Jelenlegi hely

Megmozdult az ország: 13 + 1 ingyenes lehetőség, hogy könnyebb legyen a bezártság!

Alig néhány napja változott meg gyökeresen az életünk, azóta percről – percre érkeznek a hírek ingyenessé vált lehetőségekről, felajánlásokról. Kis, egyszemélyes cégektől ugyanúgy, mint nagyvállalatoktól. 
 
Jó ezt a segítőkészséget, önzetlenséget megtapasztalni! 

Van, aki a szállodáját ajánlotta fel a vírus elleni védekezésre, mások a bevásárlásban segítik a rászorultakat, ingyenessé vált számos digitális oktatási anyag, könyvekhez és kulturális élményekhez juthatunk hozzá fizetség nélkül…

Ezekből a lehetőségekből szemezgettünk nektek!

Telekom – 10 giga plusz mobilnet mindenkinek

A plusz netet március 16-án aktiválták, és április 30-ig lehet felhasználni. Ez vonatkozik a vállalat minden mobil ügyfelére, beleértve a lakossági előfizetőket és a feltöltőkártyás ügyfeleket, valamint a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország üzleti és kormányzati ügyfeleit is.

Ha ez az adatmennyiség nem elegendő, az ügyfelek a Telekom alkalmazásban további 5 GB plusz adatmennyiséget tudnak aktiválni, 30 napon belüli felhasználásra.

Telenor – 100 GB ingyenes, egyszeri mobilnet kiegészítés 

A koronavírus-helyzetre való tekintettel  ingyenes, egyszeri mobilnet-kiegészítést ad ügyfeleinek a Telenor.

A lakossági kártyás vagy számlás ügyfelek a MyTelenor appban tudják aktiválni a plusz 100 GB extra kedvezményt. Az egyszeri adatjegyet a megrendeléstől számítva 30 napig lehet felhasználni Magyarország területén.

Vodafone – 15 GB plusz internet

A Vodafone is bejelentette, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzet okán március 17-től 15 GB extra mobilnetet kínálnak a feltöltőkártyás, havidíjas lakossági és a kisvállalati ügyfeleinknek – számlázási ciklusonként 5-5 GB-ot, ami a My Vodafone applikáción keresztül aktiválható.

Ez azt jelenti, hogy a vállalat három hónapon keresztül biztosít 5 GB-os adatkeretet az ügyfeleinek.

Az országosan elérhető oktatási anyagokat tartalmazó weboldalak, applikációk (például: mozaweb.hu, oktatas.hu, nkp.hu, videotanar.hu, ekreta.hu) adatkeret használat nélkül lesznek elérhetők lakossági ügyfeleik számára a tanítási év végéig.

Mozaik Kiadó – ingyenes digitális tankönyvek

 
A Mozaik Kiadó digitális formában, ingyenesen elérhetővé tette minden közismereti tankönyvét.
 
A digitális könyvek a mozaweb.hu honlapon, regisztráció után érhetők el, IDE KATTINTVA!
 
2020. március 18-tól a közismereti tankönyveken túl a mozaWeb teljes tartalma ingyenesen elérhetővé válik a magyar iskolásoknak.
 
Így a tanulók a kiadó digitális médiatárának legnépszerűbb eszközeit (digitális leckék, 3D-k, videók, oktatójátékok stb.) korlátlanul használhatják, a tanárok pedig a tankönyvektől független, önálló tananyagot tudnak összeállítani belőlük a gyerekek számára. További információ a Mozaik kiadó facebook oldalán található.

Tantaki Oktatóprogramok – 6 tanagyag teljesen ingyenessé vált!

A TANTAKI digitális, interaktív oktatási rendszer olyan gyerekeknek készült, akik bármely okból otthon, önállóan szeretnék elsajátítani a tananyagot. 

Az online tananyagok a nemzeti alaptantervre épülnek, általános iskola 1. osztálytól egészen érettségiig, nyelvtan, matematika, fizika, kémia, történelem, természetismeret, angol nyelv, német nyelv tantárgyakból.

Az egyes tananyag részek elméleti részei hang alámondással készülnek. A lejátszás megállítható, visszatekerhető, így minden diák a saját tempójában tud haladni. Minden témakör végén van egy feladatsor, amely segítségével az adott témakör begyakorolható.
 

A Tantaki 6 tananyagot teljesen ingyenessé tett, hogy megkönnyítse az otthoni tanulást: a mértékegység gyakorlót (alsós, vagy felsős), a törtek gyakorlót, a szófajok gyakorlót, a négy alapművelet gyakorlóprogramot, és a fizikai alapjai oktató anyagot.

Regisztráció és belépés után kattints a zöld INGYENES OKTATÓPROGRAMOK gombra!

5 perc angol - ingyenes, élő angolórák

Az otthon töltött időt érdemes kihasználni nyelvtanulásra: részletek ITT!

Ingyenesen letölthető Beck Andrea: A Titoktündér című hangoskönyve!

" A helyzet úgy hozta, most az a legjobb döntés, ha gyermekeink (is) otthon maradnak. Ehhez pedig tudom, hogy szükség van Önökre, kedves Anyukák és Apukák! Ebben a rendkívüli szituációban még fontosabbá vált, hogy megmaradjon a pozitív gondolkodásunk (és legalább egy kevés olyan időnk, amikor gyermekeinket valami lefoglalja). Ebben szeretnék segíteni!

Hogy az otthon töltött idő még izgalmasabbá, és még pozitívabbá váljon, egy időre INGYENESEN letölthetővé tettem a Titoktündér (1. rész) című hangoskönyvem. Ez egy "nyers" változat, a szerző hangján hallhatóak a mesék (vagyis nem egy színész által felolvasott előadásról van szó). A Titokmesék gyerekeknek és felnőtteknek a pozitív gondolkodásról, önbizalomról és megannyi másról szól, hogy minden - így ez a nehéz helyzet is - egy kicsit könnyebb legyen! Fogadják szeretettel, leljék sok örömüket benne!" 

Részletek és letöltés ITT!

Nógrádi Gábor 4 ifjúsági könyvét tette ingyenessé!

„Négy könyvemet ingyenes letöltésre felajánlom a tanároknak és az otthon rekedt diákoknak az ismert eseményekre való tekintettel. Remélem, legalább olyan olvasmányosnak és „hasznosnak” találják, mint az ismertebb Petepitét vagy a Gyerekrablás a Palánk utcában-t. 

A négy könyvet a www.nogradi.hu honlapon a borítókra kattintva tölthetjük le.

Limitált ideig ingyen letölthetők Fejős Éva könyvei és novellái e-könyvben!

"Máskülönben itt maradnék", "Az ajándék", "Éjszaka Bangkokban"... az ingyenes letöltésre március 30-ig van lehetőség, további részletek a szerző Facebook oldalán.

Dr. Mihalec Gábor, pár- és családterapeuta - párkapcsolaterősítő élő esemény minden este

A járvány a házasságokat is veszélyezteti, mert az összezártság, a sok együttlét feszültséget okozhat.

Egy kapcsolaterősítő élő esemény minden este segít a pároknak, amiről ITT írtunk bővebben.

Dr. Mészáros Ádám – Párkapcsolati konfliktuskezelési kézikönyv most ingyenesen letölthető!

Útmutató a boldog, szerelmes mindennapokhoz. A teljes könyv most letölthető pdf változatban IDE KATTINTVA

Tornázz a plüssöddel! - játékos torna gyerekeknek

Vidovszky Sára gyógytornász, édesanya azon gondolkozott, hogy tudna segíteni a szülőknek a kialakult helyzetben. Az otthon maradó gyerekek napi mozgását szeretné megoldani játékos tornával, amiről ITT ÍRTUNK bővebben.

Mesék gyerekeknek a koronavírusról

Balajti Mariann meseterapeuta írt meséket gyerekeknek a koronavírusról: hogy ne féljenek, de tudják, mi a teendő járvány idején.
 
A mesék ingyenesen elérhetők ITT!

Ingyenes online programok, élő közvetítések gyerekeknek és a családnak!

Az Imami a kialakult járványügyi helyzet miatt a veszélyhelyzet elmúltáig nem ajánl olyan családi programot, ami személyes részvételt igényelne. Most a biztonság a legfontosabb: #maradjotthon!

Hogy segítsük vidámabbá, tartalmasabbá tenni a bezártságot: folyamatosan gyűjtük nektek az online nézhető előadásokat, koncerteket, foglalkozásokat, amit ITT TALÁLSZ!

 
Bezártság  ide vagy oda... mondhatjuk, hogy sok jó szándékú, önzetlen embernek és az online térnek köszönhetően kinyílt a világ...:)
 
Te is tudsz olyan ingyenes felajánlásról, lehetőségről, ami segíthet más családoknak? Írd meg hozzászólásban, hogy minél többen értesüljenek róla!
 

A „Karanténdalt” hallottad már? :)

 
- Pécsimami - 

Hozzászólások

Sziasztok! 
Használjátok,  bővítsük, osszátok, hátha ebben a listában talál magának valaki segítséget, támaszt, életmentő/lélekmentő ötletet! A listát folyamatosan bővítem, ha találtok jó tippet, kérlek írjátok meg a facebook oldalamon hozzászólásban vagy küldjétek el e-mailben :)

https://www.facebook.com/100000484328305/posts/4186335068059263/?d=n

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival. Akár ezt is beszerezheted 35% kedvezménnyel, ha tagja vagy a Pécsimami VIP Klubnak. 
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére