Jelenlegi hely

Ingyenes szűrőprogram Pécsett

Magyarország átfogó szűrőprogramja. Fókuszban a megelőzés.

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja hazánk legnagyobb humanitárius formájában működő egészségvédelmi programja, amely a lakosság számára ingyenesen biztosítja az átfogó szűrővizsgálatok elvégzését és a széleskörű életmód tanácsadás lakosság közeli helyekre történő eljuttatását 76 szakmai szervezet összefogásával. A MÁESZ népegészségügyi program első évtizede sikeresen teljesítette a kitűzött célokat. Országosan 2212 helyszínen volt jelen, több mint 643 000 állampolgár ingyenes részvételét tette lehetővé. 
A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2020-2025 időszakában a gyermekekre, fiatalokra, családokra összpontosít a „Fókuszban a megelőzés, Gyermekek – Fiatalok – Családok Évének” keretében.
A program szorosan igazodik az Európai Uniós irányelvekhez, a WHO és az ENSZ világnapi eseményeihez, valamint egyetért a kormányzat Nemzeti Együttműködés Programjával és a Családvédelmi Akciótervével.

Az Európai Unióban a lakosság egészségi állapotának romlása, egyes népbetegségek gyakori megjelenése lévén egyre nagyobb hangsúlyt kell helyezni a prevencióra. . A szűrővizsgálatok mellett, külön figyelmet fordít a program a lakosság egészségét fenyegető rizikófaktorok megismerésére. Az program megismerteti a lakosságot a daganatos valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések (szívinfarktus, stroke, hypertonia, mélyvénás trombózis) tüneteivel, megelőzésük fontosságával. Bemutatja a társadalom részére az elsősegély nyújtás technikáját az újraélesztésen át az otthoni égési sebek ellátásáig, valamint az emberi testfelépítését látványos anatómiai bemutató segítségével.

A program keretén belül a lakosság számára 40 féle átfogó vizsgálatra van lehetőség Magyarország legnagyobb mobildiagnosztikai központjában. A minden évben megújuló speciális szűrőkamionban a legújabb vizsgálati eszközöket alkalmazzák az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap támogatásával.
Újdonság a fogászati blokk kialakítása, melynek segítségével általános fogászati állapotfelmérésre és a szájüregi daganatok korai felismerésére is lehetőség nyílik a látogatók számára.

GYERMEK PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON

A program legfontosabb üzenete „csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt”.

Gyermekeink egészsége mindannyiunk fontos ügye, éppen ezért előírás minden köznevelési intézmény számára a teljes körű intézményi egészségfejlesztés. Ez figyelembe véve a 2018/2019 tanévtől kezdve hivatalosan is útjára indult a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának gyermek prevenciós programja az "Utazás az egészség birodalmába" címmel. A projekt kiemelt prioritású, amely 2030-ig formálja a gyermekek prevenciós gondolkodását, s vezeti be őket a megelőzés rejtelmeibe, több szakmai szervezet összefogásával. Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja a TIE IV. pontjának aktív megvalósítási helyszínévé válik, amely segítséget nyújt a gyermekek egészségismereteinek bővítéséhez. Ugyanakkor, élményt jelentő vonzó módszerek segítségével évente mintegy 75 000 gyermek ingyenes részvételét biztosítja.

Időpont: 2024. április 18. csütörtök 9:00-16:00 (sorszámok kiadása 9:00-tól)
Helyszín: Pécs Plaza parkoló - Megyeri út. 76.

Forrás: egeszsegprogram.eu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére