Jelenlegi hely

2022-ben is újra Irány a PTE! Kultúrfeszt

A tavalyi évben sikeresen elindított Irány a PTE! Kultúrfesztet idén is megrendezi a Pécsi Tudományegyetem, extra, élő nappal. 2022. január 31. és február 3. között online előadásokkal, interaktív programokkal és izgalmas, záró, személyes nappal várja a középiskolás diákokat, tanáraikat és szülőket. Aki részt vesz akár online, akár személyes formában a 2. Irány a PTE! Kultúrfeszten, azon kívül, hogy a felvételivel és a pécsi egyetemi élettel kapcsolatos minden információhoz első kézből jut hozzá, kulturális és tájékoztató programokkal, zenés-táncos előadásokkal és szuper nyereményjátékokkal találkozhat.

2021-ben a fesztivál megálmodói, 5 napon keresztül több, mint 170 online programot szerveztek az érdeklődők számára, emellett nyereményjátékokat, tanácsadásokat és interaktív játékokat is biztosítottak. A pozitív visszajelzések és magas részvételi szám megmutatta, hogy a középiskolások kíváncsiak arra, milyen lehet pécsi hallgatónak lenni, milyen az egyetemisták élete a mindennapokban és milyen lehetőségek várják Pécsett. Az idei évi rendezvényen a PTE az online programok mellett lehetőséget biztosít a személyes találkozásra is. Egy élő nap keretein belül a diákok átélhetik, megtapasztalhatják a pécsi hallgatói életérzést, megismerhetik leendő szaktársaikat, oktatóikat és beszélgetések folyamán beleláthatnak az egyetemisták mindennapjaiba. A széleskörű információk biztosítása végett extra előadások, még értékesebb nyeremények és különleges programok várják az idelátogató diákokat, szüleiket és tanáraikat.

2022. január 31. és február 2. között, 14 órától 20 óráig online felvételi tájékoztató és érdekes előadások, hallgatói és oktatói beszélgetések, valamint nyereményjátékok várják az érdeklődőket.
Február 3-án 9 órától pedig a PTE Általános Orvostudományi Karának épületében, egy személyes nap keretein belül megismerkedhetnek a PTE 10 karával, egyetemi és hallgatói szervezeteivel, valamint kerekasztal-beszélgetéseken, tanácsadásokon és szuper játékokon vehetnek részt. Magyarország legzöldebb egyeteméhez híven pedig a résztvevők között értékes, környezettudatos ajándékcsomagok kerülnek kisorsolásra.

A 4 napos programsorozat alatt bemutatásra kerül a PTE sokszínűsége, hisz a hazai és nemzetközi szinten elismert, jó hírnévvel rendelkező egyetem számos, magas szintű képzési és ösztöndíj-lehetőséget biztosít hallgatói számára. Magyarország első és legzöldebb egyeteme folyamatos fejlesztéseit is bemutatják az egyetem képviselői, valamint az érdeklődők Pécs városának adottságait, lehetőségeit is megismerhetik.

A részletes programokról és a személyes napon való részvétel feltételeiről a https://ptekulturfeszt.ferling.hu/ oldalon, vagy a 2. Irány a PTE! Kultúrfeszt Facebook eseményénél lehet tájékozódni, kérdezni. Megéri letölteni az Irány a PTE! mobil applikációt is, ugyanis egyéb érdekességekkel és nyereményjátékokkal találkozhatnak a felhasználók.

Vár a PTE mindenkit 2022. január 31. és február 3. között a 2. Irány a PTE! Kultúrfeszten!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Mosogatógép tabletta praktika

4+1 házi praktika mosogatógép tablettával

Mit tegyünk, hogy a mosott ruha illatos, a mosógépünk pedig hosszú életű legyen?
Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Jöhet egy nyári piknik? Piknikezni klassz dolog, olyan, mintha kivinnéd a vacsorát a parkba. Nem kell aggódni a morzsákért, a kézzel evés esetlegessége miatt az etikettért. Valahogy mindenki lazább, jókedvűbb és éhesebb is persze. Játszhattok, dumálhattok, kütyümentesen a zöldben... lehet csajos, romantikus, borozgatós vagy gyerekes, a jó hangulat és élmény garantált!
Ugrás az oldal tetejére