Jelenlegi hely

Montessori év a kertvárosi ANK Csoda Bölcsődében

Az Iránytű negyedévente országosan megjelenő bölcsődei szakmai folyóirat, melyet a Tipegő Szegedi Bölcsődei Alapítvány támogat.

A folyóiratban a bölcsődei szakemberek (kisgyermeknevelők, „lánykori néven”: gondozónők) írásai a mindennapi gyermeknevelési, gondozási módszerekről, a bölcsődés korú gyermekek fejlődésének, tevékenységének jellemzőiről és a kisgyermeknevelői hivatásról szólnak.

A Pécs-kertvárosi ANK Csoda Bölcsőde ("Nevkó Bölcsi") Montessori-év programsorozatáról szóló cikk nemcsak információközlés, hanem két évtizedes tapasztalat átadása a Montessori szellemű pedagógia bölcsődében is alkalmazható módszereiről, didaktikai eszközeiről.

Sokan azt gondolják, hogy az eszközök (játékok) felkínálásával, használatával máris megvalósították a Montessori pedagógiát intézményükben. A Montessori pedagógiában a didaktikai eszközök alkalmazása CSAK másodlagos tényező, mellyel a kisgyermekek önállósodását, képességeik kibontakoztatását, valamint a világban való eligazodásukat segítjük elő.

A felfedezés öröme, az együttes élmény a „hajtóerő” a kisgyermek és kisgyermeknevelő számára.

 
Horváth Judit
ANK bölcsődevezető

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Ugrás az oldal tetejére