Jelenlegi hely

Levendula szívvel-lélekkel - Magyarország első levendulás szakácskönyve!

Megjelent Magyarország első levendulás szakácskönyve sok recepttel és szép képekkel.

 

 

 

Halmos Monika, arany diplomás gasztronómus, számos szakácskönyv szerzője, a honi ehető virágok szakértője egy igazi kis kulináris csemegével jelentkezik, a levendula-rajongók kedvére: a könyv csupa-csupa levendulás receptet és ínycsiklandó fotókat tartalmaz a levestől a süteményekig, italt, húsételt, desszerteket.


Olyan finomságokat, mint például a fehér csokoládéleves levendulával, az illatos töltött őszibarack, a levendulás kávé és tej, a báránysült levendulafelhőben vagy a mediterrán mámor, ami egy pikáns citromkrémmel töltött, levendulavirággal ízesített aprósütemény.
A szerző a levendulavirág konyhai felhasználásának minden részletére kitér: hogyan használjuk fel frissen, hogyan tartósíthatjuk a levendulaszegény időkre. Apró trükkökkel, tanácsokkal látja el az olvasót, amikkel a konyhai folyamatokat egyszerűbbé, az ételeket még finomabbá és ellenállhatatlanná tudjuk tenni.

A receptes könyvben nem csak desszerteket és süteményeket találunk, hanem leveseket, főételeket, italokat, sós ételeket, és ötleteket a levendulás befőzéshez is. Egy egész levendulás menüt is összeállíthatunk belőlük, a receptek segítségével a levendula virága az élménygasztronómia meghatározó részévé válhat! Minden receptet hangulatos profi fotó illusztrál, így már kézbe venni is öröm a művet, amelyet Domonkos atya, tihanyi bencés szerzetes ajánlja az olvasók figyelmébe.

A könyv a maga nemében egyedülálló, egy igazi kis kincsesláda, kivitele elegáns, reprezentatív.

Gazdag tartalma mellett ünnepi alkalomra, ajándékozásra is kitűnő, nem mindennapi kiadvány.Részletes információkért kattintson a szerző honlapjára www.rozsakunyho.hu, ahol a könyv sok más izgalmas finomsággal és érdekességgel együtt megrendelhető!
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére