Jelenlegi hely

Ovi-Suli Törp Tanoda

Iskola kezdés előtt érdemes végiggondolni szülőként, hogy a gyerkőc TÉNYLEG érett az iskolához? S ha nem, akkor mit lehet tenni?
Látogassatok el az Ovi-suli Törp Tanodába!

Szülőként és pedagógusként is tudjuk, hogy az iskolaválasztás, iskolakezdés körüli időszakot rengeteg kérdés, bizonytalanság, kétség övezi, nem kis feladat elé állítva szülőket, gyerekeket egyaránt.
Egy kisgyermek életének egyik legjelentősebb fordulópontja az iskolakezdés, mely iskolás pályafutása sikerességét meghatározhatja – ami a későbbiekben egész életére kihathat.
Az iskolába lépés minden kisgyermek számára öröm, várakozás, büszkeség.
Fontos, hogy ezek olyan értékek legyenek, amelyeket képesek vagyunk megőrizni, életben tartani.
A sikeres iskolakezdés a záloga egy olyan pozitív attitűd kialakulásának, ami a gyerekeket a tanuláshoz köti.
Számunkra fontos, az iskola és az óvoda közötti átmenet biztosítása, hogy a hozzánk járó gyerekeket fokozatosan vezessük át az iskolai életbe. Így a gyerekek magabiztosan és a kisiskolásokkal szemben támasztott kihívásokat megismerve - felkészülten - kezdjék az iskolai tanulmányaikat.

Rólunk:

Kulcsár Erzsébet, „Erzsi néni” vagyok. A PTE-IGYFK szekszárdi kihelyezett tagozatán szereztem tanítói diplomát 2008-ban.
Tudásomat a diplomám megszerzése óta folyamatosan bővítem. Arra törekszem, hogy minél hatékonyabban - az egyéni sajátosságaik figyelembe vételével - taníthassam, fejleszthessem a gyerekeket, és mindeközben minél több játékot, módszert alkalmazzak. Osztályfőnökként számtalanszor szembesültem az iskolakezdés nehézségeivel, főleg a pandémiás időszakokban. Célom, hogy az óvoda-iskola közti átmenetet fokozatosan biztosítsam, és a gyerekek örömmel, magabiztosan induljanak az iskolába.

Tapasztalt, szakmailag is elismert gyógypedagógus kolléganőmmel Erdész Csillával, „Csilla nénivel” évek óta jól összeszokott párost alkotunk a közös munka kapcsán. Egymást elismerve, támogatva dolgozunk. Csilla a Kaposvári Egyetemen szerezte 25 éve a tanítói – és gyógypedagógusi diplomáját.
Gyógypedagógusként kiemelten fontosnak tartja a diszlexia prevenciót, és szívügye a tanulási és magatartási zavarok kezelése.

Cím: Marci villa Pécs, Csortos Gyula u. 3.
További információ: Kulcsár Erzsébet - 20/541-5718

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére