Jelenlegi hely

Én, a Menyasszony - Az én menyasszonyom

Pályázat típusa: alkotói pályázat 3-12 éves gyerekeknek
Beküldési határidő: 2023. február 7.

KREATÍV PÁLYÁZAT – ÓVODÁS ÉS KISISKOLÁS KORCSOPORTNAK

2023 decemberére a Nemzeti Múzeum Magyar Menyasszony címmel nagyszabású kiállítást tervez, hogy bemutassa a magyar nő, a magyar menyasszony nézőpontjából az esküvői szokások, hagyományok, viseletek térbeli és időbeli változatosságát.
A pályázat a 2023-ban megvalósuló Magyar Menyasszony időszaki kiállítás témájához kapcsolódik.

Az esküvő évezredek óta az emberi élet egyik legkiemelkedőbb eseménye, nem véletlenül találjuk meg minden nép történetei, népmeséi között a szerelem és házasság témakörét/motívumait. A Magyar Nemzeti Múzeum rajzpályázati felhívása 3-12 éves gyerekek számára megjelenítő alkotások készítésére és beküldésére.

A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA
Magyar Nemzeti Múzeum Közönségkapcsolati és Múzeumi Értékközvetítő Igazgatóság Múzeumpedagógiai és Tudásközvetítő Főosztálya, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16.

Mivel pályázhatsz

A pályamunka lehet: festmény, grafika és rajz is.

Technikai feltételek:

A képeknél kérjük a vonatkozó irodalmi művek címének pontos megjelölését.
Az illusztráció technikája szabadon választott, kiállítani azonban csak az alább megadott paraméterekkel kinyomtatott printet van módunk:
A beküldött alkotások közül a kiállítandó és kinyomtatandó műveket az előzsűri válogatja ki.
Ezután az alkotó által a 70×100-as felületre összeállított műveket állítjuk ki.

Pályázati feltételek:

Ki pályázhat? 

3-12 éves gyerekek több korosztályi csoportban​

  • Óvodás korosztály: 3–6 éves korosztály
  • Általános iskola: 1–3. osztály
  • Általános iskola: 4–6. osztály

A pályázat alaki követelményei

Az alkotások A4-es, vagy A3-mas papírra készüljenek. Az elkészült munkákat digitális úton, e-mailben juttassák el a múzeum számára. A befotózott, vagy szkennelt kép a lehető legjobb felbontásban (max: 4 MB) JPG, vagy PNG formátumban érkezzen, a fájlnévnek tartalmaznia kell az alkotó nevét és korcsoportját.

A pályázat feltételei

A pályázó a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket.

Nevezési díj nincs.

Egy pályázó maximum egy pályamunkával nevezhet.

A nyertes pályázat anyagának felhasználására a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) teljes és kizárólagos jogot szerez.

A határidő után beérkezett valamint a hiányosan kitöltött vagy a pályázati kiírásban foglaltaknak nem megfelelően beadott pályázati anyagokat az MNM-nek nem áll módjában elfogadni. Az MNM kizárja a hiánypótlás lehetőségét.

A pályázó kötelezettséget vállal arra, hogy a beadott pályázati munka erre a pályázati kiírásra született, más személy jogát nem sérti, valamint más személynek nem áll fenn olyan joga, amely az MNM pályázati munkákra vonatkozó jogszerzését akadályozná, vagy bármilyen módon korlátozná. Mindezen esetekben a pályázó felnőtt képviselőjét terheli a teljes körű felelősség, amelyet a pályázó a jelen pályázati kiírás részét képező nyilatkozatban vállal. A pályázó vállalja, hogy a pályamunkák elkészítésénél jogdíjas elemeket nem használ.

A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel hiánya esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat. Amennyiben ez a későbbiekben válik ismertté, a pályázó köteles a díjat visszaadni, és az MNM-mel szemben más személy által – szerzői jogsértés címen – esetlegesen támasztott mindennemű követelésért helytállni.

Az MNM kizárhatja azt a pályázatot, amely nem felel meg a formai követelményeknek. Az MNM fenntartja a jogot, hogy amennyiben nem találja megfelelőnek a beérkezett művek színvonalát, a pályázatot eredménytelenné nyilvánítsa. Az MNM döntése ellen kifogásnak helye nincs.

Díjazás

A nyertes pályázók az alábbi elismerésben részesülnek:
A legsikeresebb művek alkotóit a Magyar Nemzeti Múzeum díjakkal jutalmazza.
A fő díjakon túl, a bírálóbizottság döntése alapján és a közönségszavazás eredményeként további értékes különdíjak, múzeumi programlehetőségek és ingyenes múzeumi belépők találnak majd gazdára.
A beérkezett pályaművek legjobbjai helyet kapnak a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításában és az intézmény közösségi média felületein. Az egyes pályaműveket Magyar Menyasszony című kiállítás keretében, 2023 decemberében állítjuk ki.

Beküldési határidő, módja

Az elkészült pályamunkák beküldési határideje: 2023. február 7-ig

A pályázatot elektronikus úton kell benyújtani a megadott határidőig.

A pályázó email tárgyaként kérjük megadni: „MNM rajzpályázat Magyar Menyasszony”
Az elkészült pályaművek mellé szükséges megadni a pályázó nevét, a nevezési korcsoportot, ezek hiányában a pályázat érvénytelennek tekintendő.
A pályázatokat az alábbi email címre eljuttatva lehet elküldeni: magyarmenyasszony@mnm.hu

Értékelés

Minden nevezési korcsoportban külön díjazzuk a csoport legjobbjait.
Az alkotásokat szakmai bírálóbizottság véleményezi, amely korcsoportonként hirdet győzteseket. A beérkező pályaműveket Közönségkapcsolati és Múzeumi Értékközvetítő Igazgatóság Múzeumpedagógiai és Tudásközvetítő Főosztály munkatársai mellett egy szakmai, szakértőkből álló zsűri bírálja el.
A szakmai elismerésen kívül a közönségtől legtöbb szavazatot kapott alkotások korcsoportonként külön díjban részesülnek.
A pályázók e-mailben kapnak értesítést a zsűri döntéséről.

Eredményhirdetés

Az eredményhirdetésre 2023. február 14-én kerül sor

Figyelem! A pályázatról szóló cikkünk nem teljes körű tájékoztatás, csak a pályázat legfontosabb részleteit jelenítjük meg. A teljes kiíráshoz kérjük tekintse meg az eredeti kiírást ITT.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére