Jelenlegi hely

Ha Pécs összefog, nem szűnik meg az országosan egyedülálló gyerektaxi!

Az igazán jó dolgok akkor is fennmaradnak, ha megszűnik a pénzügyi hátteret biztosító pályázati támogatás.

A 2018 áprilisa óta Pécs utcáit járó Gyerektaxi egy ilyen „jó dolog”, ami sok-sok pécsi családnak segít összehangolni a munkát és a családi életet.

Kinek jó?

Bármely pécsi szülő igénybe veheti, ha tovább dolgozik, mint ahogy az iskola, óvoda nyitva tart, vagy a munkája miatt nem tudná elvinni gyermekét a szükséges fejlesztő foglalkozásra.

Egyedülálló szülők, többgyermekes -, nagyszülői segítség nélküli családok, rugalmatlan munkarendben -, kereskedelemben-, egyészségügyben dolgozók, beteg gyermeket nevelők és sok más család számára könnyíti meg a délutáni logisztikát a Gyerektaxi.

Hogyan segít?

A Pécsimami Közhasznú Egyesület által bérelt  9 személyes kisbusz hivatásos sofőrrel és szakképzett gyerekfelügyelővel elmegy a gyermekért az iskolába / óvodába és a szülő munkahelyére, nagyszülőhöz, vagy különórára szállítja rendszeresen és ingyenesen.

A vírus első szakaszában, az iskolák bezárásával Gyerektaxink egyedülálló szülők bevásárlását segítette, most pedig, a vírushelyzet súlyosbodásával ingyenes Pécsi Karanténjáratként bármely pécsi számára, aki a vírus miatt nem hagyhatja el otthonát, elvisszük a szükséges élelmiszereket, gyógyszereket.

Mi a baj?

Eddig közel 3000 alkalommal szállítottunk gyermekeket, de a pályázati támogatás, és ezzel együtt a pécsi Gyerektaxi is megszűnik 2020 decemberétől, ha nem teszünk semmit!

Mi a cél?

A pécsiek összefogásával, helyi cégek és családok támogatásával

egy használt, de jó műszaki állapotú kisbusz beszerzése, hogy a Gyerektaxi tovább működhessen.

KÖSZÖNJÜK: A PÉCSIEK MEGMENTETTÉK A GYEREKTAXIT!

 

Akik segítettek:

A Pécsi Amreinracing Autószerviz Kft. az elsők között állt mellénk: vállalta, hogy ha sikerül beszerezni a Gyerektaxit, akkor hosszú távon karbantartja és szervizeli azt a gyerekek maximális biztonságáért.

Kővári János önkormányzati képviselő nem csak pénzügyi támogatással, de egy példaértékű összefogás elindítójaként is az ügyünk mellé állt: köszönjük!

A ViaMarkt kisbolt hálózatot működtető Andrea és féjre, András ezt a gyönyörű kisbuszt ajánlotta fel mélyen piaci ár alatt, rugalmas feltételekkel, hogy már most használatba vehessük a kisbuszt és ingyenes karantén járatként segíthessük a vírus miatt otthonukba zárt pécsieket.

Köszönet Bognár Szilvia Alpolgármester asszonynak és Kunszt Mártának, a Civil Ügyek tanácsnokának az önkormányzat 1,6 millió forintos támogatásáért, ami elérhető közelségbe hozta a Gyermektaxi folytatását!

Köszönet Dr. Őri Lászlónak, a Baranya Megyei Közgyűlés Elnökének a kisbusz megvásárlásához hiányzó félmillió forintos támogatásért!

Köszönet a Hauni Gépgyártó Kft.-nek, a Praktistar Kft-nek, a Pécs - Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarának és nem utolsó sorban azoknak a magánszemélyeknek, akik fontosnak tartották az ügyünket és mellénk álltak:

L. Ákosnak, S. Lászlónénak, G. Angélának, N. Juditnak, M-né S. Jolánnak, T. Gábornak, R. Eszternek, M.  Mariannak, K. Zsuzsannának, Cs. Péternek, Sz. Eszternek, H. Katinkának, M. Zoltánnak, S. D-nek, O. Ildikónak, N. Kittinek, L.-M. Tündének, R. Katalinnak, S-né V. Gyöngyvérnek, K. Évának, L. Zsófiának, K. Edinának, B.-M. Andreának, B. Ritának, T. Andrásnak, B. Juditnak, M. Mónikának, M. Anitának, S.-F. Katalinnak, H. Attilának, H. Dórának, B. Krisztinának, A. Barbarának, B.-né Dr. T. Margitnak, Dr. U. Dórának, Sz. Bernadettnek, B. Gyulának és J. Attilának, M. Juditnak, G-K Noéminek, P. Editnek, M.-né dr. D. Zsuzsannának, S. Juditnak, S. Adélnak, Sz. Erzsébetnek, L-né CS. Rékának, K. Viktóriának, M.-né Sz. Andreának, K. Juditnak, Sz-V. Szilviának, J. Lászlónak, F. Évának, R. Zsuzsannának, B. Bernadettnek, P. Mónikának, A. Rékának, F. Anikónak, K. Attilának, V. Ágnesnek, H. Klaudiának, Dr. F. Tündének, S. Margitnak, W. Évának, É. Csabának, ... együtt sikerült! 


Hogyan segíthetsz?

 A legkisebb összegű adomány is hozzásegítheti a pécsieket ahhoz, hogy ne szűnjön meg az országosan egyedülálló Gyerektaxi!

A gyermektaxi megvásárlásához szükséges összeg összegyűlt, a jövőbeni adományokat a gyerektaxi működtetésére (üzemanyag, sofőr, gyerekfelügyelő) fordítjuk.

 Pécsimami  Közhasznú Egyesület számlaszáma: (CIB): 10701214-66641917-51100005

A közleménybe kérjük írd be: Gyerektaxi adomány

Adományozás esetén cégeknek adóigazolás és 20%, illetve 40% TAO kedvezmény jár!
 

Támogatást már nem csak átutalással, de a város több pontján adománygyűjtő urnákban is tudunk fogadni.

Adománygyűjtő helyszíneink: (2020. decemberében összejött a kisbusz megvásárlásához szükséges összeg, így megszűnt a kihelyezett adománygyűjtés.)

  • Árkád – Berns Ékszersziget,
  • Pécs Plaza – Karácsonyország
  • Via Markt Élelmiszerboltok: Pécs, Borostyán u. 20., Pécs, Mártírok u. 17., Pécs, József Attila u. 40.

A beérkezett adományokat az utolsó forintig a Gyerektaxi beszerzésére és működtetésére fordítjuk és a támogatással nyilvánosan elszámolunk.

Támogatóinkat - ha hozzájárulnak - a Pécsimami oldalon is közzétesszük, ezzel is megköszönve a segítséget.

SZÍVESEN A JÓ ÜGY MELLÉ ÁLLOK:

KÉREK TÁJÉKOZTATÁST AZ ADOMÁNYOZÁS MÓDJÁRÓL!

(A részleteket e-mailben küldjük.)

Igénybe vennéd?

Most hallottál erről a lehetőségről és a jövőben szükségetek lenne a Gyerektaxira?

JELENTKEZZ ITT, ÉS ÉRTESÍTÜNK, HA LESZ FOLYTATÁS! 

Ha Pécs mellénk áll: mi nem állunk meg egy kisbusznál, hogy minél többeknek tudjunk segíteni! Tervezzük, hogy a gyermek szállítást a reggeli órákra is kiterjesztjük.

További információ

Kérdésed van, vagy szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot? A 70/350-2099-es telefonszámon tudsz elérni bennünket.

 


A Gyerektaxiról mondták

„17 óra után ér véget a munkaidőnk, az óvodák pedig 17 óráig vannak nyitva, így nem tudnánk odaérni a gyermekeinkért. Nagyszülők nincsenek itt helyben, így óriási segítség nekünk a Pécsi Gyerektaxi.”

Vida Zsuzsanna

"Lányom egészségi állapotából kifolyólag nem terhelhető plusz súllyal, továbbá nem gyalogolhat, így hatalmas segítség, hogy (egészségi állapotának javítása céljából) úszásra és az otthonunkba el tudja hozni a Gyerektaxi. A szolgáltatásnak köszönhetően teljes állásban tudok dolgozni."

Geresics Angéla

"Másfél éves gyermekemet bölcsődébe adtam és visszamentem 8 órába dolgozni. A napi munka mellett a  gyermekek szállítása nem lenne megoldható egyedül. A gyermekem sajátos nevelési igényű, ezért több délutánt érintően szükséges külön foglalkozásokra járatnom. Van olyan eset, hogy még a munkahelyemen dolgozom, amikor a gyermekemet már szállítani szükséges. Óriási segítség a gyerektaxi szolgáltatás a mindennapokban. A tartósan beteg gyermekemet teljes mértékben biztonságban tudom velük, hiszen szakképzett gyermeknevelő is a buszon utazik."

Siric Adél Éva

Férjemmel mindketten dolgozunk és nincs segítségünk a gyerekeknél sem. A fiunk BTMN-es tanuló, többféle fejlesztésre jár, ami nagyon fontos a tanulmányai és a jövője szempontjából. Egyedül még nem közlekedhet és más módon nem tudna eljutni a fejlesztő pedagógusokhoz. Óriási segítség nekünk a Gyerektaxi és nagyon hálásak vagyunk ezért a lehetőségért! Köszönjük szépen a segítséget! Nagyon jó lenne, ha ez a program tovább folytatódna, megkönnyítve ezzel a családok helyzetét!

Stangné Dr. Győri Etelka

A mi családunk számára azért hatalmas segítség a gyerektaxi, mert a férjem és én is késő délutánig dolgozunk. Mindketten az egyetemen oktatunk, ahol gyakran délután 4 órakor is kezdődnek óráink.

Dr. Pilkhoffer Mónika

Egyedülálló szülőként,nagyszülők hiányában óriási segítség nekünk a gyerektaxi. Nélküle gyermekem nem jutna el a fejlesztő foglalkozásra. Köszönjük, hogy vagytok!

Orbán Lívia

Gyermekemet egyedül nevelem,  szüleim sajnos már nem élnek, ahhoz, hogy biztosítani tudjam az anyagi hátteret két munkahelyen dolgozok. Nagyon nagy segítséget jelent számunkra ez a lehetőség, amivel maximálisan elégedettek vagyunk mindketten. Maja nagyon megszerette mind Zsófit, mind Gábort, és a szervezés is mindig rugalmas volt. Nagyon hiányozna ha nem lenne.

Bencze Gabriella

A gyerektaxi nagyon jó dolog, és örülök, hogy ezt valakik egyáltalán kitalálták, és gondolnak olyan emberekre, akiknek ez óriási segítség. Személyesen nagyon köszönöm ezt a lehetőséget, és nagyon szeretném, hogy jövőben is legyen és ne szűnjön meg.

Egressy Alica

BESZÁLLSZ TE IS?

A Pécsi Gyerektaxi 2018 áprilisától 2020. novemberéig a „Munka ÉS Család - A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz- Pont létrehozása Pécsett című,  EFOP- 1.2.9-17- 2017-00082 számú pályázat támogatásával működik.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére