Jelenlegi hely

Hogyan hat a játék gyermekeink fejlődésére? Játszunk és tanuljunk!

A játszókonyhák mindig is az egyik legnépszerűbb gyerekjáték volt. Kezdetben ezek a konyhák alig voltak többek egy műanyag sütőnél és egy munkafelületnél, gyümölcsökkel, zöldségekkel és néhány főzőedénnyel. Manapság több lehetőség áll rendelkezésre, mint valaha a teljes körű játékkonyhákkal, amelyek minden olyan edényt és kiegészítőt tartalmaznak, amelyek akár saját konyháját is felülmúlhatják!

Hasznosabb mint gondolná!

Míg a gyerekek olyan készségekben, mint a kreativitás, a memória vagy a kognitív rugalmasság közül sokat fejlődnek a testvéreikkel játszva, a szülők érettebb és változatosabb játékformákat kínálnak a gyermeknek. Mivel a felnőttek többet tudnak a világról, a felnőttekkel való játék az életükben olyan módon tágítja a gyerekek képzelőerejét, olyan módon mint a többi gyerekkel való játék, sőt, még az idősebb testvérekkel való játék sem képes.

Társas cselekvés iránti vágy

A gyermekek fejlődésére vonatkozó tanulmányok például azt mutatják, hogy a csecsemők és az óvodások gyakran alkalmaznak olyan viselkedést, amelyhez partnerre van szükség, amikor a szülőkkel játszanak, de kevésbé valószínű, hogy testvérrel szükséges játszani. Gyermeke vágyik az Önnel való interakcióra. Más gyerekekkel játszani szórakoztató, de semmi sem hasonlítható ahhoz az örömhöz és megelégedettséghez, amikor egy szülő beléphet a képzelet különleges világába. És mi sem lehet erre alkalmasabb mint a babakonyhák?

Egyszerű, mint az 1x1

Kézenfekvő kifizetődése ezeknek a játéknak a számolási készségek javítása , így például azok a játékkonyhák, melyek több játék ételdarabot tartalmaznak, mindenféle ételt képviselnek, sokféle formában és méretben, az egészen biztosan hatni fog a gyermeke fejlődésére. Ha gyermeke olyan „megrendelést” kapott, hogy egy személy három sárgarépát, két paprikát és így tovább az asztal körül, gyermeke számolási képességeit folyamatosan, barátságos és bátorító módon tesztelik, lehetővé téve számukra, hogy szórakozás közben hatékonyan fejlesszék képességeiket.

Szervezés és tervezés, mint a siker egy záloga

A rendszerezés nagyon fontos minden ember életében, így ha egy webáruházba tévedünk, gondoljon arra, hogy egy ilyen játék segítségével ezeket a képességeket már korán elkezdjük elmélyíteni a gyermekünkben. Egy többszintes játékkonyha tele van olyan funkciókkal és tárhellyel, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy gyermekei rendben maradjanak. Ha minden berendezést a saját szekrényéhez vagy házához rendel és az összes ételt biztonságosan és rendszerezetten tartja, gyermeke gyorsan megtanulja, hogy a dolgok rendbetételével és a dolgok rendben tartásával sokkal élvezetesebb időtöltést élvezhet.

fotók: canva.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Szent Lucia a legenda szerint Jézus menyasszonya volt, ezért házasságszerző szentnek tartották. Igazi férjjóslásra alkalmas nap volt december 13-a, az év leghosszabb estéje. Van pár tippünk, hogyan kell csinálni!
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Ugrás az oldal tetejére