Jelenlegi hely

Zsolnay Húsvét 2024

A nyuszi a Zsolnay Negyedben fészkel - Egész napos programok húsvét hétfőn

Többek között tojáskereső detektívjáték, kézműves húsvéti játszóház és Gryllus Vilmos koncertje várja a családokat április 1-jén a Zsolnay Kulturális Negyedben.

9 órakor indulnak a programok az E78-as teremben Ringató gyerekkoncerttel, amit hangszersimogató egészít ki, így a kicsik kötetlen formában barátkozhatnak a hangszerekkel.
A 0-5 éves korosztálynak szóló programon a közös éneklés és játék is fontos szerepet kap.

 

10 órától Csernik Pál Szende erdélyi népi mesemondót hallhatjuk. A Húsvéti Meseszőttes történetei elsősorban óvodás és kisiskolás korosztálynak szólnak, de a szülők is garantáltan jól fognak szórakozni!

 

11 órától a húsvéti nyuszi nyomába eredhetnek az apró kalandorok, hiszen indul a tojáskereső detektívjáték!  A gyerekek egy felfedező térkép segítségével találhatják meg a Zsolnay Negyedben elrejtett különleges tojásokat, miközben igazi nyomolvasókká válnak. Indulás 11 órakor a Bóbita Bábszínház szabadtéri színpadától.

A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik. Regisztráció: detti.petrik@gmail.com

 

Délután, 14.00 – 17.00 között kézműves foglalkozásokon készülhetnek a húsvétra kicsik és nagyok. Varga-Mohácsi Tímea kézműves játszóházvezető segítségével kedves tárgyakat készíthetnek különböző technikák elsajátításával.

 

15 órától felhőtlen jókedv vár mindenkit a Lajtorja mini gyerekzenekar koncertjén . Az együttes célja a vidám hangulat megteremtése, mesével, közös énekléssel és mozgással kiegészítve. Fontos számukra a népi hagyományok megőrzése; dalaik energikus interakcióban szólítják meg a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

 

17 órakor Gryllus Vilmos koncertjén a tavaszt köszönti minden dal, minden ének. A hazatérő madarakat, a téli álomból ébredő állatokat és a napsütésben szirmot bontó virágokat. A Tavaszi daloskönyv című gyerekkoncert zárja a napot.
 

2024.április 1. Hétfő , Zsolnay Kultúrális Negyed - Pécs, Felsővámház u. 52.

Részletek ITT.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére