Jelenlegi hely

2013. augusztus 29. - Megosztó!

 

Szia [név]!

Csupa olyan téma jött velem szembe a héten, ami alaposan megoszt bennünket szülőket...

Kezdjük egy kicsit könnyed témával: azzal a közösségi oldalon keringő képpel, amin egy négygyermekes anya boldogan ugrik a levegőbe "Vége a vakációnak!!" felirat mellett, miközben a négy lurkó szomorúan lógatja az orrát... (Mellékeltem a képet, akár meg is nézheted.) Nem vagyunk egyformák: van aki jót mulatott rajta, más mélységesen felháborodott...de sokakat megérintett a téma így a nyár utolsó napjain...

 

Kezdődik!

 

  • Bölcsibe - oviba készülő (vagy visszatérő) gyerekek szüleit most mi más foglalkoztatná, mint a be (vagy vissza) szoktatás! Mi is ebben a cipőben járunk: jó volt átfutni a "beszoktatás tízparancsolatát"!
  • Iskolát kezdő/oda visszatérő gyerekek szüleiben is van néhány kérdőjel (és ezekben a kérdésben is megoszlanak a vélemények): "most tényleg mindenkinek délután 4-ig tart majd a suli?" Bemenjek a tankönyvekért, vagy sem? Utóbbit én nem tettem, mert - bár vannak, akik megkapták már a tankönyveket -, a mi iskolánk honlapján az olvasható, hogy szeptember 2-án az osztályfőnökök fogják kiosztani.

 

Forever: miért aloe vera?



Amióta megszülettek a fiaink, sokkal fontosabb lett számomra, hogy óvjam a családunk egészségét és a lehető legtermészetesebb anyagokkal vegyem körül magunkat. Így találtam rá a Forever termékcsaládra, amit 8 éve elégedetten használunk.
 

Ezen a héten az aloe vera alapú italokról osztom meg veled a tapasztalataimat, közben megismerkedünk egy kicsit jobban a növénnyel, annak jótékony hatásaival. "Jó, jó, de annyi féle termék van a polcokon!" - gondolhatod. Most az is megtudhatod, hogy én miért ebben bízom!


ÉRDEKEL, ELOLVASOM!

 

A sorozat eddigi részeit ITT egy helyen megtalálod!

 

Kapcsold ki és Terézanyu

 

Utolsó részéhez érkezett nyári "Kapcsold ki!"sorozatunk, mellyel ahhoz adtunk ötleteket, hogy hogyan lesz élményekkel teli a gyermekeinkkel együtt töltött idő. Köszönjük, ha egész nyáron velünk tartottál!

 

A Pécsimamin továbbra is olvashatod az idei Terézanyu pályázat kiemelt írásait, melyek középpontjában az anya-lánya kapcsolat áll, tabuk nélkül! Az e heti történetet ITT olvashatod!

 

Családi programok

 

Az aktuális családi programokat most is ITT találod!

A nyár utolsó hétvégéjét érdemes valami emlékezetessel tölteni: had tombolják ki magukat a gyerkőcök a szürke hétköznapok előtt!

Pénteken izgalmasnak ígérkezik az Állatkertek éjszakája, szombatra pedig három "utazós" progamot ajánlok: Szigetváron halfőző fesztivált, Siklóson szüreti csirkepaprikás fesztivált, a Kaposvár közeli Katica tanyán pedig "gyümölcsös napokat" rendeznek. Mi az utóbbi mellett tettük le a voksot, hiszen utolsó látogatásunk óta a Katica tanyán:

  • megnyílt Közép-Európa legnagyobb, 7 pályás fedett óriás csúszdaparkja, ahol nincs súlykorlát és korhatár sem, vagyis egyszerre akár három generáció is élvezheti a csúszdázás örömeit,
  • felépült a Magyarországon egyedülálló 2 szintes felnőtt játszó és 4 szintes gyerek játszólabirintus,
  • a család minden tagja kipróbálhatja bátorságát az ötpályás kötélpályán,
  • pedálos gokart pályával bővült a játéklehetőségek köre, sőt:
  • elkészült a legújabb attrakció, a Tóparti pihenő, ahol: labirintus, csónak, vízibicikli, kézi komp, trabmulin, pontonhíd és vízi lövölde vár bennünket.

Valószínű, hogy nem csak feledhetetlen családi élményekkel, de számodra is értékes "dologgal" térünk majd haza: figyeld jövő héten a Pécsimamit!
 

Szeretettel:

NóriMami

 

Pécsimami logo

 

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a pecsimami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva azonnal és véglegesen törlünk az adatbázisból: [leiratkozási link]

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Új Rumini kötetek- nem csak rajongóknak!

Rumini sokak kedvence: mutatjuk a sorozat részeit!

Nem kérdés, hogy a nagyovis és kisiskolás korosztály körében az egyik legnépszerűbb olvasnivaló a Rumini. Van, aki már önállóan olvassa, van, aki esti meseként hallgatja a tengerész egér izgalmas kalandjait. Sőt van, aki így is, úgy is! :) 
Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére