Jelenlegi hely

Hosszú távú terápiás csoport Pécsen szorongó gyermekeknek

Hosszú távú terápiás csoport indul Pécsen fejfájással, krónikus és pszichoszomatikus betegséggel, szorongással érintett gyermekeknek a Mosoly Alapítvány szervezésében

2022. őszén ingyenes, heti 1 alkalmas művészetterápiás és pszichodramatikus módszerekre épülő csoportot indítunk fejfájással, krónikus és pszichoszomatikus betegséggel, szorongással érintett gyerekek számára. A Mosoly Alapítvány hosszú távú mese- és művészetterápiás csoportjainak a célja, hogy a gyerekek be tudjanak illeszkedni a kortárs közösségükbe, csökkenjen bennük az elszigeteltség érzése, elősegítsük a betegséggel kapcsolatos nehéz élmények feldolgozását, oldjuk szorongásukat.

Korosztály: 9-12 év

Jelentkezés és további információ:

Boda Gyöngyi, bodagy01@gmail.com vagy 30/571-5837

A 25 éves szakmai múlttal rendelkező Mosoly Alapítvány a gyerekek természetes nyelvén, játékkal, mesével, alkotással teszi megközelíthetővé és feldolgozhatóvá a betegség és más nehéz élethelyzetek miatt felhalmozódó, feszültséget keltő lelki traumákat. Foglalkozásainkon képzett, és ezen a területen tapasztalt szakemberekkel – pszichológusokkal, művészetterapeutákkal – dolgozunk. Módszereinket a gyermekek igényeihez igazítva alkalmazzuk, elsősorban a pszichodráma és a művészetterápia eszköztárából. A csoportban ugyanaz a 6-8 gyermek vesz részt a program teljes ideje alatt.

Foglalkozások időpontja: hétfőnként 15.00 – 16.30, az iskolaszünetekhez igazodva

A terápiás program előtt a jelentkezők szüleivel konzultációt tartanak terapeutáink, a kezdés pontos időpontjáról tőlük kapnak majd tájékoztatást.

Jelentkezési határidő: 2022. november 18.

Helyszín: Civil Közösségek Háza (Pécs, Szent István tér 17.)

Foglalkozásvezető terapeuták: Boda Gyöngyi, klinikai szakpszichológus és Puskás Ildikó, klinikai szakpszichológus

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére