Jelenlegi hely

Végre: majd’ minden napra jut élő koncert!

A pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. turisztikai látnivalóinak és kiállításainak megnyitása után nagy intenzitással rajtolnak el a programok is! Országos szinten is az elsők között nyitja meg kapuit a koncertek előtt a Zsolnay Kulturális Negyed.

Az idén 50 éves Oláh Kálmán, a hazai jazzélet emblematikus figurája tölti meg először élettel a Zsolnay Negyed E78-as Koncerttermét. A Metronóm Jazz Klub keretében május 20-án hallható az Oláh Kálmán ’50 és fiai című koncert.

- A Zsolnay Pikniket a hatályos rendeletek alapján sajnos nem rendezhetjük meg, de szeretnénk programokkal kedveskedni a látogatóinknak, ezért újra elindítjuk a Pirogránit Esték című szabadtéri programsorozatot a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarán. Ráadásul a tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra fényfestés színesíti az előadásokat, és ha hűvös az este, piknikpokrócokkal melegedhetnek a résztvevők – számolt be Kacsányi Éva programigazgató.

Májusban egyből 3 egymást követő napon élvezheti a közönség a kultúra felemelő erejét a legváltozatosabb stílusok között kalandozva!

Május 21-én a Pop Swing & Soul koncerten Falusi Mariann, Szűcs Gabi és Váci Eszter varázsolja el a közönséget. A három díva a nőiséget ünnepli, előadásukban megsokszorozódnak a zenei dimenziók, a többféle stílus és hangzás mégis egységet alkot a show mozgalmas, zeneileg fordulatos műsorában.

Nevetés tölti meg a Pirogránit udvart május 22-én, a Karinthy kabaré című felolvasószínházi esten.
Karinthy és kortársai elevenednek meg Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Hajdu Steve előadásában, közreműködik: Lovasi András.

Május 23-án a Szabó Benedek és a Galaxisok, pontosabban immár csak szimplán a Galaxisok zenélnek. A csapat ledobta láncait és frontemberük nevét, s októberben megjelentették fő művüket, a Történetek mások életéből című duplalemezt. Ez a különböző műfajokból, emlékekből és kontinensekből összehabart, színes és felszabadító világtérkép elevenedik meg a Pirogránit udvaron.

A népzenéé lesz a főszerep május 27-én a Zagyva Banda koncertjén. A csapat elmúlt tizenöt év alatt a hazai népzenei élet egyik meghatározó képviselőjévé vált.

A Kodály Központban június 7-én Dés László ad koncertet Szinetár Dóra közreműködésével, míg június 15-én Lajkó Félix és Balázs János koncertje hallható. A Liszt-díjas hegedűművész improvizációival és világzenéjével, míg a Kossuth-díjas zongoraművész a klasszikus zenével lopta be magát a publikum szívébe. Közös koncertjük igazi zenei csemegét ígér.
A Pannon Filharmonikusok élő hangversenyeinek jelenlegi rendjéről a honlapjukon tájékozódhatnak.

Az m21 Galériában május 20-tól látható a Plakátok/Posters 7x75 – 75 éves grafikusművészek kiállítása. Kiállítók: Árendás József, Baráth Ferenc, Felvidéki András, Gyárfás Gábor, Helényi Tibor, Molnár Gyula, Pinczehelyi Sándor. Ugyanitt, a kiállítótér másik részében zajlik május 22-től az Országos Kerámia Biennálé, amely a hazai kerámikusművészet legfrissebb alkotásait mutatja be.

A programokon a belépéshez 18 év felett védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló okmány szükséges. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak csak felnőtt kísérővel látogathatják a programokat, a maszk használata ajánlott.

A Zsolnay Örökségkezelő munkatársai óriási örömmel várják a látogatókat, amit egy „Élő mosoly flashmob” keretében ki is fejeztek. Továbbá az Infoponton dolgozó kollégák mosolykitűzőt viselnek, hogy a látogatókat a maszkhordás ellenére is mosollyal tudják fogadni.

Forrás: ZSÖK

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Néha kicsit átvernek

Zöldnek lenni trendi! Néha egy kicsit átvernek...

Vagy egy kicsit többször is. Igen, sajnos ez az igazság. Ma olyan szemléletes példákkal készültem Nektek, amelyek egyértelműen mutatják, hogy jó tisztában lennünk a fogalmak pontos jelentésével, a flakonok tartalmával és az egymásra nagyon hasonlító, de teljesen mást jelentő hívószavak mögöttes tartalmaival. Mert nagyon nem mindegy, hogy mi kerül a levesbe: ételecet vagy ecetsav-esszencia!
Hogyan köss barátságot magaddal?

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hibáinkra vagy az erősségekre érdemes koncentrálnunk a változás érdekében? A legtöbbször két végpont között ingázunk: nekem van igazam, a leglegleg-nek hiszem magam, vagy a hibáim tükrében ostorozom magam. A leggyakoribb, hogy hol itt-hol ott vagyok.
46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
Ugrás az oldal tetejére