Pap Zsuzsa írása
Itt most megismerheted a leggyakrabban készítetteket és beépítheted a karácsonyi étrendekbe.
A karácsonyi halételek csoportosítása
Az elkészítés módja szerint én önkényesen négy csoportba osztottam a halételeket:
- halászlé
- panírozott és olajban kisütött halak
- panír nélkül sütött halak
- egyéb halételek.
Halászlé
Általános elkészítési módja:
Nemes halak szeletekben nem használható részeiből és apró halakból főzés után passzírozással, fűszerezéssel készül egy halászlé alap. Ebbe lehet belefőzni a halszeleteket és az értékes belsőségeket: a haltejet és az ikrát. Tálalása vidékenként különböző. A bajai halászlé hallal és tésztával készül.
Panírozott és olajban kisütött halak
A halakat többnyire kirántjuk (sütés előtt sózva lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük). Ilyen halételek:
- rántott harcsa
- hal sütése panír nélkül, például lazac
Egyéb halételek
Pontyból és harcsából készült, magyaros halételek:
Karácsonyi menüsor
A karácsonyi menük természetesen más ételféleségeket is tartalmaznak. Ha ellátogatsz ide, még sok más karácsonyi recepthez juthatsz hozzá!
Remélem, tudtam Nektek segíteni a karácsonyi menük összeállításában.
Boldog karácsonyt kívánok!
Pap Zsuzsa
Képek: saját készítésű disznótoros ételek saját felvételei.
Még több fortély Zsuzsától:
Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges