Jelenlegi hely

Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola

Cím: Pécs, Aidinger János út 41.
Tel.: 72/450-351
Email: afg@arpad-pecs.hu

Web: www.arpad-pecs.hu  / www.facebook.com/arpad.pecs
Igazgató: Takáts-Kaposi Laura

Általános tájékoztató a gimnáziumi képzésről

Az 5. évfolyamtól induló nyolc évfolyamos gimnáziumi képzés az érettségi vizsgára és a felsőoktatási intézményekben való sikeres továbbtanulásra készíti fel a jó képességű, gyorsabban haladó, jól tanuló diákokat.
Mindegyik osztályban csoportbontásban tanítjuk az idegen nyelvet, az informatikát és a matematikát.
Az első idegen nyelv (angol vagy német) óraszáma a nem tagozatos csoportokban is magasabb a kötelezően előírtnál: heti 4 óra.
Második idegen nyelvként 9. osztálytól angol, német, olasz nyelv választható.
Az informatika oktatása két korszerűen felszerelt, szélessávú internet-kapcsolattal rendelkező szaktanteremben folyik.
Idegen nyelvi tanóráink egy része is géptermekben zajlik, illetve tabletjeink is segítik az egyénre szabott nyelvtanulást.
A gépekhez való hozzáférés délután is megvalósul szakkörök és szabad géphasználat formájában.
11-12. évfolyamon széleskörű érettségi felkészítő tárgyak választására nyílik lehetőségük diákjainknak, akár közép-, akár emelt szinten. Érettségi felkészítő tantárgyak középszinten: magyar, matematika, történelem, első idegen nyelv, állampolgári ismeretek, média, földrajz, digitális kultúra. Érettségi felkészítő tantárgyak emelt szinten: magyar, matematika, történelem, első idegen nyelv, digitális kultúra, biológia.
Iskolánk kiemelten kezeli a tehetséggondozást, Akkreditált Kiváló Tehetségpont címmel rendelkezünk.
Nagy figyelmet kap nevelésünkben a fenntartható fejlődés, a környezettudatos magatartás, ezt bizonyítja Örökös Ökoiskola címünk.
Széleskörű kapcsolataink eredményeképpen diákjaink rendszeresen részt vehetnek külföldi tanulmányutakon és kirándulásokon, jelenleg például egy Erasmus projekt jóvoltából járhattak diákjaink Grázban.
Állandó szakköri lehetőségek: robotika, scratch, kísérletezők klubja, természetjáró, disputa, színjátszó, énekkar, tantárgyi szakkörök. Sportkörök: atlétika, kosárlabda sportkör a mindennapos testnevelés sportkörei mellett.
Iskolánkban két művészeti iskola igénybevételére is helyben van lehetőség: zeneiskola, képzőművészeti iskola.
Nyolcosztályos gimnáziumunk alapvetően az iskolánkban tanuló alsó tagozatos diákok továbbhaladására épít, így a felvételi eljárásban csak kisebb létszámokat hirdetünk meg más iskolákból érkező 4. osztályos tanulók számára.

TÁJÉKOZTATÓ 4. OSZTÁLYOS TANULÓK SZÁMÁRA ITT!
TÁJÉKOZTATÓ 8. OSZTÁLYOS TANULÓK SZÁMÁRA ITT!

Általános tájékoztató az általános iskolai képzésről

Általános iskolai nyílt napok és iskolakóstolgató foglalkozások ITT!


A Pécsimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi iskolánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az iskoláról az alábbiakat írták:

Hozzászólások


A  Pécsimami 2015/16. évi „A mi iskolánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked iskoláját?” A válaszok itt olvashatók.

A legjobb suli!!!!

Emberséges, gyermekbarát pedagógusok tanítanak, versenyképes tudást ad, és ami a legfontosabb a gyerekek szeretnek iskolába járni :)

Összehasonlítási alappal és kritikus hajlammal megáldottan, joggal állíthatom, hogy az Árpád Fejedelem isk. az a hely ahol a gyermekek testi-lelki biztonsága garantált. Az általam ismert pedagógusokat a 4/c osztályban a Teremtő is erre a pályára alkotta és igen jó munkát végzett. Amit tapasztalok részükről, az a végtelen türelem és szeretet, ugyanakkor a következetes szigor, amivel vezetik a rájuk bízott gyerekeket. Folyamatosan megújuló, változatos programokkal lepik meg a tanulókat. Tökéletes választás annak a szülőnek, aki szeretné, hogy gyermeke reggelente vidám lelkesedéssel induljon el a tanulás fellegvárába, ahol mindennap történik valami vidám dolog. Az Árpád Fejedelem az ISKOLA, amire az odajárók mindenkor meleg szívvel fognak emlékezni.

Barátságos, odafigyelő légkör, gyermekszerető pedagógusok. Szeretnek odajárni a gyerekeink.

A tanárok jól képzettek, kedvesek,megértőek, a gyerekek számára érthetően és izgalmassan adját át a tananyagot. Délután több szakkör közül is választhatnak, ami még színesebbé teszi az iskolai életet számukra.

3 gyerkőcöm is az iskola tanulója, különböző èvfolyamokon. Nagyon szeretjük, mert valóban tanítják a gyerekeket. Biztosan szép emlèkeik maradnak az itt eltöltött èvekrõl.

Nekem mindkét gyermekem az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános iskolába jár. Mivel az egyik 4-dik osztályos, a másik pedig 6-ba jár, egyaránt van tapasztalatom az alsós tagozattal és a gimnáziumi oktatással is. Az osztályfőnökök rendkívül gyermekszeretők, segítőkészek, emberségesek, igyekeznek mindenben a gyermek és a szülő segítségére lenni, rendkívül elhivatottak. Ha bármi probléma adódik, törekednek annak minél előbbi megoldására. :)))) Számomra mindezek nagyon fontos szempontok. Ezt mindenképpen jónak tartom ebben az iskolában.

A fiam szeret az Apadba jarni es en is orulok, hogy ezt az iskolat valasztottam, mert gyerekszereto, tamogato pedagogusi legkorben szerehet versenykepes tudast. Szamos szakkor kozul valaszthat, ami mar kicsi korban segithet neki megtapasztalni, mit szeret csinalni es esetleg milyen iranyba tanulhat tovabb. A kulturalis programok szinvonalasak, lehetoseget adnak a szereplesre is.

Mindennel teljes mértékben elégedett vagyok,bármely szülő szeretné,hogy hasonló iskolába járhasson gyermeke4

Első osztály után - alaposan elkedvetlenedve - másodiktól jár fiam az Árpádba. Az első perctől megnyerő, szimpatikus légkör fogadott bennünket. Minden helyzetben számíthatunk a tanárokra: szakmailag és emberileg is nagyszerű embereket ismertem meg. Különös előny, hogy ötödiktől nyolc osztályos gimnáziumként folytatódik az oktatás, így érettségiig ugyanabban a közösségben maradnak a gyerekek és a megszokott környezetben és rendszerben tanulnak. Az osztály nem problémamentes, de a tanári kar erőfeszítései már kezdenek hatni és a végén még egész jó kis csapatot formálnak belőlük. 

 

Kedves Tanítók, színes programok. Délutáni foglalkozások széles köréből lehet választani. Az én gyermekem sokat fejlődött. Bátran ajánlom mindenkinek.

Több sportolási lehetőség közűl lehet választani.Rugalmas,megértő tanárok vannak.Ösztönzik a gyerekeket a tanulásra és nem a kedvüket veszik el!Zeneiskola iskolán belűl van!

A hozzászólás űrlapon érkezett és szerkesztőségünk töltötte fel.

Gyermeked osztálya/csoportja 2.b
Miért szeretitek gyermeked iskoláját, óvodáját, bölcsődéjét?
Mert kedves, jól képzett türelmes tanárok tanítják a gyermekemet. Bosnyák Zsuzsa nénit, pedig már 6 éve "szeretjük", a nagy fiamnak is ő volt sz osztályfőnöke.

A fiam szereti a kedves és segítőkész pedagógusokat.Sok sportolási lehetőség és zeneiskola is van az iskolában.A lányom is ide fog járni 1 év múlva.Ajánlom mindenkinek ezt az intézményt!

Gyermekeink szeretnek az Árpád Fejedelem iskolába járni. Van sportolási lehetőség és zeneiskolai foglalkozás.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére