát”: ő is simogat, kérdez, elcsodálkozik ezeken a dolgos-játékos lényeken. És mi minden van itt még a mélyben!

Az okos-szigorú, de szeretettel irányítást szülőként, mit tagadjam, nekem is tudatosítanom, gyakorolnom kellene. A ranch-vezetőjét, Rózsát utánozva a gyerekek kipróbálhatják magukat trénerként: utasítanak, simogatnak, dicsérnek és fegyelmeznek – felelősséggel, türelemmel, miközben rengeteg figyelmet és visszacsatolást kapnak. Na ez tényleg oda-vissza működik. Szeretve tanítunk-tanulunk. Egy ilyen ManchRanch foglalkozáson minden megmarad.

Rózsa rengeteg időt tölt ezekkel az állatokkal, a munkája mellett vállalta, hogy foglalkozásokat tart gyerekcsoportoknak, akár felnőtteknek is, szerepet vállal: a játékos ismeretterjesztés nem könnyű vállfaját és kenyerét választotta, az biztos. Biztonságos, megfizethető és megfizethetetlen, feltöltő élményt-tudást ad! Egy tökéletesebb világban a városban egyedül közlekedő gyermekünket egy-egy daimón, állati őrzőangyal segíti – helyette Manch és társai tanítanak meg a biztonságra. Mindenkinek ajánlok egy órát velük! Köszönöm Fejes Rózsának a lehetőséget és az állati jó délutánt.

(szerző: Rátkai Andrea)

 

Ha szeretnél egy különleges születésnapot vagy óvodai-iskolai csoportoddal egy játékos, de informatív délután tölteni, keresd a MancsRanch-ot, akik

Mancs és társainak elérhetősége:

Facebook-on: MancsRanch

Mancs gazdája, Fejes Rózsa fogadja az érdeklődő hívásokat:

70/622-6627, fejesroz@gmail.com

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Ugrás az oldal tetejére