Jelenlegi hely

2012. szeptember 20. - Könnyebb lett!

Szia [név]!

Jó hírekkel jövök ezen a héten, mert (még) könnyebb lett:

  • részt venni a Mi iskolánk, Mi óvodánk és Mi bölcsődénk pályázatban,
  • gyermekednek sok szép dalt énekelni, akkor is, ha nem tudsz (már) kottát olvasni,
  • suli után otthoni gyakorlásra bírni az alsós örökmozgókat,
  • munka mellett várandós tornára járni, vagy éppen eljutni a bikali Élménybirtokra...

 

A mi iskolánk, óvodánk és bölcsődénk: hallgattunk Rátok!

 

A Pécsimami iskola- óvoda és bölcsődeválasztást segítő pályázatain már több, mint 600 szülő osztotta meg tapasztalatait és egyre több csoport, osztály indulhat a fődíjak sorsolásán. Javaslataitok alapján:

  • A bölcsődei csoportokból - az alacsonyabb létszám miatt - elég 5 szülőnek válaszolni a 2 kérdésre, hogy indulhasson a csoport a fődíjakért.
  • Ha több iskolás (vagy ovis, bölcsis) gyermek van a családban: egy szülő két gyermekkel kapcsolatban is válaszolhat (az eddigi 1 helyett).
  • Hogy könnyebben vigyétek a pályázat hírét a pedagógusokhoz, szülőtársakhoz: felkerült a honlapra a pályázatok nyomtatható plakátja, szórólapja és a facebookon is meg lehet osztani.

Ide kattints, ha még nem válaszoltál a 2 kérdésre, vagy...

... kíváncsi vagy, hogy áll az osztályod/csoportod, érdekelnek az intézményekről beérkezett vélemények, plakátot nyomtatnál stb.

 

Nagy SZIVÁRVÁNYOS zenekönyv + játékhangszer...

 

... azoknak, akik - hozzám hasonlóan - szeretnének, de ilyen-olyan okokból eddig nem tudtak sok szép gyerekdalt/népdalt énekelni gyerkőcüknek. A "szivárványkottával" egyszerűen, zenei előképzettség nélkül képessé válunk több száz gyerekdal eléneklésére! Pécsimamisok most nem csak kedvezményt kapnak a "szivárványos csomag" árából, de a postaköltséget is megspórolhatják.

Gyere, nézd meg a "szivárványos csomagot"!

 

Ügyesedni, okosodni!

 

Tippek otthoni gyakorláshoz és ovi/suli/bölcsi utáni foglalkozásokhoz!

  • Aranyalma Játszóház és Fejlesztő Központ már a belvárosban is! Szeptember 22.-én (szombaton) 10-13 óráig nyílt napot tartanak a Hungária utca 25. szám alatt, ingyenes bemutató órákkal. Részletek itt!
  • BekŐSZöntő: a Szivárvány Gyermekházban működő állandó foglalkozások (szakkörök, tanfolyamok, klubok) díjmentesen látogathatók szept. 24-25-26-án!

 

Anyás dolgok...



 

  • A Pandastart segítségével ingyenesen és egyszerűen készíthetsz magadnak internetes kezdőlapot a kedvenc weboldalaid linkjével, időjárással, hírekkel - és úgy néz ki, még pénzt is kereshetsz vele otthonról, gyerek(ek) mellől. Én már használom és mivel nem kerül semmibe: nyugodt szívvel ajánlom neked is. Ide kattints, ha érdekel!
  • Felinger Mónika védőnő szülésfelkészítője keddenként 15.00-kor kezdődik a Pécsimami Központban, így dolgozó kismamák számára is elérhető. Részletek itt!
  • Minden, amit az anyaságról tudni akartál, és az is, amit nem! A Terézanyu pályázat legújabb írását itt olvashatod.

 

Családi programok a hétvégén

 

Az aktuális családi programokat itt találod!

Jövő hét szombaton Hőspróba Finálé lesz a bikali Élménybirtokon! Aki teljesített már legalább 1 hőspróbát: családjával együtt nagy kedvezménnyel vehet részt a programon, aki akkor kóstol bele a hőspróbák világába: ajándék belépővel távozhat!

 

Szeretettel:

NóriMami

pecsimami logo

 

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a pecsimami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva azonnal és véglegesen törlünk az adatbázisból: [leiratkozási link]

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére