Jelenlegi hely

Mit ad neked a fejbőr peeling-je?

Az a tény már köztudottnak mondható, hogy a bőr radírozásra, hámlasztásra szorul. Viszont még mindig viszonylag kevesen tudják, hogy ez a kijelentés a fejbőrre is ezer százalékosan érvényes. Pedig ez az információ önmagában aranyat, meg persze csillogóan egészséges hajkoronát ér!

Miért van értelme a fejbőr radírozásának?

fejbőrradírok funkciója egyszerű, a hatásfokuk pedig nagyszerű. Röviden és tömören összefoglalva ahhoz, hogy a fejbőr mélyebb rétegeibe be tudjanak jutni a tápláló anyagok, előbb el kell távolítani az elhalt hámsejteket, amikből akad bőven. Sőt ha ez nem lenne elég, akkor a szennyeződésekkel is számolni kell. Száz szónak is egy a vége, a radírozás közbenjárásával a fejbőr konkrétan megújulhat. Hiszen ha a régi réteg a múlté, akkor a felfrissült bőr képes befogadni a tápanyagokat. Vagyis ettől a ponttól kezdve nagyon is van értelme a különböző esszenciák, szérumok alkalmazásának.

Viszont ameddig ez a lépés kimarad, addig nem garantálható a siker. Mindegy, hogy a használt készítmények mennyire jó hírűek, minőségiek, ha egyszer maga a fejbőr nincsen felkészítve a „befogadásra”, akkor minden egyéb törekvés hiábavaló. Ellenben, ha a leges legelső teendő a radírozás, akkor utána az eredményes ápolás nem szenvedhet csorbát. Ami látványos változáshoz vezethet!

Mi történik akkor, amikor semmi sem történik?

A fejbőr radírozásának fontosságát, ahogy arra fentebb utaltunk, a mai napig sokan nem tudják. Ezért aztán nem is foglalkoznak ezzel a területtel. Pedig alapvetően a folyamatos, rendszeres, következetes odafigyelés időben, energiában nem követel sokat. Viszont a helyreállítás, a fejbőr regenerálása annál összetettebb feladat. Természetesen akkor sem kell kétségbe esni, ha a baj már adott, mert létezik ebből a labirintusból kiút.

Hogy pontosan mi is történik akkor, amikor a fejbőrön felgyülemlett hámsejtek nincsenek eltávolítva? Egyrészt az alkalmazott kozmetikumok nem tudják kifejteni tápláló, hidratáló hatásukat, mivel a tápanyagok nem képesek bejutni a mély rétegekbe. Másrészt a salakanyagok felgyűlnek, hiszen a nem optimális keringés egyúttal azt is jelenti, hogy a méreganyagok kiszűrése, eltávolítása nem megfelelő. Ezek után megjelenhetnek a konkrét, fizikailag is érzékelhető, látható tünetek, mint például zsírosodás, korpásodás. Ezek a tényezők pedig tovább súlyosbíthatják a helyzetet. A körforgás tehát innentől kezdve önmagát tartja mozgásban. Szerencsére egyetlen tudatos elhatározással könnyedén véget lehet vetni a kellemetlenségeknek.

Sokszor nem a hajtípus, hanem a radírozás hiánya áll a háttérben?

Igen! Sokan hajlamosak kategorikusan kijelenteni magukról, hogy zsíros vagy korpás a hajuk, mert ilyen típusú a hajkoronájuk. Miközben nem egyszer a nem ideális bánásmód a generátor, illetve a használt kozmetikumok milyensége.

A fejbőrradírok közül érdemes azokat a készítményeket előnyben részesíteni, amik minimum két lépcsőben ápolják a fejbőrt. Akkor, amikor az elhalt bőrsejtek eltávolítása megtörténik, illetve utána, amikor a megújult fejbőrrétegen keresztül már képesek felszívódni a termék komponensei között található értékes tápanyagok.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Ugrás az oldal tetejére